Πορτογαλία

Τα «ξεδόντιασε»

Σε «περίπατο» της Γκιμαράες 3-0 εξελίχθηκε το υποτιθέμενο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Superliga κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην έδρα της Βιτόρια, που την έφερε στη δεύτερη θέση.

Η Γκιμαράες σάρωσε 3-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην έδρα της, στο θεωρητικό ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δυο πόντους μπροστά από την Πόρτο που έχει ένα αγώνα λιγότερο και αγωνίζεται αργότερα με τη Νασιονάλ. Οπότε, πλέον οι παίκτες της Βιτόρια θα περιμένουν μια «γκέλα» των «δράκων» για να μείνουν εκεί και να αποκτήσουν μεγαλύτερες ελπίδες συμμετοχής στο επόμενο Τσάμπιονς Λϊγκ.

Αντίθετα, τα «λιοντάρια» έμειναν στην τέταρτη θέση και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της προνομιούχου πεντάδας αν νικήσουν την Κυριακή οι Μπράγκα, Πάσος Φερέιρα και Μπελενένσες.

Πάντως, οι νικητές ήταν σαφώς ανώτεροι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964, σκοράροντας με τους Σάρε στο 15’, το αυτογκόλ του Μαουρίτσιο στο 42’ και το πέναλτι του Αντρέ στο 81’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Κέντριτς, Πάουλο Ολιβέιρα, Μαουρίτσιο, Τζόναθαν Σίλβα, Καρίγιο (46’ Καπέλ), Αντριέν Σίλβα, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Νάνι, Φρέντι Μοντέρο (65’ Κάρλος Μανέ), Ζοάο Μάριο (46’ Σλιμάνι)


«Ανάσα» για την Εστορίλ, που νίκησε 2-1 στην έδρα της Πεναφιέλ και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην προτελευταία θέση, η οποία οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.


Η σύνθεση της Εστορίλ: Κιέτσεκ, Αντερσον Λουίς, Ταβάρες, Ρούμπεν Φερνάντες, Ράφαελ, Αμάντο, Αντερσον, Κούτσα, Τοζέ (88’ Φιλίπε Γκονσάλβες), Σέμπα (90’ Μπρούνο Νασιμέντο), Κλέμπερ (78’ Μπρούνο Λόπες)



Δείτε εδώ τη βαθμολογία.


Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική:


Παρασκευή 31/10
Μπενφίκα - Ρίο Άβε 1-0

Σάββατο 1/11
Πεναφιέλ - Εστορίλ 1-2
Γκιμαράες - Σπόρτινγκ 3-0
Πόρτο - Νασιονάλ (22.15)

Κυριακή 2/11
Πάσος Φερέιρα - Βιτόρια Σετούμπαλ (18.00)
Μαρίτιμο - Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε - Αρούκα
Ακαντέμικα - Μπράγκα (21.15)

Δευτέρα 3/11
Μπελενένσες - Μποαβίστα (22.00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x