sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ο Πλατανιάς αποτελεί σίγουρα μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Το συγκρότημα του Νίκου Χατζηνικολάου έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας -με 11 πόντους, μια μόλις ήττα, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Το sport-fm.gr προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα μυστικά της ομάδας των Χανίων, αλλά και να αναδείξει τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Πλατανιάς αποτελεί σίγουρα μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι τώρα.

Το συγκρότημα του Νίκου Χατζηνικολάου έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας -με 11 πόντους, μια μόλις ήττα, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Το sport-fm.gr προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα μυστικά της ομάδας των Χανίων, αλλά και να αναδείξει τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας της στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Πλατανιάς στηρίζεται σε ένα ρόστερ που δεν είναι μεγάλο, διαθέτει όμως ποδοσφαιριστές που έχουν την δυνατότητα να καλύψουν πολλές θέσεις και καταφέρνει να παρουσιάζει θετική εικόνα σε όλα τα ματς.

Μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει κατορθώσει να βγάλει κι ένα βελτιωμένο πρόσωπο επιθετικά, αφού με την SKODA Ξάνθη και τον Άρη, σημείωσε πέντε τέρματα. Έχει ικανότητα στις στημένες φάσεις και αυτό έχει φανεί τόσο στο πρώτο ματς με τον Πανθρακικό, αλλά και στην συνάντηση με την ακριτική ομάδα.

Το 4-2-3-1 του Χατζηνικολάου, δεν αλλάζει. Όμως η δυνατότητα του Κάλαϊτζιτς, του Ουκάρ και του Αγκιλέρα να παίζουν σε πολλές θέσεις, αλλά και του Ουντότζι να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, κάνουν τον Πλατανιά να μην χάνει την συνοχή του και να είναι σταθερός σε απόδοση.

Ένα από τα σημαντικά του όπλα που βελτίωσε πάντως με την πάροδο των αγώνων είναι η αποτελεσματικότητα του. Ο Πλατανιάς, μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, είναι η 3η παραγωγικότερη ομάδα ανά τελική προσπάθεια, αφού σκοράρει 1 φορά σε κάθε 8 τελικές.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που έχουν ξεχωρίσει. Εκείνοι πάντως που φαίνεται να έχουν κάνει θραύση σε πολλές απ’ αυτές μέχρι τώρα είναι ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς και ο Τσικότζι Ουντότζι. Κατέχουν την 7η και την 10η θέση αντίστοιχα στους πόντους αξιολόγησης με 110 και 108 πόντους, ενώ στον μέσο όρο αξιολόγησης ο Κάλαϊτζιτς έχει 0.240, κρατώντας την ίδια θέση, την 7η, και σε αυτή την κατηγορία.

Οι δύο τους είναι μέσα στην 20άδα των «κλεφτών» με 15 και 14 αντίστοιχα, ενώ ψηλά στην σχετική κατηγορία είναι ο Αργυρόπουλος με 17 (9ος). Όσο για τις ασίστ, μετά τους Αμπντούν και Ιμπαγάσα, ακουλουθεί στη σχετική λίστα ο Κανακούδης με 2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x