sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Super League: Η ενδεκάδα της 21ης αγωνιστικής

Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής με τα μάτια των συντακτών του sport-fm.gr.

Στη σκιά των όσων προηγήθηκαν λόγω της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και με το Άρης-ΑΕΚ να δεσποζει, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη εμβόλιμη δράση στη Super League. Το sport-fm.gr, όπως έχει καθιερώσει, έκατσε και επέλεξε τους κορυφαίους της αγωνιστικής. Της 21ης εν προκειμένω. Με την υποσημείωση ότι εκκρεμεί το Ατρόμητος-Λαμία.

Πασχαλάκης, τερματοφύλακας


Ήταν μια αγωνιστική, στην οποία γενικώς δεν έλαμψαν οι τερματοφύλακες. Δίχως να είναι απολύτως δική τους η ευθύνη. Ένας από τους λίγους που ξεχώρισαν ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί και την πίεση μετά τα όσα άκουσε για το ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ότι πίεσε πολύ ο Απόλλων, δεν έχει κάνει πολλές επεμβάσεις, αλλά όσες έκανε ήταν καλές. Κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του στο πρώτο μέρος και την έστειλε με το 0-1 στα αποδυτήρια. Έχει βγάλει ένα σουτ σε κάτι σαν τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτα στο 36’ και ένα πολύ καλό του Γιακιμόφσκι στο 43’, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία. «Καθάρισε» και τα αρκετά γεμίσματα των γηπεδούχων.

Σάστρε, δεξί μπακ


Ολοκληρωμένο παιχνίδι από τον μπακ του ΠΑΟΚ. Ήταν καλός τόσο αμυντικά, όπου ενέπνεε σιγουριά, αλλά και μπροστά, βοηθώντας πολύ στην ανάπτυξη του «δικεφάλου του Βορρά» από τη δεξιά πτέρυγα. Δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον και στις απαιτήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου πολύ γρήγορα.

Ίνγκασον, στόπερ


Πολλές επιλογές για τους κορυφαίους αμυντικούς της αγωνιστικές δεν έχουμε, αν δούμε τα παιχνίδια ένα-ένα. Ο Ισλανδός δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά ήταν από τους πλέον σταθερούς στόπερ της ημέρας. Μοναδικό κακό σημείο στο παιχνίδι, η κοφτή ντρίπλα που του κάνει ο Γιαννιώτας στο 36’. Ωστόσο, δεν είναι ότι έχει χάσει τη φάση. Τον έχει βρει ο άσος του Απόλλωνα σε ανοιχτό χώρο, έπειτα από την πτώση του Μιχαηλίδη και σίγουρα έχει ντεζαβαντάζ, καθώς έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ πιο γρήγορο παίκτη με τους φιλοξενούμενους να μην είναι σε αμυντική ισορροπία. Από εκεί και πέρα είναι σταθερός, ενώ στη μοναδική ευκαιρία που βγάζει ο Απόλλων μέσα από την περιοχή, με τον Τσιλούλη να απειλεί, δεν έχει ευθύνη.

Χριστόπουλος, στόπερ


Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο νεαρός αμυντικός, κάνοντας πολύ ώριμες εμφανίσεις σε σταθερή βάση. Προερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ γενικότερα πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στα 21 του και ενώ δεν έχει πολλές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Πρόσθεσε άλλο ένα καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του και κερδίζει μια θέση στην καλύτερη ενδεκάδα.

Χουάνκαρ, αριστερός μπακ


Είναι σε πολύ καλό φεγγάρι ο Χουάνκαρ, έχοντας πάρει φόρα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά, το έδειξε και κόντρα στον ΟΦΗ. Μπορεί να μην είχε τη διάρκεια των προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά το πρόσημο είναι θετικό, αφού φτιάχνει το 1-2 για τον Παλάσιος. Κερδίζει την μπάλα, αδειάζει τον Μαρινάκη με περίτεχνη ενέργεια και σερβίρει στο 42’ στον Αργεντινό έτοιμο γκολ. Λίγο μετά, με το τρομερό του σπριντ, απειλεί με γκολ, αλλά ο μπακ του ΟΦΗ πήρε μια μικρή ρεβάνς, καθώς μπλόκαρε το σουτ του. Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να βρίσκεται ο Σάκιτς στη θέση, έχοντας πετύχει το νικητήριο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά αγωνίστηκε ελάχιστα (μπήκε στο 83’) και δεν μπορεί να γίνει δίκαια κρίση ανάμεσα στον Αυστριακό και τους υπόλοιπους μπακ.



