Stoiximan Super League

Αύξηση μεν, μικρότερη δε

Ανατροπή δεδομένων στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη ΓΣ της Παρασκευής. Μετά από πρόταση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» η ΑΜΚ ορίστηκε στα 6 εκατ. ευρώ και όχι στα 15 όπως είχε προγραμματιστεί. Υπέρ της αλλαγής ο Νικόλας Πατέρας, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, καθώς και ο Αδαμάντιος Πολέμης. «Παρών» από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος εξ' αρχής είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης ύψους 15 εκατ. ευρώ. "Ανοιχτοί για οποιονδήποτε επενδυτή", δήλωσε ο Αλαφούζος.

Ανατροπή δεδομένων στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής. Μετά από πρόταση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» η ΑΜΚ ορίστηκε στα 6 εκατ. ευρώ και όχι στα 15 όπως αρχικά αναμενόταν.

Υπέρ της απόφασης του μεγαλομετόχου, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νικόλας Πατέρας, ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, καθώς και ο Αδαμάντιος Πολέμης. «Παρών» από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος εξ' αρχής είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης ύψους 15 εκατ. ευρώ. Διαφοροποίηση υπήρξε και στην τιμή της μετοχής, η οποία ορίστηκε στα 0,34 € και όχι στα 0,33€ όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. Η ΑΜΚ θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, με κατώτατο όριο τα 99 ευρώ που αντιστοιχούν σε 300 μετοχές της ΠΑΕ.

Αμέσως μετά την Γ.Σ, ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε: "Προσωρινά αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση 6 εκατ.ευρώ για να δώσουμε τη δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να συμμετέχουν γιατί στα 15 εκατ. ευρώ δεν συμμετείχαν, δεν είχαν τη δυνατότητα τόσο μεγάλο ποσό. Καλέσαμε επιπλέον και εγώ και ο κ. Βγενόπουλος, και ο κ.Πατέρας, και ο κ. Μακρόπουλος ο πρεσβύτερος των συμμετεχόντων, οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή υπάρχει να συζητήσουμε πιθανούς όρους για να μπει στον Παναθηναϊκό".

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία, τόνισε: "Καμία. Μακάρι να είχαμε. Καλούμε και είμαστε ανοιχτοί για να έρθει οποιοσδήποτε νέος επενδυτής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο Παναθηναϊκός, είναι μια συντεταγμένη επιχείρηση, με έσοδα και έξοδα και οποιοσδήποτε επενδυτής πρέπει να ελεγχτεί για τα κίνητρα του.

Στόχος ήταν το Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ρεαλιστές. Ξεκινάμε τραυματισμένοι τη σεζόν από την περσινή περιπέτεια. Τον πετύχαμε το στόχο μας. Το Γιουρόπα Λιγκ μας δίνει έξτρα λεφτά και μαζί με τα χρήματα από τους μετόχους νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Κάναμε μεταγραφές, πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλύτερη κατάληξη από πέρσι. Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες προφανώς το θέλουν και θα το προσπαθήσουν. Μπορεί να είναι δύσκολη η χρονιά αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Εδώ τα καταφέραμε πέρυσι. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε δεμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στους οπαδούς του. Εγώ δεν μέτοχος, είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν έχω καμιά άλλη συμμετοχή.

Στη Σούπερ Λίγκα πήγαμε να ζητήσουμε αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό γιατί ήταν πολύ στριμωγμένες οι ημερομηνίες. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό και θεωρήσαμε χρέος μας να κάνουμε αυτό το αίτημα. Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει θέληση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Οντως δεν υπήρχε προηγούμενο. Όμως πέρσι η ΕΠΟ διευκόλυνε τον Ολυμπιακό και η Σούπερ Λίγκα έκανε διευκολύνσεις σε ομάδες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Άκουσα πολλά και από τον κ. Μώραλη και από τον κ. Βρέτζο για τον τρόπο που εκφράζομαι και τους είπα ότι εκφράζω προσωπική άποψη και θα συνεχίσω να την εκφράζω
".

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου μέχρι του ποσού των € 6.000.000, με τιμή διάθεσης μετοχής € 0,34, ελάχιστο αριθμό μετοχών που μπορούν να διατεθούν τις 300 (συνολικής αξίας € 102) και με προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου 2012.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα ορίσει την περίοδο αποκλειστικού δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να δοθεί κατ’ αρχήν η δυνατότητα στους υφιστάμενους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να συμμετάσχουν για να διατηρήσουν τα ποσοστά τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, η εταιρεία, ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας όπως μάλιστα θα έχουν διαμορφωθεί και από τα αποτελέσματα των μέχρι τότε ευρωπαϊκών της αγώνων, μπορεί να προχωρήσει σε νεότερη ΑΜΚ.

Περαιτέρω, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι βασικοί και πλειοψηφούντες μέτοχοι της ΠΑΕ διατύπωσαν πρόσκληση προς όποιον υποψήφιο επενδυτή επιθυμεί να επενδύσει στην ομάδα, να υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση και να προχωρήσει εν συνεχεία σε απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, κατ’ ιδίαν συναντήσεις για τη συζήτηση των επιμέρους όρων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x