Ελλάδα

Το γιορτάζουν οι «μικροί»!

Έχασε, αλλά προκρίθηκε! Η Εθνική Νέων μπορεί να ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης για το Euro 2013 από τη Τσεχία με σκορ 2-1, ωστόσο «καπάρωσε» τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον τέταρτο όμιλο και πήρε το εισιτήριο για την Elite Round της διοργάνωσης.

Έχασε, αλλά προκρίθηκε!

Η Εθνική Νέων μπορεί να ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης για το Euro 2013 από τη Τσεχία με σκορ 2-1, ωστόσο «καπάρωσε» τη δεύτερη προνομιούχο θέση στον τέταρτο όμιλο και πήρε το εισιτήριο για την Elite Round της διοργάνωσης.

Οι «μικροί» του Θοδωρή Παχατουρίδη χρειάζονταν νίκη ή ισοπαλία κόντρα στους Τσέχους για να προκριθούν στην επόμενη φάση, χωρίς να τους ενδιαφέρει το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Ωστόσο η ήττα ήταν ανώδυνη, καθώς στην ισοβαθμία με την «οικοδέσποινα» Βόρειο Ιρλανδία, η Ελλάδα υπερτερούσε, έχοντας επικρατήσει των Βρετανών με σκορ 2-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Εθνική δεν είχε τη τύχη με το μέρος της και μόλις στο 4’ οι αντίπαλοί μας πήραν προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ του Γούτα. Στο 37’ ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που μας χάριζε την πρόκριση. Στο 60’ οι Τσέχοι πήραν και πάλι προβάδισμα 2-1 με τον Μάσεκ, αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος.

Η ήττα δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελο στους διεθνείς, καθώς γνώριζαν το 8-1 της Βορείου Ιρλανδίας κόντρα στη Μολδαβία που ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ενδιάμεση φάση του Euro U-19.

Ελλάδα (Θοδωρής Παχατουρίδης): Χουτεσιώτης (69΄ Μπάρκας), Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Καντούτσης, Χουχούμης, Σιώπης, Δώνης, Ιωαννίδης, Γιαννιτσάνης (57΄ Μουζακίτης), Ανδρεόπουλος (69΄ Παπαδημητρίου)

Βαθμολογία τέταρτου ομίλου:

1. Τσεχία 7
2. Ελλάδα 4
3. Β. Ιρλανδία 4
4. Μολδαβία 1

«Η σημερινή εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς ανώτερη από τα δύο πρώτα ματς του ομίλου. Το αποτέλεσμα μάς αδικεί σίγουρα. Όπως και να ‘χει, εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί είδα την προσπάθεια που κατέβαλαν και ξέρω πως άξιζαν να φύγουν νικητές από το γήπεδο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος» ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Παχατουρίδη.

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x