Εντιαγέ, μέσος


Φοβερός ξανά. Ανοίγει το σκορ στο 44’ με πανέμορφο γκολ και είναι από τους βασικούς λόγους για την υπεροχή του Άρη στο χώρο του κέντρου έναντι της ΑΕΚ. Κάνει τρομερή δουλειά και πάλι, με αρκετά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ έβγαλε και τρομερή ποιότητα. Κορυφαίος των «κίτρινων» για ακόμη μια φορά, είναι παίκτης επιπέδου και το έδειξε ξανά. Κερδίζει τα εύσημα σε ακόμη ένα παιχνίδι της ομάδας του Άκη Μάντζιου.

Τοράλ, μέσος


Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο χαφ του ΟΦΗ κόντρα στον Παναθηναϊκό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Απειλεί μόλις στο 2’, όταν και χάνει τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι. Από την αυστηρή αποβολή του Βιγιαφάνιες και μετά είναι ο κινητήριος μοχλός και το μυαλό των Κρητικών (όπως συμβαίνει σε αρκετά παιχνίδια) και κατά βάση στην τελική ευθεία, στην οποία κάνουν την ανατροπή από 1-2 σε 3-2 οι γηπεδούχοι. Με τις δικές του επινοήσεις και την άνοδο στην απόδοσή του μετατρέπεται σε πιο δημιουργική η ομάδα του Νιόπλια.

Γκάρι, δεξί εξτρέμ


Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο 3-1 επί του Παναιτωλικού. Σημειώνει δύο τέρματα, δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη στους Πειραιώτες. Με το δεύτερό του ξεμπλοκάρει τους «ερυθρόλευκους», σε ένα σημείο στο οποίο έχουν αρχίσει να ζορίζονται. Είναι πιο ολοκληρωμένη του εμφάνιση με τους πρωταθλητές Ελλάδος, καθώς αυτήν τη φορά συνδύασε την καλή του εικόνα με γκολ, συν τα ρήγματα τα οποία δημιούργησε στην αντίπαλη άμυνα. Αν έβρισκε πιο συχνά τέτοιες εμφανίσεις από τα εξτρέμ του ο Μαρτίνς, σίγουρα θα ήταν ευτυχισμένος. Ο υγιής Γκάρι μπορεί να λύσει τα χέρια του Πορτογάλου.

Ριέρα, αριστερό εξτρέμ


«Καθαρίζει» μόνος του τον ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας δύο γκολ (3’, 30’), με τα οποία έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του από νωρίς. Σε μια νίκη από εκείνες, οι οποίες μετράνε διπλά, καθώς είναι ανάμεσα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, καθώς πριν λίγα 24ωρα είχε κερδίσει και το πέναλτι στη Λεωφόρο από τον Σάντσες, με το οποίο ο Αστέρας επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού.

Τσιλιανίδης, δεύτερος επιθετικός


Το γεγονός ότι κρίνει ένα παιχνίδι με το γκολ του, το οποίο πετυχαίνει στο 90’+5’, αρκεί από μόνο του. Επιπλέον, έχει κερδίσει την αυστηρή αποβολή του Βιγιαφάνιες, λόγω της οποίας παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του για σχεδόν είκοσι λεπτά. Οπότε, δίκαια και μη την πιστώνεται αυτός. Σκοράρει σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, καθώς είχε βρει δίχτυα και κόντρα στη Λαμία, ασχέτως αν δεν έδωσε βαθμό ή βαθμούς το περασμένο Σάββατο.



Αραούχο, φορ


Κορυφαίος της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη. Η Ένωση παραλίγο να πάρει τον βαθμό στο τέλος στο «Κλ. Βικελίδης», παρότι δεν έκανε καλή εμφάνιση και αν συνέβαινε αυτό θα οφειλόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Αργεντινό. Έχει πετύχει -έστω και με τη βοήθεια της τύχης- ένα πανέμορφο γκολ, έδωσε «μάχες», κυνήγησε μπάλες και ήταν ο πιο απειλητικός των «κιτρινόμαυρων», παρότι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Επειδή η Ένωση δεν παρουσιάστηκε αρκετά παραγωγική με το πλάνο και το οποίο που είχε. Ώρες-ώρες ήταν αρκετά απομονωμένος στη γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων. Μια επιλογή όπως του Μάντζη, οποίος έσωσε την παρτίδα για τον Ιωνικό κόντρα στον Βόλο, όπως και του νεοαποκτηθέντα Λουίς Φελίπε, που πέτυχε σεντερφορίσιο γκολ, επίσης θα είχε λογική.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x