Stoiximan Super League

Γκολ εσείς… μπαλάρα εμείς!

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από το πρώτο φιλικό του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στη Πενιαρόλ. Οι «κίτρινοι», αν και ηττήθηκαν με 2-1, έβγαζαν «φωτιές» στην επίθεση και κατάφεραν (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) να κάνουν ό,τι θέλουν τη φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες! Σολτάνι, Καστίγιο και Τσέζαρεκ εκφραστές της επιθετικής νοοτροπίας που ήδη έχει περάσει στην ομάδα ο Σάκης Τσιώλης!

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από το πρώτο φιλικό του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στη Πενιαρόλ.

Οι «κίτρινοι», αν και ηττήθηκαν με 2-1, έβγαζαν «φωτιές» στην επίθεση και κατάφεραν (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) να κάνουν ό,τι θέλουν τη φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες!

Σολτάνι, Καστίγιο και Τσέζαρεκ εκφραστές της επιθετικής νοοτροπίας που ήδη έχει περάσει στην ομάδα ο Σάκης Τσιώλης!

Εντυπωσιακή, λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα στις κερκίδες!

Μια ματιά στα στατιστικά του παιχνιδιού αρκεί για να καταλάβει κανείς την εικόνα του αγώνα. Οι «κίτρινοι» είχαν 21 τελικές προσπάθειες έναντι 7 των Ουρουγουανών ενώ τα κόρνερ ήταν 7-1 για τους Θεσσαλονικείς.



Η πανηγυρική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» συνεπήρε τους ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη οι οποίοι έδωσαν επιθετικό ρεσιτάλ.

Ο Θεσσαλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τους Σολτάνι, Τσέζαρεκ, Καστίγιο να είναι η τριάδα της επίθεσης. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Καστίγιο.

Ο Μεξικανός ήταν ο εκφραστής και της δεύτερης ευκαιρίας του Άρη, είδε όμως τον Καρίνι να αντιδράει σωστά και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Άρης πίεζε συνεχώς όμως στο 22’ λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε το 0-1 για τους Ουρουγουανούς. Ύστερα από «τσαφ» στον αέρα του Λαζαρίδη, ο Πέρεζ θα τρυπώσει στην άμυνα του Άρη και με σουτ από κοντά θα... εκτελέσει τον Σηφάκη. Ο επιθετικός της Πενιαρόλ προηγουμένως είχε κατεβάσει τη μπάλα με το χέρι.

Η αντίδραση του Άρη ήταν άμεση, καθώς για τα επόμενα 23 λεπτά το γήπεδο «έγερνε» προς την άμυνα της Πενιαρόλ, με Καπετάνο, Σολτάνι και Νέτο να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ τελικά ήρθε στο 39’ όταν μετά από πολύ καλό συνδυασμό Καπετάνου-Νέτο, η μπάλα κατέληξε στον Σολτάνι, ο οποίος έγραψε το 1-1, το οποίου ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η «μαγεία» συνεχίστηκε μέχρι το 55ο λεπτό. Σολτάνι, Καπετάνος και Φατί έβρισκαν μπροστά τους τον «φύλακα άγγελο» της Πενιαρόν Καρίνι. Ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας αντίδρασε σωστά σε κάθε τελική προσπάθεια των «κίτρινων».

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η φάση στο 52’ λεπτό. Ο Καπετάνος πασάρει στον Σολτάνι με τον Γαλλοαλγερινό να χορεύει την αντίπαλη άμυνα και να στέλνει την μπάλα στα ακροδάχτυλα του Καρίνι και στη συνέχεια στο δοκάρι .

Οι πολλές αλλαγές όμως και από τις δύο μεριές είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Αυτό επηρέασε και τους επιθετικούς του Αρη, καθώς τα νέα πρόσωπα είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η πίεση των «κίτρινων».

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι Ουρουγουανοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Βαγγέλη ανέτρεψε τον Κολούχο, με τον τελευταίο να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 71’.

Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και έχασαν φοβερή διπλή ευκαιρία στο 82’ με τους Φατί και Παπαζαχαρία να μην μπορούν να νικήσουν τον Καρίνι.

Το φίλμ του αγώνα



Αρης (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης (46' Βελλίδης), Μίσελ (75' Καζναφέρης), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Νέτο (66' Αγγελούδης), Σολτάνι (73' Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (46' Παπαζαχαρίας), Καστίγιο (78' Πορτίγια), Καπετάνος (65' Γιαννιότας), Φατί, Γιαννίτσης (46' Τόχα).

Πενιαρόλ (Ντιέγκο Αγκίρε): Καρίνι, Γκονζάλες, Παστορίνι, Πέρες (84' Σίλες), Βαλντές (16' Ροντρίγκες), Τόρρες, Σαλαγιέτα, Αλμπίν, Αμόνιο, Ματσεάτσι, Γκουισόν.

Κώστας Γιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x