Η εκπληκτική εμφάνιση του Ατρόμητου στην επανάληψη, δεν άφησε περιθώρια στον αξιόμαχο ΟΦΗ και τελικά οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-1. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά στο σκορ του Κρητικούς, με το γκολ που σημείωσε ο Σφακιανάκης στο 24’, αλλά το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Με αντεπιθέσεις διαρκείας, οι Περιστεριώτες γύρισαν το παιχνίδι με τα γκολ που σημείωσαν οι Περόνε (68’), Τσίγκας (76’ ) και Γελαδάρης (83’). Μάλιστα, η ομάδα του Όγιος διαμαρτυρήθηκε- λανθασμένα- για ένα ακυρωθέν τέρμα του Λουτσιάνο και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0 (16’). To απτέλεσμα αυτό δίνει σαφές προβάδισμα στον Ατρόμητο εν όψει του επαναληπτικού στην Κρήτη.

Το ματς:

Ο Γκιγιέρμο Όγιος αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-2-1, άσχετα αν στην πορεία μετατράπηκε σε καθαρό 4-4-2. Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με το συντηρητικό 4-5-1, με μοναδικό προωθημένο τον Αντώνη Πετρόπουλο.

Στα πρώτα λεπτά αμφότερες οι ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Πολλά λάθη στο κέντρο και αδυναμία ορθολογικής ανάπτυξης, ήταν η εικόνα του πρώτου δεκάλεπτου. Ο Ατρόμητος είχε μια ελαφρά υπεροχή, την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να περάσει την τελική πάσα. Ο Όγιος δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να δίνει οδηγίες στους παίκτες του, οι οποίοι από το 15’ και ύστερα κατάφεραν να βρουν ρυθμό. Με τον Λουτσιάνο σε τρελά κέφια και την άμυνα των Κρητικών να μην είναι και η πιο αξιόπιστη, άνοιξαν διαδρόμους (από τα αριστερά).

Ωστόσο, απειλητικοί δεν μπόρεσαν να γίνουν, δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή και μόνο με μακρινά σουτ προσπάθησαν για κάτι καλό… Σε μία φάση από αυτές ο Λουτσιάνο έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (16’), αλλά ακυρώθηκε σωστά, μια και ο διαιτητής είχε υποδείξει έμμεσο. Από μεριά τους, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν κλειστεί πίσω και με τεχνητά οφ σάιντ σταματούσαν τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι όποιες προσπάθειες τους από τη μέση και μπροστά γίνονταν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να «παγώσουν» το Περιστέρι. Στο 24’, λοιπόν, ο Σφακιανάκης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Γκάντσεφ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αυτό επέδρασε αρνητικά στους Περιστεριώτες που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με καθαρό μυαλό. Από το 35’ και μετά πίεσαν και πάλι, ανέβηκαν μπροστά, αλλά έλειπαν οι κλασσικές ευκαιρίες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος μπήκε… φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι το 65’ και με κινητήριο μοχλό τον Λουτσιάνο, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν πολύ καλά τη μπάλα, συχνά έπιαναν στον «ύπνο» την αντίπαλη άμυνα και βρέθηκαν πολύ κοντά στην ισοφάρισε σε δυο-τρεις περιπτώσεις. Μάλιστα, η είσοδος του Μερίνο έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και αντίθετα προβλημάτισε τον κ. Παράσχο Οι Κρητικοί αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, άνοιξαν διαδρόμους κάτι που τους στοίχησε στο 67’. Εκείνο το λεπτό, ο άψογος συνδυασμός των Τσίγκα- Περόνε, έχρισε σκόρερ τον δεύτερο. Τα… κατεβάσματα των Περιστεριωτών δεν είχαν σταματημό και όλα έδειχναν πως η ανατροπή ήταν… προ των πυλών. Πράγματι, στο 76’ πήραν το προβάδισμα με τον Τσίγκα.

Από εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και επιχείρησαν να βγουν μπροστά. Έψαχναν την ισοφάριση, κάτι που αποδεικνύεται από την κίνηση του Παράσχου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Νουαφόρ αντί του Γκέρμπερ. Υπήρξαν περιπτώσεις που έγιναν απειλητικοί, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Αντ’ αυτού δέχτηκαν και τρίτο τέρμα στο 83’ από τον Γελαδάρη. Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Όγιος δεν δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν άνετα τη μπάλα και το τελικό σφύριγμα του κ. Δαλούκα, βρήκε τους γηπεδούχους απόλυτους θριαμβευτές.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γκιγέρμο Όγιος): Μιχαηλίδης, Ολιβέϊρα, Ανατολάκης, Γελαδάρης, Κατεμής (71’ Κριπιντίρης), Iωάννου (56’ Μερίνο), Σκοπελίτης, Κορακάκης, Λουτσιάνο, Τσίγκας, Περόνε (74’ Νικολόπουλος)

ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Τζόρβας, Ισά, Μπαρκαουάν, Ρουμπάκης, Πίτσος, Ν. Κουνενάκης (81’ Μονιάκης), Γκάντσεφ, Σφακιανάκης, Γκέρμπερ (78’ Νουαφόρ), Λεοζίνιο (62’ Σταυρακάκης), Πετρόπουλος

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube