TV

«Ποιος είμαι και τι κάνω τώρα…»: Το συγκλονιστικό επεισόδιο του «Prime Time» για τη ζωή των αθλητών όταν αποσύρονται!

Πώς είναι η ζωή ενός αθλητή όταν αποσύρεται; Ντέμης, Ελευθερόπουλος και πολλοί ακόμη απαντούν στο «Prime Time» για τα όσα βιώνουν όταν σταματάνε την καριέρα τους, με διάφορους κινδύνους να εγκυμονούν.

«Ποιος είμαι και τι κάνω τώρα»…

Ένα ερώτημα που πλανάται στο μυαλό αρκετών αθλητών από τη στιγμή που αποσύρονται. Μια κατάσταση που αρκετοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και έχει ως συνέπεια να κυλήσουν σε διάφορες άσχημες για τους ίδιους και το περιβάλλον τους καταστάσεις.


Η εκπομπή «Prime Time» του ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σουλιώτης, σε ένα συγκλονιστικό επεισόδιο, μιλά με πρωταγωνιστές του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, οι οποίοι διηγούνται προσωπικές ιστορίες. Όταν το πλήρωμα του χρόνου φτάνει για έναν αθλητή, τότε όλα δυσκολεύουν αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αφηγείται την επόμενη ημέρα. Μετά το τέλος της καριέρας του, αλλά και την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Είναι μια απώλεια το ποδόσφαιρο… Τελείωσα και την επόμενη ημέρα ξεκίνησα στη διοίκηση της ΑΕΚ. Όταν σταμάτησα και τα δύο ξεκίνησα να κάνω συναυλίες, ήθελα να φέρω συγκροτήματα που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα, να γεμίζω γήπεδα. Μετά και από αυτό, μπορώ να πω πως είχα πρόβλημα… Δεν ήμουν χαρούμενος. Μου έλειπε να κάνω πράγματα που μου αρέσουν. Έπινα χωρίς να μου αρέσει το αλκοόλ, δεν είχα κοινωνικές επαφές, είχα κλειστεί περισσότερο στον εαυτό μου. Θυμάμαι να λέω ότι θέλω να φτάσω στον πάτο για να ανέβω πάλι. Άνθρωποι είναι οι ποδοσφαιριστές και είναι άνθρωποι νέοι χωρίς εμπειρία. Θέλει μια διαχείριση και δεν ξέρεις, αν δεν έχεις κάλο οικογενειακό κύκλο και φίλους, θέλει διαχείριση», αναφέρει μεταξύ άλλων.




Με τη σειρά του ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πολλών ακόμη ομάδων, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλά για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστές όταν αποσύρεται…

«Στην πιο δημιουργική ηλικία, τελειώνουν όλα για εσένα, ασχολείσαι μόνο με τον αθλητισμό με τίποτα άλλο. Μαθαίνεις σε αυτούς τους ρυθμούς… Όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό και πήραμε πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά, ήταν παντού γύρω μου άπειρος κόσμος. Την επόμενη χρονιά έπαθα χιαστό, τότε το κινητό χτυπούσε μια φορά. Την προηγούμενη χτύπαγε 200 φορές την ημέρα! Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι να κάνεις κάτι άλλο δημιουργικό σε άλλα σπορ, υπάρχει και ο άλλος κόσμος να μπλέξει με αλκοόλ, τζόγο, υπερβολική ταχύτητα, διαζύγια… Διαφοροποιούνται τα πάντα γύρω σου σχετικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σου, όταν σταματάς το ποδόσφαιρο».


Τον λόγο παίρνει η Φρόσω Πατσού, πρώην αθλήτρια του στίβου… «Σταματάνε όλα, σβήνουν, τελειώνουν και αν δεν είσαι προετοιμασμένος νιώθεις ένα τεράστιο κενό μέσα σου. Οι άνθρωποι που ήταν δίπλα σου όταν είσαι ψηλά, δεν θα είναι και όταν δεν είσαι εκεί…».

Φανή Χαλκιά και Θοδωρής Ιακωβίδης μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους με τον κόσμο … «Έλεγα ότι εκτός από αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, δεν ένιωθα ικανός να κάνω άλλα πράγματα, ήξερα μόνο αυτό. Είχα αυτοπεποίθηση τρομερή, ήμουν βασιλιάς, ο καλύτερος. Έξω από αυτό δεν είχα αυτοπεποίθηση καθόλου», τονίζει ο πρώην αρσιβαρίστας.

Εν ενεργεία αθλητές, μιλούν επίσης. Άννα Ντουντουνάκη και Βασίλης Λαμπρόπουλος ξετυλίγουν το κουβάρι με τις εμπειρίες τους, ενώ ο υπεύθυνος Τύπου του ΟΦΗ, Μανώλης Βογιατζάκης αναφέρεται στα social media και την επιρροή τους.

Συγκινεί με τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Σιμώσης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Μιλάει για τον εθισμό του στον τζόγο που τον έφτασε ακόμη και να κλέβει χρήματα από την οικογένειά του και στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους νεότερους.

«Έπαιζα για να παίζω, ζούσα για να παίζω. Ο τζόγος έχει τρία στάδια. Στην αρχή κερδίζεις, στο δεύτερο χρωστάς, στο τρίτο έρχεται η εξαθλίωση σε κυνηγάνε, ίσως να έχεις τάσεις αυτοκαταστροφής. Ήμουν ευθυνόφοβος, πάντα μου έφταιγαν οι άλλοι. Όταν στο ημίχρονο πηγαίνεις να δεις το κινητό σου, πόσο συγκεντρωμένος μπορείς να είσαι σε μια ομάδα; Ο τζόγος είναι μια αρρώστια ανίατη και θανατηφόρα.

Το 2017 που σταμάτησα έγινε κάτι οικογενειακό, έγινε μια καταστροφή στην επιχείρησή του, τα χάσανε όλα, τελείωσαν και οι πηγές. Κλέβω τα λεφτά του πατέρα μου, το βλέπει και μου λέει ή θα φύγεις από σπίτι ή θα πας σε κέντρο απεξάρτησης. Αφού μπορώ εγώ, μπορεί να το κάνει ο καθένας»
, υποστηρίζει μεταξύ άλλων.




Στο επεισόδιο συμμετέχει και ο πρώην βολεϊμπολίστας, Παναγιώτης Πελεκούδας…

«Είχα μια αμφιβολία, αν θα τα καταφέρω. Είναι σωστό; Είμαι σε καλή ηλικία; Θα μπορούσα να βγάλω παραπάνω χρήματα; Τι κάνω μετά; Να πάω να δουλέψω; Πώς θα είναι; Μπορώ να δουλέψω; Ξέρω να γράφω; Είναι πολλές οι αλλαγές. Από εκεί που είχα ένα ωραίο γυμνασμένο σώμα, ξαφνικά βγαίνεις από το ντουζ, κοιτάς τον καθρέπτη και έχει πεταχτεί ένα ψωμάκι στο πλέι…», αναφέρει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x