Stoiximan Super League

Αποθεώθηκε και «τα έχωσε» σε όλους!

Για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία τιμήθηκε από την ΚΕΔ ο Δημήτρης Καλόπουλος. Ο πρώην -πλέον- ρέφερι κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τους υπόλοιπους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας που τον χειροκρότησαν παρατεταμένα, ενώ στην ομιλία του εκτόξευσε βολές κατά πρώην και νυν μελών της ΚΕΔ, διαιτητών, παραγόντων και δημοσιογράφων. Πήρε το σήμα του διεθνή ρέφερι ο Κωνσταντινέας. Το sport-fm.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ. Δείτε και video!

Για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία τιμήθηκε την Τρίτη από την ΚΕΔ ο Δημήτρης Καλόπουλος.

Ο Θεσσαλονικιός πρώην -πλέον- ρέφερι κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τους υπόλοιπους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας που τον χειροκρότησαν παρατεταμένα, ενώ στην ομιλία του εκτόξευσε βολές κατά πρώην και νυν μελών της ΚΕΔ, διαιτητών, παραγόντων και δημοσιογράφων.

Πήρε το σήμα του διεθνή ρέφερι ο Κωνσταντινέας.

Το sport-fm.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ, αλλά και χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του Καλόπουλου!

Ο Δημήτρης Καλόπουλος τιμήθηκε από την ΚΕΔ στο περιθώριο του σεμιναρίου των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας , διότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Γιώργο Σαρρή, «όποιος διαιτητής δηλώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, του απονέμουμε τιμητική πλακέτα. Με όλους τους διαιτητές συμβαίνει αυτό».

Την ώρα της απονομής της τιμητικής πλακέτας στον Μακεδόνα ρέφερι από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, οι υπόλοιποι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές που βρίσκονταν στην αίθουσα, τον χειροκρότησαν έντονα και παρατεταμένα, ενώ του πρόσφεραν και μια ανθοδέσμη.

Στην ομιλία του, ο Καλόπουλος ήταν υπέρ του δέοντος αιχμηρός. Οι αιχμές που εκτόξευσε αφορούσαν πρώην αλλά και νυν μέλη της ΚΕΔ, ακόμα και νυν διεθνή διαιτητή. Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν για τους δημοσιογράφους τους οποίους χαρακτήρισε «σεναριογράφους που εξυπηρετούν συμφέροντα».

Τα πιο ουσιαστικά κομμάτια της ομιλίας του Θεσσαλονικιού πρώην ρέφερι είναι τα εξής:

«Σήμερα εκτιμάται η συνολική μου προσφορά στη διαιτησία και στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και μου συμπαραστάθηκαν. Ευχαριστώ τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης, την ΚΕΔ και ιδιαίτερα του κυρίους Μπίκα και Ψυχομάνη για τη στήριξη και την ασφάλεια που παρείχαν στον Έλληνα διαιτητή. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους…

Ευχαριστώ και τον τωρινό πρόεδρο, τον κ. Σαρρή που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ευχαριστώ πρωτίστως τον Κύρο Βασάρα γιατί έβαλε την ελληνική διαιτησία στον παγκόσμιο χάρτη και γιατί με στήριξε σε όλο αυτό τον άδικο και ποταπό πόλεμο που δέχτηκα και δέχομαι ακόμη. Αντιλήφθηκε ότι η διαιτησία θα σβήσει αν συνεχιστεί αυτός ο κατευθυνόμενος πόλεμος εντυπώσεων. Ήταν ο μόνος που εναντιώθηκε στους αξιότιμους και αντικειμενικούς ηθικολόγους και στους κατευθυνόμενους σεναριογράφους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Υπάρχουν βέβαια ακόμα κάποιες φωνές της λογικής που πιθανόν να πνιγούν από αυτούς που θα διαστρεβλώσουν πάλι τα λεγόμενα μου ανάλογα με τα συμφέροντα του εντολέα-εργοδότη τους.

Η οικογένεια μου πέρασε πολλά. Όλη αυτή την αδικία, τη λάσπη, τη δημόσια διαπόμπευση. Ίσως κάποιοι δεν μπορούν να με καταλάβουν γιατί δεν τους αξίωσε ο Θεός να κάνουν οικογένεια, παρά τους… μεγάλους σταυρούς που κάνουν και το πρόσωπο του καλού χριστιανού που προωθούν. Ο καλός χριστιανός υπερασπίζεται το δίκαιο και όχι την καρέκλα του, δεν ζητάει την παραίτηση σου για να καλύψει τη δική του αβλεψία που έγινε είτε εσκεμμένα είτε λόγω ανικανότητας.

