Stories

Οι ζωγραφιές του Φαλκάο και το εξωτερικό του Στάριτζ: Τα πιο εντυπωσιακά γκολ σε τελικούς του Europa League!

Μπάγερ Λεβερκούζεν και Αταλάντα (22/05, 22:00) μονομαχούν για το τρόπαιο του Europa League και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα 10 ομορφότερα γκολ σε τελικούς της διοργάνωσης.

Europa League: Τα πιο εντυπωσιακά γκολ σε τελικούς

Το ζευγάρι του τελικού του Europa League ανάμεσα στην Αταλάντα και την Μπάγερ Λεβερκούζεν προμηνύεται συναρπαστικό όσον αφορά το θέαμα και την ποιότητά του. Κάτι απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως μιλάμε για δύο ομάδες εντυπωσιακές στο μάτι, που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν και την ουσία.

Οι Ιταλοί άφησαν εκτός με τον επιθετικό τους πλουραλισμό τις Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Λίβερπουλ και Μαρσέιγ, ενώ οι «ασπιρίνες» -που σπάνε όλα τα κοντέρ και είναι αήττητες σε Γερμανία και Ευρώπη- έβγαλαν νοκ άουτ τις Καραμπάγ, Γουέστ Χαμ και Ρόμα.

Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και Τσάμπι Αλόνσο δεν πρόκειται να μπουν συντηρητικά στον τελικό, αλλά με στόχο να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, μας δίνουν την αίσθηση πως ο τελικός ίσως έχει πολλά γκολ. Άλλωστε, αυτοί οι αγώνες μας μας έχουν συνηθίσει σε εντυπωσιακά τέρματα και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα δέκα ομορφότερα τέρματα στους τελικούς της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Από τις δύο μαγείες του Ρανταμέλ Φαλκάο το 2011 και το 2012 με την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα και την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς με την Τσέλσι, στο εξωτερικό του Ντάνιελ Στάριτζ και την τρομερή εκτέλεση του Κόκε στον ίδιο τελικό που η Σεβίλλη προφανώς και θα νικούσε γιατί είναι η… διοργάνωσή της.

Ρανταμέλ Φαλκάο (2011, Πόρτο-Μπράγκα 1-0)

Ο Κολομβιανός πετούσε φλόγες στις αρχές της δεκαετίας του '10 και με το δικό του γκολ είχε χαρίσει το Europa League στους «δράκους» στον πορτογαλικό εμφύλιο με την Μπράγκα, όταν στο 44ο λεπτό ο Γκουαρίν σέντραρε, ο Φαλκάο ξέφυγε από τον αντίπαλό του και με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Ρουσλάν Ροτάν (2015, Ντνίπρο-Σεβίλλη 2-3)

Οι Ουκρανοί έκαναν τρομερή πορεία έως τον τελικό, με τον Ροτάν να ισοφαρίζει λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Σέρχιο Ρίκο.



Άλεξ Ιγουόμπι (2019, Τσέλσι-Άρσεναλ 4-1)

Σε έναν τελικό που εξελίχθηκε καταστροφικά για τους «κανονιέρηδες», το μόνο που θα έχουν να θυμούνται είναι το γκολ του Ιγουόμπι. Ο Νιγηριανός υποδέχτηκε την μπάλα από μια απομάκρυνση και χωρίς να το διστάσει κεραυνοβόλησε τον Κέπα, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.



Ντάνιελ Στάριτζ (2016, Λίβερπουλ-Σεβίλλη 1-3)

Κι σε αυτή την περίπτωση, οι ηττημένοι θα έχουν να λένε πως το γκολ που σκόραραν σε έναν χαμένο τελικό ήταν μαγεία. Ο Στάριτζ έβαλε γκολάρα με εξωτερικό αριστερό και πολλά φάλτσα στην απέναντι γωνία του Σορία, ο οποίος εκτινάχθηκε, αλλά δεν έφτανε τη μπάλα.



