Ανακατατάξεις στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ μετά τις απανωτές αποτυχίες στις τελευταίες διεθνείς διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η USA Basketball, ο Τζέρι Κολάντζελο αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στην εθνική. Ο πρόεδρος των Φοίνιξ Σανς θα είναι υπεύθυνος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών στο διάστημα 2005-2008, ενώ έχει ως αποστολή του την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2006 (Σαϊτάμα-Ιαπωνία) και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 (Πεκίνο-Κίνα).

Υπενθυμίζεται ότι η πάλαι ποτέ «ομάδα όνειρο» περιορίστηκε στην έκτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ιντιανάπολις και την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου οι παίκτες του Λάρι Μπράουν απέτυχαν να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά από το 1992, οπότε και απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής οι επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο Κολάντζελο δήλωσε για τα νέα καθήκοντά του: «Αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη με μεγάλη αφοσίωση και πάθος. Πρόθεσή μου είναι να δώσω πίσω στο αμερικανικό μπάσκετ το ρόλο του στη διεθνή σκηνή και το υψηλό κύρος που είχε παλιότερα».


Επιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube