Κινηματογράφος

O Harry Potter στο www.sport-fm.gr

Το Νοέμβριο του 2001 μικροί και μεγάλοι μαζεύονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες γεμάτοι περιέργεια για να γνωρίσουν από… κοντά τον μικρό μάγο που έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο. Εννιά χρόνια μετά ο πιτσιρικάς Χάρι Πότερ ενηλικιώνεται και ήρθε η ώρα να κλείσει τις ανοικτές του υποθέσεις με τον Βόλντεμορτ. Το www.sportfm.gr σας παρουσιάζει τη νέα του ταινία που κάνει σήμερα πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες και άλλα πολλά που τον αφορούν.

Το Νοέμβριο του 2001 μικροί και μεγάλοι μαζεύονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες γεμάτοι περιέργεια για να γνωρίσουν από… κοντά τον μικρό μάγο που έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο.

Εννιά χρόνια μετά ο πιτσιρικάς Χάρι Πότερ ενηλικιώνεται και ήρθε η ώρα να κλείσει τις ανοικτές του υποθέσεις με τον Βόλντεμορτ. Το www.sportfm.gr σας παρουσιάζει τη νέα του ταινία και άλλα πολλά που τον αφορούν.

Χωρίς τον φύλακα-άγγελο του και διευθυντή του Χόγκουορντς, Άλμπους Ντάμπλντορ, αλλά έχοντας μαζί του τους επιστήθιους φίλους του, Ρον και Ερμιόνη, ο Χάρι θα προσπαθήσει να απαλλαγεί μια για πάντα από το «κακό» που τον κυνηγά.

Η σειρά βιβλίων που μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και έσπασε τα ταμία επιστρέφει. Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (Μέρος 1ο) κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ενώ τον Ιούλιο θα προβληθεί το δεύτερο μέρος και ο Χάρι, από ότι φαίνεται, θα μας αποχαιρετήσει για πάντα μιας και δεν υπάρχει πρόθεση από τη συγγραφέα να γράψει και όγδοο βιβλίο.

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου (Μέρος 1ο)


Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Σενάριο: Στίβ Κλόουβς, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριν, Μπιλ Νάι, Άλαν Ρίκμαν, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ

Δέιτε ένα απόσπασμα απο την ταινία



Το μέγεθος της… Ποτερομανίας είναι ασύλληπτο. Κι αν δεν το πιστεύετε υπάρχουν στοιχεία αδιάσειστα:

• Το όγδοο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου», έκανε τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην ιστορία. Οι προπαραγγελίες μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων χτύπησαν κόκκινο.

• Είναι η πιο επικερδής σειρά ταινιών αφού έχει μέχρι στιγμής εισπράξει 5.417.104.072 δολάρια ξεπερνώντας τον Τζέιμς Μποντ, το Star Wars, τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και πολλές ακόμα ταινίες.

• Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι ο 620ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη.

• Ο Χάρι Πότερ, κατά κόσμον Ντάνιελ Ραντκλιφ ετών 21(!), ήταν 6ος στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ για το 2010, με έσοδα 16, 6 εκατ. δολάρια.

Ήταν το 1998 όταν η συγγραφέας των βιβλίων «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποφασίζει να πουλήσει τα τέσσερα πρώτα βιβλία της σειράς στην Warner Bros προκειμένου να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη(το πρώτο βιβλίο είχε εκδοθεί στις 30/06/1997). Η Αγγλίδα εισπράττει κοντά στα δύο εκατομμύρια δολάρια ενώ θέτει ως προϋπόθεση για την ταινία, οι ηθοποιού να είναι Βρετανοί.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2001 ο «Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» κάνει πρεμιέρα και προκαλεί μαγο… μανία παγκοσμίως.

Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος



Οι λάτρεις θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμα έναν χρόνο για να δουν τις περιπέτειες του. «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» βγαίνει στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου του 2002.

Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά



Τα επόμενα Χριστούγεννα θα περάσουν χωρίς τη συντροφιά του μικρού μάγου με την βρετανική προφορά. Η τρίτη ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν», θα προβληθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2004.

Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν



Το 2005, ο «Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της φωτιάς» είναι και πάλι «χειμωνιάτικος». Μάλιστα κάνει πρεμιέρα σαν σήμερα (18 Νοεμβρίου).

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της φωτιάς



Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2007, μας έρχεται «Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα», ενώ δύο χρόνια αργότερα (Ιούλιος του 2009) μεταφέρεται και προβάλλεται στον κινηματογράφο το προτελευταίο βιβλίο της σειράς «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ».

Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα



Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ



Τι κι αν τα παραμύθια είναι ροζ και γαλάζια, με νεράιδες, πριγκίπισσες και χαρούμενα ομιλούμενα ζωάκια με ευτυχή τέλη, αυτό το «σκοτεινό» παραμύθι μας έκανε να το αγαπήσουμε όσο τίποτα. Πιάστε τα σκουπόξυλα και τα μαγικά ραβδάκια σας και ετοιμαστείτε να παίξετε… κούιντιτς!

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x