Ρανταμέλ Φαλκάο (2012, Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0)

Αλητεία made in Λατινική Αμερική. Ο Φαλκάο άφησε την Πόρτο για την Ατλέτικο, αλλά και την επόμενη χρονιά πανηγύρισε το Europa League, πετυχαίνοντας σε δεύτερο σερί τελικό υπέροχο τέρμα. Αυτή τη φορά ήταν ακόμη καλύτερο, αφού μέσα στην περιοχή έκανε τις κατάλληλες προσποιήσεις και με αριστερό τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα εκεί όπου δεν… πιάνεται.



Εντέν Αζάρ (2019, Τσέλσι-Άρσεναλ 4-1)

Καλύτερο φινάλε με τη φανέλα της Τσέλσι δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Βέλγος άλλοτε σπουδαίος μεσοεπιθετικός, που από εκείνο το ματς και μετά δεν ήταν ποτέ ξανά ο εαυτός του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αζάρ με δύο γκολ και μια ασίστ είχε πάρει από το χέρι τους «μπλε», με το δεύτερο τέρμα του να είναι μια ζωγραφιά. Είδε τον Ζιρού υπέροχα, αυτός του γύρισε αμέσως την μπάλα και με ιδανικό τελείωμα σφράγισε τον θρίαμβο της ομάδας του. Αλήθεια, σε ποιον ποδοσφαιρόφιλο δεν λείπει ο Αζάρ;



Σάιμον Ντέιβις (2010, Ατλέτικο Μαδρίτης-Φούλαμ 2-1)

Πάμε πίσω, στον πρώτο τελικό με τη νέα ονομασία του Europa League. Η Φούλαμ είχε δεχτεί πρώτη γκολ, όμως, απάντησε με τον Ντέιβις, που πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα με δύσκολη εκτέλεση: μετά από φάση διαρκείας στην άμυνα των Ισπανών, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ασουνσάο και στρώθηκε υπέροχα στον Ουαλό, που με δυνατό τελείωμα στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Κόκε (2016, Λίβερπουλ-Σεβίλλη 1-3)

Ο τελικός της Βασιλείας δεν είχε μόνο το ποίημα του Στάριτζ, αλλά και το υπέροχο πρώτο γκολ του Κόκε, καθώς έβαλε δύο. Βιτόλο και Μπανέγα έκρυψαν την μπάλα και ο Ισπανός την… εμφάνισε στην εστία με φοβερό φαλτσαριστό στην κίνηση.



Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (2013, Μπενφίκα-Τσέλσι 1-2)

Υπάρχει καλύτερη εξέλιξη για έναν παίκτη -πόσω μάλλον αμυντικό- να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ενός ευρωπαϊκού τελικού; Πιθανότατα, όχι, με τον Ιβάνοβιτς να δίνει στην Τσέλσι το Europa League -ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Champions League- με τρομερή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Μάτα.



Ρομέλου Λουκάκου/Ντιέγκο Κάρλος (2020, Σεβίλλη-Ίντερ)

Αφήσαμε το πιο… τρελό και συνάμα εντυπωσιακό γκολ για το τέλος και θα δοθεί εξήγηση γιατί μπήκαν δύο ονόματα στη θέση το σκόρερ. Στον τελικό του 2020 η Σεβίλλη είχε πάρει το τρόπαιο με το νικητήριο τέρμα να μπαίνει με αυτογκόλ του Λουκάκου, το οποίο προήλθε από το ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι του στόπερ, Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος βρήκε στην εκτέλεση του τον Βέλγο και εκεί η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Σε εκείνο τον τελικό ο Βραζιλιάνος ήταν ο μοιραίος στο πρώτο γκολ, όμως, δεν δίστασε να κάνει αυτή την παράτολμη ενέργεια και εν τέλει δικαιώθηκε, με την τύχη να του… κλείνει το μάτι. Δεδομένα, αξίζει μια θέση ακόμη κι αν δεν πιστώθηκε σε εκείνον το γκολ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x