Ελλάδα

«Πράσινος» και ο Ματσιούλις!

Συνεχίζεται το μεταγραφικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού! Μετά τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την συμφωνία και με τον Γιόνας Ματσιούλις. Ο 27χρονος Λιθουανός φόργουορντ ήταν εξ αρχής μία από τις πρώτες επιλογές των Κυπελλούχων Ελλάδος για την ενίσχυση στην θέση «3» και εντέλει κατάφεραν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους για την ερχόμενη σεζόν. Δείτε το βίντεο του sport-fm.gr με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Λιθουανού.

Συνεχίζεται το μεταγραφικό κρεσέντο του Παναθηναϊκού! Μετά τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την συμφωνία και με τον Γιόνας Ματσιούλις. Ο 27χρονος Λιθουανός φόργουορντ θα φορά την φανέλα του «τριφυλλιού» για την επόμενη σεζόν.

Ο Ματσιούλις ήταν εξ αρχής μία από τις πρώτες επιλογές των «πράσινων» για την ενίσχυση στην θέση «3» και ο Αργύρης Πεδουλάκης άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του άμεσα. Η διοίκηση κινήθηκε γρήγορα και έφτασε σε συμφωνία με τον παίκτη που θα φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού την νέα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματσιούλις προέρχεται από ένα εξαιρετικό προολυμπιακό τουρνουά με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο τουρνουά είχε 11.5 πόντους μέσο όρο και εξαιρετικά ποσοστά: 48% στα δίποντα, 45,5% στα τρίποντα και 60% στις βολές.

H ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός και Γιόνας Ματσιούλις έδωσαν τα χέρια για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Ο Γιόνας Ματσιούλις (2.00, φόργουορντ) γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1985 στο Κάουνας. Η καριέρα του άρχισε από τη Β’ Κατηγορία της Λιθουανίας και την LKKA Ζαλγκίρις Κάουνας. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2004 με τη Νεβέζις (2004-05), έχοντας μέσο όρο 13.6 πόντους και 5.8 ριμπάουντ. Η συνέχεια γράφηκε στη Ζαλγκίρις Κάουνας (2005-09) με την οποία κατέκτησε τη Βαλτική Λίγκα (2008), το πρωτάθλημα Λιθουανίας (2007, 2008) και το Κύπελλο Λιθουανίας (2007-08). Στις 8 Απριλίου 2009 έκανε και ρεκόρ στο πρωτάθλημα Λιθουανίας στα τρίποντα, ευστοχώντας σε 8 συνεχόμενα. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (2009-2011), τον Ιανουάριο 2012 κι έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του συμφώνησε με τη λιθουανική Μπαλτάι σημειώνοντας 16 πόντους στον πρώτο του αγώνα. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου μετακόμισε στην Ιταλία και πάλι, αυτή τη φορά για τη Μοντεπάσκι Σιένα.

Παράλληλα, αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Λιθουανίας. Με την Εθνική Νέων κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αργεντινή (2005) και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 (2005, Ρωσία), ενώ με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2010 (Τουρκία) και το Ευρωμπάσκετ 2007 (Ισπανία).

Δείτε εδώ το βίντεο που ετοίμασε το www.sport-fm.gr με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Λιθουανού φόργουορντ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x