Life

Πώς παρακολούθησε τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου ο μοναδικός Αμερικανός που δεν ήταν στον πλανήτη

Ο αστροναύτης Φρανκ Καλμπερτσον βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν κατέρρευσαν οι Δίδιμοι Πύργοι, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Η 11η Σεπτεμβρίου θα αποτελεί για πάντα ημέρα μνήμης και οδύνης για τις ΗΠΑ, με 23 χρόνια να συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα, που είχαν ως αποτέλεσμα κάτι λιγότερο από 3.000 νεκρούς και πάνω από 20.000 τραυματίες.

Την ώρα των τραγικών γεγονότων, μονάχα ένας Αμερικανός βρισκόταν εκτός... πλανήτη. Ο λόγος για τον αστροναύτη Φράνκ Κάλμπερτσον, που είδε τι συνέβαινε μέσω δορυφόρου.

«Ο καιρός ήταν καθαρός και μπορούσα να δω εύκολα τη Νέα Υόρκη. Μια μεγάλη στήλη καπνού έβγαινε από την πόλη και όταν ζούμαρα είδαν το νότιο Μανχάταν να καλύπτεται από τον καπνό» είχε αναφέρει στο παρελθόν ο βετεράνος πια Κάλμπερτσον, με τη NASA να φέρνει στη δημοσιότητα και ένα γράμμα που είχε συντάξει ο Αμερικανός τις επόμενες ώρες της καταστροφής.

«Προφανώς ο κόσμος άλλαξε σήμερα. Μου είπαν ότι είχαν μια πολύ άσχημη μέρα στο έδαφος. Δεν είχα ιδέα... Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι ο διάλογος δεν ήταν αληθινός, πως άκουγα κασέτες του Τομ Κλάνσι» αναφέρεται μεταξύ άλλων εκεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x