Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ποιος Φερέιρα; Αυτοί είναι οι 8 επικρατέστεροι για τον πάγκο του ΠΑΟ

Φράνκ Ράικαρντ. Όμορφος, ευθυτενής, με την μπούκλα του, τη λεβέντικη κορμοστασιά του, το βαρύ βιογραφικό του. Κι επειδή είναι και ωραίος τύπος, θα φέρει για βοηθό του τον Τεν Κάτε...

Φράνκ Ράικαρντ: Όμορφος, ευθυτενής, με την μπούκλα του, τη λεβέντικη κορμοστασιά του, το βαρύ βιογραφικό του. Κι επειδή είναι και ωραίος τύπος, θα φέρει για βοηθό του τον Τεν Κάτε...

Λόταρ Ματέους: χάσαμε την ευκαιρία να τον καμαρώσουμε πριν μερικά χρόνια, όταν παρά γουρουνότριχα δεν κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Ο Λόταρ, πέραν από σπουδαίος προπονητής και διάσημος καρδιοκατακτητής, είναι και ένας μεγάλος μπον - βιβέρ. Θα χάσουμε το λογαριασμό βέβαια ποιος γυρίζει πιο αργά σπίτι (και πιο κουρούμπελο), ο Λόταρ ή ο Σίντνεϊ; Αλλά δεν έχει σημασία, διότι όπως έλεγε και η διαφήμιση του συνονόματού του λικέρ, «Ματέους: the bright side of life».

Ρόναλντ Κούμαν: ή αλλιώς «ο Επιτυχημένος», «ο Γεννημένος Νικητής», «ο Γιος του Πάρτα Όλα» - τα λεφτά, διότι υπογράφουν μαζί του για 3 χρόνια, τον διώχνουν στους έξι μήνες και τον αποζημιώνουν αναλόγως. Αν θέλουμε να κάνουμε ό,τι και η Βαλένθια, είναι ο άνθρωπός μας: πήγε, τους φέσωσε για μια ζωή με μεταγραφές όπου δεν βγήκε καμία, έφαγε όλες τις «παλιοσειρές» της ομάδας με στεγνό καθάρισμα κι έφυγε σαν κύριος. Πλούσιος κύριος.

Ραϊμόντ Ντομενέκ: είναι με-Γάλλος. Θα μιλήσει στην ψυχούλα των Γάλλων της ομάδας, όπως (δεν) μίλησε το καλοκαίρι στο Μουντιάλ. Για πάρτη του, θα κάνουν αποχή από τις προπονήσεις και «Στάση του Ήττα» μέχρι και οι κηπουροί της Παιανίας. Στη θέα του, θ’ αρχίσει να ξενυχτά και να πίνει μπας και ξεχάσει ακόμα κι ο Μαυρίας. Σε τελική ανάλυση, ο «Κύριος Λογιστής» είναι και μια χαρά περίπτωση για να κρατάει τα βιβλία της ΠΑΕ και να κάνει την πολυπόθητη οικονομία που τόσο έχουμε ανάγκη.

Μπρούνο Μετσού: τον αγαπήσαμε καμαρώνοντάς τον στον πάγκο της Σενεγάλης το 2002 και έκτοτε δεν τον ξεπεράσαμε ποτέ. Δανδής, αριστοκρατικός, με μια βουδιστική ηρεμία στο πρόσωπο και το άγγιγμα του Βιντάλ Σασούν στο κεφάλι, θα δώσει πρεστίζ και στυλ στο ακαλαίσθητο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου δεν φοράνε οι προπονητές τα κοστούμια, αλλά τους φοράνε εκείνα.

Ρικάρντο Λα Βόλπε: σας φαινόταν τραχύς και δύστροπος ο Τεν Κάτε; Σας κακοφαινόταν ο τρόπος που φερόταν στους παίκτες; Δεν σας άρεσε που τους έκραζε δημοσίως; Με τον γλυκό Ρικάρντο θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι: όχι απλά θα τους βρίζει και θα τους κράζει δημοσίως, αλλά θα τους φτύνει, θα τους κλωτσάει και θα τους βάζει να περπατάνε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα μετά από κάθε χαμένο παιχνίδι. Για να δω μετά, θα ξαναχάσουν ποτέ;

Βασίλης Δανιήλ: ήταν 100 χρόνια μπροστά στην προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό, δηλαδή περίπου 100 χρόνια πριν. Άρα, σήμερα θα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

Ότο Ρεχάγκελ: επειδή οι παίκτες θα «κακομάθουν» με τον έφηβο Γιάτσεκ, πρέπει να αντικατασταθεί με έναν άλλο ναυτοπρόσκοπο. Ο Ότο, ως άλλος Μπάτμαν, πάντα μαζί με τον Ρόμπιν - Τοπαλίδη στο πλευρό του, θα πατάξει τη διαφθορά στην πράσινη Gotham City και θα φέρει έναν πραγματικό αέρα αλλαγής: αυτόν της άμυνας με ξαφνικές άμυνες, αναδεικνύοντας το passing game του Μπουμσόνγκ με παράλληλες πάσες από την άμυνα στην άμυνα (του Γάλλου στον Σαριέγκι, αυτός στον Καντέ, αυτός στον Βύντρα, αυτός στον Κατσουράνη και φτου κι απ’ την αρχή). Τέλος, θα μετατρέψει τον Σισέ σε ένα μοντέρνο δεξί - χαφ - εξτρέμ - φουλ Χαριστέ - μπακ, που θα τον βλέπεις και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x