sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «ανάγνωση» της πρεμιέρας: Όσα μας άρεσαν και όσα μας ξένισαν στη Stoiximan Super League

Ξεκίνησε! Και είδαμε πολλά. Στο sport-fm.gr κάναμε τη… σούμα των θετικών και των αρνητικών στοιχείων της πρεμιέρας της Stoiximan Super League και σας τα παρουσιάζουμε. Από... σκύλους μέχρι διαιτησία.

Η κορδέλα κόπηκε, η δράση ξεκίνησε, τα πρώτα, πρώιμα, δείγματα γραφής κατατέθηκαν στο χορτάρι από τους συλλόγους που συμμετέχουν στη φετινή Stoiximan Super League.

Από το Βόλο και την Τούμπα του Σαββάτου, στη Λιβαδειά, το «παγωμένο» ΟΑΚΑ και την OPAP Arena, μέχρι και το Περιστέρι. Και το μενού έκλεισε με μεγάλη μάχη το βράδυ Δευτέρας στο Αγρίνιο.

Είδαμε πολλά, σκεφτήκαμε ακόμα περισσότερα, αναλύσαμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και είπαμε να βγάλουμε τις δυο όψεις του νομίσματος της πρεμιέρας.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ:

1)Ο Σταύρος Πήλιος

O 23χρονος μπακ της ΑΕΚ δικαιώνει τον Ματίας Αλμέιδα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και τις ευκαιρίες που του δίνει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο Σταύρος Πήλιος το βράδυ της Κυριακής στο 3-0 επί του ΟΦΗ πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Ένωσης» κάνοντας όμορφη κίνηση στο χώρο για να δώσει προσωρινά αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που δείχνει ότι δουλεύει, αξίζει το χρόνο συμμετοχής του και από την έναρξη της Stoiximan Super League και αυτήν τη στιγμή δικαίως κάνει τον Αλμέιδα να τον υπολογίζει.

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

2)Ο σκύλος στο Βόλο

Πανέμορφος, παιχνιδιάρης και με φοβερή όρεξη να τρέξει στο γρασίδι και να «μπει» στο παιχνίδι των Θεσσαλών με τον Ολυμπιακό. Ο σκυλάκος που έκανε τις τηλεοπτικές κάμερες και τα κλικς των φωτογράφων να στραφούν αμέσως πάνω του, πρόσφερε φοβερές εικόνες από την αναμέτρηση του Σαββάτου στο «Πανθεσσαλικό». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ελάχιστοι -μακάρι να μην υπήρχαν καν- που δεν χαμογελούν βλέποντας έναν φοβερό και φιλικό σκυλάκο να τρέχει και να παίζει, οπότε εμείς το απολαύσαμε.

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

3)Τα γκολ στα 6/7 παιχνίδια

Μόλις ένα παιχνίδι έμεινε στο «μηδέν» από τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Stoiximan Super League. Διόλου άσχημα, έτσι; Μετά και το 1-0 της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στα 6/7 παιχνίδια της πρώτης «στροφής» του νέου πρωταθλήματος είδαμε τα δίχτυα να κουνιούνται. Μονάχα οι εστίες των Λεβαδειακού και Athens Kallithea, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, έμειναν… με το παράπονο από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ:

1)Τα άδεια γήπεδα

Τα είδαμε σε ΟΑΚΑ και OPAP Arena. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε, όσο και αν μπορεί να ειπωθεί πως στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει αυτές τις εικόνες των άδειων κερκίδων και της «ψυχρής» ατμόσφαιρας. Ο κόσμος των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στερήθηκε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα του στη έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη νέα σεζόν και οι εικόνες που μεταφέρθηκαν σε όλους μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, κάθε άλλο παρά τιμητικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι.

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

2)Η διαιτησία

Για την ακρίβεια δεν μας αρέσει η ανάγκη που προκύπτει να υπάρξει έντονη ενασχόληση με τη διαιτησία από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Ωστόσο, συνέβησαν πράγματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Υπήρξαν κακές αποφάσεις και στο ΟΑΚΑ στη νίκη του Asteras AKTOR επί του Παναθηναϊκού, αλλά και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το 3-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό, ενώ είδαμε λάθος εκτίμηση και στο Βόλο, στο άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από εκεί (2-0). Με το «καλησπέρα» να αρχίζει αυτή η κατάσταση, δεν το λέει κανείς ιδανικό…

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

3)Οι 4 κόκκινες κάρτες

Πρεμιέρα πρωταθλήματος με τέσσερις αποβολές παικτών βιώσαμε στη νέα αγωνιστική περίοδο. Και αξίζει να σημειώσουμε πως όλες ήρθαν έπειτα από ορθές αποφάσεις των διαιτητών σε ΟΑΚΑ, Βόλο και Αγρίνιο. Αν και εκείνη του Βιγιαφάνιες στη Θεσσαλία κόντρα στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να έχει καταγραφεί από το πρώτο μαρκάρισμα του Αργεντινού. Ο Ζέκα «γκρέμισε» τον Κρεσπί και αυτός πέτυχε και το γκολ του Αστέρα στην Αθήνα, ο Σιέλης άφησε τον Παναιτωλικό με 10' από το 13ο λεπτό κόντρα στη Λαμία και η τελευταία είδε τον Γκουίντο στο 82' να αντικρίζει την κόκκινη για χτύπημα στον Παντελάκη.

Stoiximan Super League: Τα θετικά και τα αρνητικά της πρεμιέρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x