Μια έκκληση προς την τωρινή ΚΕΔ: Συμπαρασταθείτε στους διαιτητές και μην προσυπογράφετε ελαφρά τη καρδία τις θανατικές καταδίκες τους για να σώσετε τις θέσεις σας. Και εσείς υπήρξατε διαιτητές. Μάλιστα κάποιους από εσάς σας παύσανε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα που διαιτητεύατε. Τόσο κοντή μνήμη για μια θέση;

Προς την ΕΠΟ έχω να πω να ασχοληθεί πια σοβαρά με τις αμοιβές των διαιτητών και κυρίως των βοηθών. Ο τρόπος; Ελαφρύνετε τις αποστολές της Εθνικής ομάδας από ανθρώπους που δεν είναι ανάγκη να παρευρίσκονται εκεί. Ακόμα και αν είναι διαιτητές ή μέλη της ΚΕΔ με τις οικογένειες τους.

Μην αφήνετε τους διαιτητές χωρίς στήριξη απέναντι σε δημοσιογράφους που εκτελούν εντολές. Απέναντι σε παράγοντες που προσπαθούν να καλύψουν δικά τους λάθη και παραλείψεις στοχοποιώντας διαιτητές. Είχαμε επιθέσεις σε μαγαζιά, αυτοκίνητα, ακόμα και σοβαρές σωματικές βλάβες. Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, κάποιοι ίσως από το ακροατήριο έχουν μέσα στα χαρτιά τους τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους ή τις δικές τους και ασχολούνται με αυτές. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με άλλον ομιλητή. Σεβασμός, είναι η λέξη κλειδί.

Τα σημερινά μου λεγόμενα ίσως είναι καταδικαστικά για μένα και το μέλλον μου στο χώρο της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία. Αυτός είμαι. Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει τη φωνή της αλήθειας. Πάντα θα είμαι στη διάθεση της διαιτησίας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Όπου κι αν μου ζητηθεί.

Ότι είπα αφορά όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, προηγούμενες και επόμενες. Είναι οι σκέψεις όλων μας και έπρεπε να γίνουν γνωστές. Για μια καλύτερη διαιτησία με λιγότερα εξιλαστήρια θύματα
».



Πηγή: tilesport.tv

Πήρε (για αναμνηστικό;) το σήμα της ΦΙΦΑ ο Κωνσταντινέας…

Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η παράδοση των σημάτων της ΦΙΦΑ στους διεθνείς διαιτητές και βοηθούς για το 2012. Ανάμεσα τους, το σήμα του διεθνούς ρέφερι έλαβε και ο Πέτρος Κωνσταντινέας, παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο να τον ορίσει η ΟΥΕΦΑ σε διεθνές παιχνίδι. Ως γνωστόν, ο Μεσσήνιος ρέφερι έχει «κοπεί» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία επειδή δεν γνωρίζει καλά αγγλικά. Βέβαια, από την ΕΠΟ δεν υπήρχε περίπτωση να παραδεχτούν ποτέ το άνευ προηγουμένου ρεζιλίκι που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι είπαν να τους δώσουν και το σήμα, έστω ως… αναμνηστικό!

Το sport-fm.gr ρώτησε τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Γιώργο Σαρρή για ποιο λόγο έστειλαν στην ΟΥΕΦΑ διαιτητή που δεν ήξερε αγγλικά. Η απάντηση του δεν ήταν πειστική: «Τα κριτήρια για το επίπεδο των γνώσεων στα αγγλικά, έχει αυστηροποιηθεί. Όταν έδωσε εξετάσεις το περασμένο καλοκαίρι, ήταν επαρκή τα αγγλικά του. Τώρα κρίθηκε πως δεν είναι επαρκή γιατί ανέβηκε το επίπεδο».

Εκτός του Κωνσταντινέα, το σήμα της ΦΙΦΑ έλαβαν και οι Γιάχος (πρώτη φορά), Κάκος, Κουκουλάκης, Σιδηρόπουλος, Σπάθας και Τριτσώνης και από τους βοηθούς διαιτητές οι Ακρίβος, Αλεξέας, Μποζατζίδης, Ευθυμιάδης, Γκάγκας, Καρσιώτης, Πάνου, Σαραϊδάρης, Τάτσης και Βασιλειάδης.

Πριν την παράδοση των σημάτων και την βράβευση του Καλόπουλου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και ο ομόλογος του της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, μίλησαν στους διαιτητές. Τα λόγια τους ήταν το σύνηθες ευχολόγιο χωρίς ουσία.

Ο κ. Σαρρής είπε: «Έχετε κάνει λάθη αλλά είναι ανθρώπινα. Δεν είστε μηχανές. Πιστεύω ότι έχουμε πάει αρκετά καλά. Τις τελευταίες αγωνιστικές πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Να έχετε μάτια ανοιχτά και αυτιά κλειστά».

Ο κ. Πιλάβιος ανέφερε: «Σας στηρίζουμε όλους. Να αποδίδετε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και να μην δίνετε δικαιώματα. Μείνετε μακριά από κάθε σκέψη, παρέμβαση και οτιδήποτε. Εγώ και ακούω και βλέπω και σας παρακολουθώ όλους».

Την Τετάρτη 8/2 στις 12:00 στο ΟΑΚΑ, είναι προγραμματισμένα τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και των βοηθών της Σούπερ Λίγκας.

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x