Champions League

Αχ Κούλη…

Με τον Ραούλ μεγάλο πρωταγωνιστή (σκόραρε στο 45’ και έφτιαξε το γκολ του Χέβεντες στο 81’) και άξιο συμπαραστάτη του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, η Σάλκε νίκησε 2-1 την Ίντερ και σε συνδυασμό με το 5-2 του πρώτου ματς, πέρασε στα ημιτελικά του Champions League. Κορυφαίος της ομάδας του ο Έλληνας αμυντικός δεν σκόραρε από ατυχία, σκορπώντας θλίψη σε αντιπάλους αλλά και σ’ όσους δεν τον εμπιστεύτηκαν στα… πάτρια εδάφη!

Με τον Ραούλ μεγάλο πρωταγωνιστή (σκόραρε στο 45’ και έφτιαξε το γκολ του Χέβεντες στο 81’) και άξιο συμπαραστάτη του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, η Σάλκε νίκησε 2-1 την Ίντερ και σε συνδυασμό με το 5-2 του πρώτου ματς, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Κορυφαίος της ομάδας του ο Έλληνας αμυντικός δεν σκόραρε από ατυχία, σκορπώντας με την παρουσία του θλίψη σε αντιπάλους αλλά και σ’ όσους δεν τον εμπιστεύτηκαν στα… πάτρια εδάφη!

Στους "4" η Ρεάλ Μ, 1-0 την Τότεναμ.

Ως αλλαγή πέρασε και ο Άγγελος Χαριστέας, δίνοντας ακόμη περισσότερο… άρωμα Ελλάδας στην αναμέτρηση. Τραγική εμφάνιση από τους Ιταλούς, που είνα εκ των πραγμάτων ανγκασμένοι να παραδώσουν το στέμμα τους.

Πάντως, στο Γκενζελκίρχεν οι Γερμανοί ονειρεύονται ότι μπορεί να το κάνουν δικό τους!



Το βαρύ 5-2 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε… ασήκωτο για την Ίντερ στη ρεβάνς του «Φέλτινς Αρένα». Οι Ιταλοί χρειάζονταν ένα θαύμα για να προκριθούν και η παρουσία τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξε ότι δεν… πιστεύουν!
Το σύστημα γιόμα που ακολούθησε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους μαρτυρούσε απουσία σχεδίου από τον Λεονάρντο, καθώς οι «νερατζούρι» επέμεναν σε μακρινές μπαλιές που γίνονταν εύκολη λεία για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και την παρέα του.

Κάποιες ατομικές ενέργειες του Σνάιντερ έμειναν ημιτελείς και η Σάλκε απλά περίμενε, καθώς δεν χρειαζόταν να ρισκάρει απολύτως τίποτα προκειμένου να γιορτάσει την παρθενική της πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Το κλίμα όμως έγινε πραγματικά πανηγυρικό στο τέλος του ημιχρόνου όταν «χτύπησε» ο αδιαφιλονίκητος πρίγκιπας της διοργάνωσης. Με ένα προσωπικό σόλο ο Ραούλ, εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα δώρο της ιταλικής άμυνας που άνοιξε σαν τριαντάφυλλο, δίνοντάς του την ευκαιρία να φτάσει ανενόχλητος απέναντι στον Ζούλιο Σέζαρ και να τον εκτελέσει.

Το 71ο γκολ του πρώτου σκόρερ του Champions League έκανε τη συνέχεια εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, αν και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Ίντερ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το τέρμα του Τιάγκο Μότα. Το παιχνίδι… όχι την υπόθεση πρόκριση…

Για εμάς του Έλληνες το ματς συνέχισε να έχει ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του Κυριάκου Παπαδόπουλο, ο οποίος με το μεστό παιχνίδι του αλλά και το καλώς εννοούμενο θράσος που επέδειξε, μας αποζημίωσε πλήρως. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός κυνήγησε το γκολ και θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ σε κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Το γκολ της νίκης ξεκίνησε και πάλι από τον Ραούλ που έφτιαξε τον Χέβεντες, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Σέζαρ και τον «σκότωσε», διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις όπως η αποψινή είναι βέβαιο πως θα έχει τις ευκαιρίες του στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου η Σάλκε θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Γερμανοί θα κληθούν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνουν ακόμη μία υπέρβαση, την οποία υποδέχονται στις 26 Απριλίου, ενώ ταξιδεύουν 4 Μαΐου στην Αγγλία, ελπίζοντας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα…

Το φιλμ του αγώνα



ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Σαρπέι, Χέβεντες, Μπάουμγιοχαν (73' Ντράξλερ), Παπαδόπουλος, Χουράδο (87’ Σμιτς), Μέτσελντερ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Εντού (77' Χαριστέας), Ραούλ.

Στον πάγκο: Σέμπερ, Μπλεστάν, Χάο, Καρίμι.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (46' Πάντεφ), Λούσιο, Μότα, Σνάιντερ (80' Κουτίνιο), Μαϊκόν, Ρανόκια, Ναγκατόμο, Μιλίτο, Ετό.

Στον πάγκο: Κατσελάτσι, Κόρντομπα, Κάρχα, Καμπιάσο, Ματεράτσι.




szolj hozza: S1-0I


szolj hozza: S1-1I


szolj hozza: S2-1I

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x