sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 22ης αγωνιστικής

Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής με τα μάτια των συντακτών του sport-fm.gr.

Η 22η αγωνιστική, έστω και… λειψή (αφού δεν έγιναν λόγω κρουσμάτων τα Λαμία-Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος-ΟΦΗ), της Super League πέρασε με αρκετούς και διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να ντύνονται «πρωταγωνιστές» και να βοηθάνε τις ομάδες τους.

Τερματοφύλακας: Βατσλίκ (Ολυμπιακός)
Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός πήγε με το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, αφού έχει σταματήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τους αντιπάλους του. Εξαιρετικός, με σωστές τοποθετήσεις, έχει βγάλει δύο τετ-α-τετ και άλλα δύο σουτ εκτός περιοχής, ένα ψηλό και ένα συρτό.

Δεξί μπακ: Σάστρε (ΠΑΟΚ)
Έχει δείξει πολύ καλά δείγματα ως τώρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν θετικότατος απέναντι στον Απόλλωνα, σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό έβγαλε… μάτια και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Ως επιστέγασμα της πολύ καλή εμφάνισής του, ήρθε και το γκολ που χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο του βορρά» ενώ έχει και συμμετοχή στο πρώτο.

Στόπερ: Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)
Έχει επιστρέψει για τα καλά μετά τον τραυματισμό του και αρχίζει να θυμίζει τον παλιό καλό Ίνγκασον. Σταθερός, δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Παλάσιος που δίνει προβάδισμα στους «πράσινους», αλλά στη συνέχεια είναι… στιβαρός. Την περασμένη σεζόν είχε δώσει λύσεις στο σκοράρισμα με τις προωθήσεις του και το κατάφερε και απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας το ριμπάουντ στην αναμπουμπούλα για το 1-1.

Στόπερ: Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)
Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη (0-1). Πέραν του Σνάιντερ, που ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος και έκανε… δουλίτσα μπροστά, ο Εραμούσπε ήταν ξανά «βράχος» και έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο για να κρατήσουν οι Ηπειρώτες το μηδέν πίσω.

Αριστερό μπακ: Χουχούμης (Παναιτωλικός)
Ορεξάτος, με πολλά ανεβάσματα και παίζοντας μονίμως στο δεύτερο μισό του γηπέδου, βοηθούσε τα μέγιστα στην επιθετική λειτουργία και στη δημιουργία φάσεων. Προσπάθησε να φτιάξει τους συμπαίκτες του, απείλησε και ο ίδιος αλλά κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που δημιουργήθηκαν και ο Παναιτωλικός έμεινε στο μηδέν επιθετικά. Ο Χουχούμης πάντως έκανε τρομερό ματς παίρνοντας όλη την πλευρά.

Χαφ: Τσοκάνης (Βόλος)
Καταλυτικός στο να φτάσει ο Βόλος σε ένα τεράστιο «διπλό» επί του Άρη (0-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Απεριόριστα τρεξίματα, κλεψίματα και βοήθεια στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας ώστε να παγώσει ο ρυθμός, δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να παίξουν κάθετα. Αρχηγική παρουσία από τον… captain των Θεσσαλών στη σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση της ομάδας του.

Χαφ: Καραχάλιος (ΠΑΣ Γιάννινα)
Κομβικός για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι εν μέρει και ο λόγος που, όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι οδηγήθηκε από τα πλάγια και ο Χουχούμης πήρε πολλές προσπάθειες από πλευράς Παναιτωλικού, με τον Καραχάλιο να κερδίζει τη μάχη του άξονα και να ελέγχει τον ρυθμό, φρενάροντάς τον αρκετές φορές. Διανύει εξαιρετική σεζόν και φαίνεται πως το βήμα που έκανε το περασμένο καλοκαίρι από τον Λεβαδειακό στον ΠΑΣ το δικαιούνταν.

Εξτρέμ: Παλάσιος (Παναθηναϊκός)
Από τους διακριθέντες του Παναθηναϊκού, παρά την ήττα που ήρθε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ανοίγει το σκορ για τους «πράσινους» στο 6ο λεπτό και είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είτε ως εξτρέμ, είτε μετέπειτα ως φορ, προσπαθούσε να απειλήσει, έπαιρνες προσπάθειες και κρατούσε μπάλα, προσπαθώντας να τραβήξει τον Παναθηναϊκό.

Μεσοεπιθετικός: Άμραμπατ (ΑΕΚ)
Μπαίνει στο ματς κόντρα στον Απόλλωνα ως αλλαγή και τραβάει από το χέρι την ΑΕΚ, οδηγώντας τη στη νίκη. Το σκορ ήταν εύθραυστο μέχρι τότε (1-0) υπέρ της Ένωσης, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι, με τον Άμραμπατ να δημιουργεί πολλά ρήγματα στην καλοστημένη ως τότε άμυνα της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Από τους λεγόμενους… game changer, δικαίωσε τον Γιαννίκη τη στιγμή που τον έριξε στο ματς.

Εξτρέμ: Μασούρας (Ολυμπιακός)
Μπαίνει από το… παράθυρο στο ματς της Νίκαιας με αντίπαλο τον Ιωνικό αφού προς το φινάλε του πρώτου μέρους τραυματίζεται ο Γκάρι Ρόντριγκες και παίρνει τη θέση του. Μπαίνει με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και με την κλασική του κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, τροφοδοτείται και κερδίζει το πέναλτι από τον Ρομαό με το οποίο ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0. Στα… καπάκια ο Έλληνας εξτρέμ με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία, αφήνει άγαλμα τον Χουτεσιώτη και τελειώνει το παιχνίδι.

Σέντερ φορ: Αραούχο (ΑΕΚ)
Ψάχνει το γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα με τον Απόλλωνα, δεν το βρίσκει στο πρώτο ημίχρονο αλλά επιμένει και τελικά ανοίγει το σκορ με τρομερό τσίμπημα πάνω από τον Βέρχουλστ, δείχνοντας τον δρόμο της νίκης. Φτάνει τελικά να πετύχει και το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ και δεύτερο προσωπικό για τον ίδιο, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0 επί των «κυανόλευκων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x