Andy Gray

Η Γιουνάιτεντ θα πάρει την πρόκριση

Η δύναμη της έδρας θα στείλει τη Manchester United στα ημιτελικά του FA Cup σε βάρος της Arsenal, σύμφωνα με την άποψη του Andy Gray.

Η δύναμη της έδρας θα στείλει τη Manchester United στα ημιτελικά του FA Cup σε βάρος της Arsenal, σύμφωνα με την άποψη του Andy Gray.

Ο κορυφαίος Βρετανός σχολιαστής εξηγεί για ποιους λόγους προβλέπει πρόκριση της ομάδας του Sir Alex Ferguson, αλλά και εκτός έδρας νίκη της Bolton επί της Birmingham, η οποία θα έχει την σκέψη της στο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες του FA Cup στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Birmingham - Bolton

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ παράξενες για τους Blues, που από το θρίαμβο του Carling Cup πέρασαν στην κάπως ντροπιαστική εντός έδρας ήττα 1-3 από τη West Brom και πλέον έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» της απειλής του υποβιβασμού.

Πιστεύω ότι εκείνη η ήττα θα έχει μεγάλη επίδραση σ’ αυτό το παιχνίδι. Η Birmingham έχει ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο φέτος και αισθάνομαι ότι το FA Cup θα αποδειχθεί υπερβολικά μεγαλεπήβολος στόχος γι’ αυτήν. Με τον υποβιβασμό στην The Championship να πλησιάζει απειλητικά, ίσως ο Alex McLeish δει αυτό το παιχνίδι ως μια ευκαιρία για να ξεκουράσει κάποια από τα αστέρια του και να δώσει ευκαιρίες σε ορισμένους νεαρούς παίκτες. Μια τέτοια απόφαση δεν θα άρεσε στους φιλάθλους, αλλά μερικές φορές προέχουν οι ανάγκες της ομάδας... Ας μην ξεχνάμε ότι μεσοβδόμαδα έπαιξαν και εναντίον της Everton.

Όσο για την Bolton, δεν αποδίδει τόσο καλά όσο νωρίτερα μέσα στην σεζόν, αλλά είναι άνετη στο πρωτάθλημα και αντίθετα με την αντίπαλό της μπορεί να δώσει προτεραιότητα στο θεσμό του FA Cup. Οι Liverpool, Tottenham και Chelsea έχουν όλες τους αποκλειστεί και επιπλέον μία από τις Arsenal ή Manchester United θα μείνει επίσης εκτός ημιτελικών. Ίσως λοιπόν αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία για τους Trotters να φτάσουν τουλάχιστον στον τελικό.

Ο Daniel Sturridge έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα με τα γκολ του, αλλά θα πρέπει να βγάλουν άκρη χωρίς αυτόν, αφού είχε αγωνιστεί με την Chelsea στο ξεκίνημα της σεζόν και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο θεσμό.

Εντούτοις, νομίζω ότι η Bolton είναι αρκούντως καλή για να πάρει τη νίκη, με την Birmingham να έχει το μυαλό της σε άλλα πράγματα. Μπορεί να αποδειχθεί ένα ωραίο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Προτάσεις:
Υπέρ στην Bolton @ 2,80 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην Bolton με ακριβές σκορ 1-2 @ 11,50 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Manchester United - Arsenal

Εκτός από την Birmingham, που ίσως δεν βλέπει αυτή τη διοργάνωση ως προτεραιότητα, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την Arsenal. Πριν από μερικές εβδομάδες τα πράγματα ήταν ρόδινα για τους Gunners, αλλά η ήττα - σοκ στο Carling Cup και η απογοήτευση του νέου ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Barcelona έχουν χαλάσει τη διάθεσή τους. Αν το παιχνίδι γινόταν στο Emirates, δεν αμφιβάλλω ότι ο Arsene Wenger θα επέλεγε την καλύτερη ενδεκάδα του για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, ο αγώνας γίνεται στο Old Trafford και έχω την υποψία ότι παίκτες σαν τους Samir Nasri, Cesc Fabregas και Robin van Persie μπορεί να ξεκουραστούν, προκειμένου να τα δώσουν όλα στη διεκδίκηση του τίτλου της Premier League.

Ακόμα κι αν η Arsenal παρατάξει όμως την καλύτερη ενδεκάδα της, θα την περιμένει ένα δύσκολο 90λεπτο. Μέσα στο γήπεδό της, η Manchester United έχει άψογα αποτελέσματα σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι αλήθεια ότι την περιμένει ένας σημαντικός αγώνας με τη Marseille στα μέσα της εβδομάδας, αλλά σίγουρα ο Sir Alex θα πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κερδίσει εντός έδρας δύο ισχυρές αντιπάλους μέσα σε τέσσερις ημέρες χωρίς να κάνει αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα.

Έχω την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει τόση ένταση, όση θα έχει η αντίστοιχη σύγκρουση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, σε μερικές εβδομάδες με γηπεδούχο την Arsenal. Σ’ αυτό εδώ το ματς, θα μπορούσε κανείς να βρει λόγους για να ποντάρει υπέρ της Arsenal, αλλά εγώ θα νιώσω μεγάλη έκπληξη αν δεν πάρει την πρόκριση η United.

Προτάσεις:
Υπέρ στη Manchester United @ 2,06 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στη Manchester United για νίκη με ακριβές σκορ 2-0 @ 12,50 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στον Javier Hernandez για να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (anytime) @ 2,90 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x