Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι του Πάμπλο Γκαρσία

Δεν νομίζω ότι το πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος στον Σαλπιγγίδη ήταν περισσότερο από εκείνο που προηγήθηκε, με το σκληρό μαρκάρισμα του Μανωλά στον Λίνο. Κάπου ενδιάμεσα στα δύο πέναλτι (το ένα που δεν έιδε κι το δεύτερο που τελικά καταλόγισε) βρήκε χέρι του Ντιοπ που απέδωσε το γκολ ισοφάρισης του Γκαρσία.

Δεν νομίζω ότι το πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος στον Σαλπιγγίδη ήταν περισσότερο από εκείνο που προηγήθηκε, με το σκληρό μαρκάρισμα του Μανωλά στον Λίνο. Κάπου ενδιάμεσα στα δύο πέναλτι (το ένα που δεν έιδε κι το δεύτερο που τελικά καταλόγισε) βρήκε χέρι του Ντιοπ που απέδωσε το γκολ ισοφάρισης του Γκαρσία.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Κοινώς έχασε το λογαριασμό και το επιβεβαίωσε όταν έπεσε εκείνος ο πυρσός από τον ηλίθιο οπαδό του ΠΑΟΚ, που δεν φαίνεται να συμμορφώνεται και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ομάδα του. Ο Σιδηρόπουλος συσκέφτηκε με τους υπόλοιπους του διαιτητικού τιμ και δεν διέκοψε το παιχνίδι, προφανώς γιατί όσα ακούσαμε πριν από μερικές εβδομάδες περί μηδενικής ανοχής, ξεκινούν με… προειδοποιητική βολή. Ο πρώτος πυρσός είναι μια παρατήρηση και ο δεύτερος… σφυρίζει τη λήξη του αγώνα, σε βάρος του γηπεδούχου.

Αν ήμασταν αυστηροί (που καλό θα ήτανε…) θα έπρεπε να συζητούμε τώρα για ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα με την ΑΕΚ, στην Τούμπα, που ο ΠΑΟΚ έπαιξε κορώνα γράμματα την επόμενη χρονιά. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, αν ο Σιδηρόπουλος «στράβωνε» και πήγαινε γραμμή στα αποδυτήρια, τότε κακά μαντάτα θα περίμεναν τον ΠΑΟΚ, εν μέσω της προσπάθειας για τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα αυτά, είμαι σίγουρος, ότι θα πέρασαν από το μυαλό του Ζαγοράκη, όσο έβλεπε εκείνο τον άτιμο τον πυρσό να καίει στο αριστερό κόρνερ της εστίας του Χαλκιά και θα έβριζε θεούς και δαίμονες και καμιά δεκαριά πολιούχους. Και με το δίκιο του. Το μεγαλύτερο στοίχημα στη διάρκεια της διοικητικής του θητείας είναι αυτό: να αποσυμφόρηση τον ΠΑΟΚ από τους ηλίθιους της κερκίδας.

Μέχρι τότε, δεν ήταν μόνο οι πανηγυρισμοί για τα δυό γκολ που έδιναν το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά, μια ακόμη γκέλα του Χαλκιά, που δέχθηκε γκολ από 40 μέτρα. Και δεν ήταν η μεγάλη απόσταση που τον… επιβαρύνει. Είναι που η μπάλα, από το σουτ του Σκόκο κατέληξε στο μέσο της εστίας, με αργό, σχεδόν βασανιστικό ρυθμό και ο Κωνσταντίνος δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά, όπως θα περίμενε κανείς ακόμη και από τερματοφύλακα πολύ μικρότερου βεληνεκούς.

Η αλήθεια είναι ότι αδικούμε πολλές φορές τον Χαλκιά και σε αυτό έχω τοποθετηθεί και μάλιστα υπερ του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι από τη μια μέρα στην άλλη έγινε persona non grata.

Ο ΠΑΟΚ χθες, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν ήταν πολύ καλύτερος από όσα έδειξε στο ΟΑΚΑ, πάλι με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Σκεφτείτε μόνον ότι η ΑΕΚ έμεινε με δέκα, ο Χιμένεθ έβγαλε τον Σκόκο (;) και πάλι πίεζε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο με τον υπεράριθμο γηπεδούχο.
Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε τελικά τις δυνάμεις να υπερασπιστεί όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος και να πάρει αποτέλεσμα που του ανήκε με βάση την καλή του απόδοση για λίγα λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Από ανέκαθεν υπήρχε αυτή η λογική με τον ΠΑΟΚ να ποντάρει πολλά στο ελεγχόμενο παιχνίδι του κέντρου. Θα μου πείτε ότι αυτή τη φορά το κέντρο δεν ήταν δικό του και ο Γκαρσία μάλλον κουράστηκε. Ο Βιτόλο δεν ήταν στα καλύτερά του και κατά συνέπεια η ΑΕΚ έβγαινε κερδισμένη, ακόμη κι αν υπήρχε αριθμητικό μειονέκτημα.

Η κορυφή είναι μια υπόθεση που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Υπάρχουν ανοικτά μέτωπα κι αν ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο, θα κινδυνέψει να υποχωρήσει και πάλι από την κορυφή…

Προφανώς παίζονται πολλά στον αγώνα του ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟ. Ως «τελικός» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ο ΠΑΟΚ, με δεδομένη την επιθυμία του να μείνει πρώτος, δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε καν η ισοπαλία ως ισοπαλία.
Όσο για τον Γκαρσία, «υποτροπίασε» στο τέλος του αγώνα. Πολύ απλά. Ήταν θέμα χρόνου να δούμε τον… παλιό καλό Γκαρσία που δεν νομίζω να διαφέρει σε πολλά από τον οπαδό που πέταξε νωρίτερα τον πυρσό. Ενδεχομένως είναι πιο επιβλαβής η δράση του, επειδή εξακολουθεί να αποτελεί για αρκετούς ποδοσφαιριστής-ίνδαλμα…

Δυστυχώς και επαναλαμβάνω, δυστυχώς, αν τυχόν τιμωρηθεί με κάτι περισσότερο από μια αγωνιστική, λόγω της θλιβερής του συμπεριφοράς, θα συζητούμε στη λογική του «μας λείπει ο Γκαρσία από το βασικό σχήμα» και θα έχουμε ξεχάσει πόσο κακό προκαλεί με την εικόνα του καβγατζή στο πιο κακόφημο μπαρ της πόλης.

Υ. Γ. Ο Σιδηρόπουλος έπραξε σωστά στην αποβολή του Μάκου. Όσο για το χέρι του Κοντρέρας, στο 88΄, δεν υπάρχει θέμα.

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x