Stoiximan Super League

Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 4-3

Τη νίκη με το «χορταστικό» 4-3 πήρε ο Εργοτέλης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Κρήτης με το «τρίποντο» αυτό μπήκε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, πλησιάζοντας μάλιστα στον πόντο την ομάδα της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Τη νίκη με το «χορταστικό» 4-3 πήρε ο Εργοτέλης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Κρήτης με το «τρίποντο» αυτό μπήκε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα, πλησιάζοντας μάλιστα στον πόντο (έχει 28) την ομάδα της αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων χωρίς… άμυνες, αλλά με επιθέσεις που πέταγαν φωτιές παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο «Παγκρήτιο» στάδιο. Ο βαρύς, λόγω βροχόπτωσης, αγωνιστικός χώρος μόνο κακό δεν έκανε στο παιχνίδι, αφού παρά το γεγονός ότι τα κοντρόλ ήταν πολύ δύσκολα και τα σουτ γίνονταν με ένα σκάσιμο πολύ επικίνδυνα, το θέαμα που παρουσίασαν οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν αντάξιο αγγλικού ματς. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε δύο φορές με διαφορά δύο γκολ, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ισάριθμες φορές.



Η κίνηση του Νίκου Καραγεωργίου να περάσει στο ματς τον Μπέτο αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο μέσος των Κρητικών, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έγραψε το τελικό 4-3, δίνοντας τη δεύτερη νίκη στην ομάδα του επί του Αστέρα για τη φετινή σεζόν, πάλι με «τεσσάρα» (4-2 το ματς του πρώτου γύρου).

Το ματς:

Με το γκάζι κολλημένο στο πάτωμα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Εργοτέλης, ο οποίος μέσα σε μόλις 12 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα δύο γκολ επί του Αστέρα Τρίπολης. Μόλις στο 6’, έπειτα από μια ανόητη ενέργεια του Ρόκα, ο οποίος έδιωξε την μπάλα με το χέρι σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φραγκουλάκης, ανοίγοντας το σκορ. Σα να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ήρθε και στο 12’ μια ιδανική αντεπίθεση από την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου για να ολοκληρώσει ένα «εφιαλτικό» πρώτο τέταρτο για τους Αρκάδες. Ο Τσεσνάουσκις βγήκε από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Μπούντιμιρ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν σχετικά γρήγορα, αφού στο 17’, ο Βίλτσες εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Λαζαρίδης νίκησε στον αέρα την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Το γκολ αυτό έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα της Πελοποννήσου να πιέσει και να ανέβει πιο ψηλά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Στο 28’ τα πράγματα έγινα ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα της Τρίπολης, με τον Χίμπλινγκερ να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά σε ένα φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ. Το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων έριξε κάπως το ρυθμό του ματς, με αποτέλεσμα το σκορ αυτό να παραμείνει μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

Με φανερή πρόθεση να ρισκάρει μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Βαγγέλης Βλάχος πέρασε στο 57’ τον Έντερ στη θέση του Ρόκα και ένα λεπτό αργότερα κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς. Ο Καρέρα με ένα εξαιρετικό σλάλομ από τα αριστερά και ένα ακόμη πιο ωραίο σουτ μείωσε σε 3-2, δίνοντας και πάλι ελπίδες στην ομάδα του. Ο Αργεντινός μέσος μάλιστα πήρε προσωπικά το ματς και στο 65΄με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε τον αγώνα και πάλη στο σημείο «μηδέν».

Ο τεχνικός των Αρκάδων προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ αυτό περνώντας τον Μπαρτολίνι στη θέση του Τσέζαρεκ, τη στιγμή όμως που ο Νίκος Καραγεωργίου έβαζε τον Μπέτο. Η αλλαγή του προπονητή των γηπεδούχων αποδείχτηκε πιο εμπνευσμένη, αφού στην πρώτη του κιόλας επαφή με την μπάλα, ο χαφ του Εργοτέλη «έγραψε» το τελικό, όπως αποδείχτηκε, σκορ, μια και στα εναπομείναντα λεπτά οι προσπάθειες των παικτών του Αστέρα απέβησαν άκαρπες.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο (74' Μπέτο), Φραγκουλάκης, Βερπακόφσκις (65' Λεάλ), Τσεσνάουσκις, Μπούντιμιρ (90+3' Κορδονούρης)
Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μπαλάφας, Μπερτόσα, Κοιλιάρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Μαρσελάο (78' Ρίος), Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Ρόκας (58' Έντερ), Φυτανίδης, Καρντόσο, Βίλτσες, Ουντότζι, Καρέρα, Τσέζαρεκ (74' Μπαρτολίνι)
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Λαδάκης, Καούνος, Ζεάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δάλλας (Ηπείρου), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x