sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τελικοί, η δική του ώρα…

Αν ισχύει ότι οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται όταν κρίνονται… κούπες, τότε το όνομα του Θοδωρή Παπαλουκά μπαίνει ψηλά στη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται όπως και οι συμπαίκτες του για την Κυριακή όταν θα διεξαχθεί ο 37ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ και εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα του, θέλει να διευρύνει την εξαιρετική παράδοση που έχει.

Αν ισχύει ότι οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται όταν κρίνονται… κούπες, τότε το όνομα του Θοδωρή Παπαλουκά μπαίνει ψηλά στη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται όπως και οι συμπαίκτες του για την Κυριακή όταν θα διεξαχθεί ο 37ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ και εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα του, θέλει να διευρύνει την εξαιρετική παράδοση που έχει.

Αφήνουμε έξω την Ευρωλίγκα και τις πορείες που έχει κάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής τόσο με τους Πειραιώτες όσο και – κυρίως – με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εστιάζουμε στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο διεθνής γκαρντ θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας ως στόχο το συγκεκριμένο τρόπαιο και οι τρεις προηγούμενες συμμετοχές του μπορούν να αποτελέσουν ένα αξιοσημείωτο δεδομένο εν όψει της Κυριακής.

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2002 όταν οι Πειραιώτες κατέκτησαν την κούπα επικρατώντας 74-66 του Αμαρουσίου και τότε ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του. Πέραν των 11 πόντων που είχε επιθετική συγκομιδή, η συνολική του παρουσία σε οργάνωση και άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή. Εξάλλου από αυτόν οργανώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις για να καταλήξει η μπάλα στα έμπειρα χέρια του αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ που είχε σταματήσει στους 24 πόντους. Πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά μετά από λίγους μήνες αποχώρησε για την Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ.



Η επιστροφή του στο «λιμάνι» το 2009 συνδυάστηκε με μία ακόμα συμμετοχή στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού. Απέναντι στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, βρέθηκε ο Παναθηναϊκός. Ο Παπαλουκάς με 13 πόντους και «μεστή» εμφάνιση ουσιαστικά προσπαθούσε… μόνος επιβεβαιώνοντας ότι ήρθε για να πάρει πάνω του την ομάδα στα δύσκολα. Αποδείχθηκε ότι η παρουσία του δεν ήταν αρκετή καθώς οι «πράσινοι» νίκησαν 80-70 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός… επέστρεψε για να διεκδικήσει αυτό που ο Παναθηναϊκός του είχε στερήσει την προηγούμενη σεζόν. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μπορεί να μην ήταν το πρώτο… βιολί στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη – είχαν αποκτηθεί οι Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έμοιαζε έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο – ωστόσο με την εμπειρία του και την μπασκετική του οξυδέρκεια συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να επικρατήσουν 68-64 και να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τρεις πόντους όταν όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς έκανε την αντεπίθεσή της και πήγε να ανατρέψει το ματς, ήταν εκεί για να αναλάβει δράση. Στα δύσκολα η μπάλα πέρναγε από τα δικά του σίγουρα χέρια μέχρι να ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έχει την ευκαιρία την Κυριακή, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο να γράψει με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της ομάδας του έχοντας φτάσει τις τρεις κατακτήσεις σε τέσσερις συμμετοχές σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x