Δελτία Τύπου

Η Nike και η Red ενάντια στον ιό HIV/AIDS

Ο Bono και κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακοινώσουν μια συνεργασία σχεδιασμένη να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives")

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακοινώσουν μια συνεργασία σχεδιασμένη να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives")

Λονδίνο, Ην. Βασίλειο (30 Νοεμβρίου 2009) – Την παραμονή της Ημέρας κατά του AIDS, ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο βρέθηκαν δίπλα στον Bono για την ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στη NIKE Inc, (NYSE:NKE) και την οργάνωση (RED).

Ο Didier Drogba (Chelsea), ο Joe Cole (Chelsea), ο Andrei Arshavin (Arsenal), ο Marco Materazzi (Inter Milan), ο Denilson (Arsenal), ο Lucas Neill (Everton), ο Clint Dempsey (Fulham) και ο Seol Ki-Hyeon (Fulham) συναντήθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για να ανακοινώσουν μια συνεργασία μεταξύ της NIKE, Inc. (NYSE:NKE) και της οργάνωσης (RED).

Αυτή η μοναδική συνεργασία παρέχει μια δίπλευρη προσέγγιση στον αγώνα ενάντια στον ιό HIV/AIDS στην Αφρική, εξασφαλίζοντας αφ' ενός κεφάλαια για την υποστήριξη προγραμμάτων που προσφέρουν επιμόρφωση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη και τιθασεύοντας αφ' ετέρου τη δύναμη του αθλητισμού για να παροτρύνει τους νέους σε ολόκληρο τον κόσμο να συμμετάσχουν στον αγώνα ενάντια στο AIDS στην Αφρική.

Για την ανακοίνωση της συνεργασίας, ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της NIKE Inc., η Susan Smith Ellis, ΠΔΣ της οργάνωσης (RED) και ο καθηγητής Michel D. Kazatchkine, Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Ταμείου (Global Fund) για τον Αγώνα κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, βρέθηκαν δίπλα σε ποδοσφαιριστές από ολόκληρο τον κόσμο και στον Bono, τραγουδιστή των U2 και συνιδρυτή της οργάνωσης (RED), για να τονίσουν την ανάγκη διεθνούς δράσης και συμμετοχής με σκοπό την εξάλειψη του AIDS στην Αφρική.

"Ο αγώνας κατά του AIDS στην Αφρική χρειάζεται μεγάλες εταιρείες που θα προωθήσουν την ενημερότητα και τη συμμετοχή του κόσμου," είπε η Susan Smith Ellis, ΠΔΣ της οργάνωσης (RED). "Η Nike είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για να συνδυάσει την επιμόρφωση με τον αθλητισμό, βοηθώντας κατ' αυτό τον τρόπο την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής, της πρόληψης και της κατανόησης για τον ιό HIV/AIDS. Μας συναρπάζει το γεγονός ότι την έχουμε μαζί μας."

Η Nike έχει καταγεγραμμένο ιστορικό ενίσχυσης πολλών διεθνών πρωτοβουλιών, όσον αφορά την εξασφάλιση της ενημερότητας και της συμμετοχής των καταναλωτών. "Ως διεθνής και δημιουργική εταιρεία, η Nike μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο για την ενίσχυση αυτού του σημαντικού ζητήματος," είπε ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της NIKE Inc. "Με το ποδόσφαιρο σαν καταλύτη, η Nike ξεκινά μια συνεργασία με το κίνημα (RED) για να αγωνιστεί ενάντια στον ιό HIV/AIDS στην Αφρική."

Η έννοια της συνεργασίας μεταξύ της Nike και της οργάνωσης (RED) είναι απλή και στόχος της είναι να προτρέψει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" ("Lace Up. Save Lives"), αγοράζοντας ένα ζευγάρι κορδόνια NIKE (PRODUCT)RED™. Το 100% των κερδών από τις πωλήσεις των κορδονιών (NIKE)RED θα μοιραστεί εξ' ίσου ανάμεσα στο Διεθνές Ταμείο (Global Fund) για τον Αγώνα κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα κατά του AIDS που παρέχουν φάρμακα σε όσους πάσχουν από τον ιό HIV και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με βάση το ποδόσφαιρο που παρέχουν επιμόρφωση και γνώσεις γύρω από την πρόληψη της προσβολής από τον ιό HIV/AIDS. Αυτή η μοναδική συνεργασία παρέχει προγράμματα που εξασφαλίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και επιμόρφωση.

Έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος στην προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των κρουσμάτων του ιού HIV στην Αφρική, καθώς δεκατέσσερις χώρες αναφέρουν μια μείωση της εξάπλωσης της νόσου. Αυτή είναι σπουδαία είδηση και αποδεικνύει ότι ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί. Ωστόσο, το AIDS παραμένει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Υπολογίζεται ότι 3.800 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα στις περιοχές κάτω από τη Σαχάρα, ενώ επιπλέον υπάρχουν 6.000 νέα κρούσματα καθημερινά, τα οποία είναι νέοι και νέες ηλικίας 15-24 ετών.

"Τα κορδόνια (RED) της Nike μπορούν να συνδέσουν τους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο με τους ανθρώπους που ζουν υπό την απειλή του ιού HIV στην Αφρική με έναν όμορφο τρόπο," είπε ο καθηγητής Michel D. Kazatchkine, Εκτελεστικός Διευθυντής του Global Fund. "Φορώντας αυτά τα κορδόνια (RED) δείχνετε ότι νοιάζεστε για τους άλλους - και βοηθάτε εμάς να προστατέψουμε και να περιθάλψουμε εκατομμύρια ανθρώπους που καθημερινά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μολυνθούν ή που υποφέρουν από τα αποτελέσματα του ιού HIV."

"Η οργάνωση (RED) έχει δημιουργήσει ένα βιώσιμο τρόπο συμμετοχής των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση του αγώνα ενάντια στο AIDS στην Αφρική σε μεγάλη κλίμακα. Οι συνεργασίες της οργάνωσης δεν αποφέρουν απλώς κεφάλαια για την αγορά φαρμάκων και για τη διατήρηση των ανθρώπων στη ζωή, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να επιδεικνύουμε στον δημόσιο τομέα ότι αυτή η συνεργασία λειτουργεί και να εξασφαλίζουμε επιπρόσθετη υποστήριξη," είπε ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας και Πρόεδρος του ΔΣ του Global Fund. "Η προσχώρηση της Nike στην πρωτοβουλία (RED) όχι μόνο ενισχύει τον εν λόγω αντίκτυπο αλλά επίσης μας βοηθά να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα σε εκατομμύρια λάτρεις του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή τους σε αυτό το ζήτημα μέσω του πάθους τους για τον αθλητισμό."

Τα κορδόνια (Nike)RED θα αρχίσουν να διατίθενται την 1η Δεκεμβρίου από τα καταστήματα Nike Store και άλλα μεγάλα καταστήματα αθλητικών ειδών σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, τα κορδόνια (Nike)RED θα διατίθενται προς αγορά από το nike.com. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, θα παρουσιαστούν και άλλα προϊόντα (NIKE) RED.

Σχετικά με τη Nike

Η NIKE, Inc. έχει την έδρα της κοντά στο Beaverton του Oregon και είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία σχεδίασης, πώλησης και διανομής αυθεντικών αθλητικών υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού και αξεσουάρ για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης. Οι εξ' ολοκλήρου υπαγόμενες στη Nike θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνουν την Converse Inc., η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ, την Cole Haan, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και παλτά πολυτελείας, την Umbro Ltd, κορυφαία εταιρεία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού με έδρα το Ην. Βασίλειο, καθώς και την Hurley International LLC, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ για αθλήματα δράσης και νέους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikebiz.com.

Σχετικά με την οργάνωση (RED)™ και το σήμα (PRODUCT)RED™

Ο κύριος στόχος της οργάνωσης (RED) είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για την αύξηση της ενημερότητας και τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Global Fund, με σκοπό την εξάλειψη της νόσου AIDS στην Αφρική. Οι εταιρείες των οποίων τα προϊόντα φέρουν το σήμα (PRODUCT)RED συνεισφέρουν στο Global Fund ένα σημαντικό τμήμα των εσόδων ή των κερδών τους από την πώληση των εν λόγω προϊόντων, για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατά του AIDS στην Αφρική, στα οποία δίνεται έμφαση στην υγεία των γυναικών και των παιδιών. Επί του παρόντος, οι συνεργαζόμενες εταιρείες είναι οι εξής: American Express (μόνο στο Ην. Βασίλειο), Apple, Bugaboo, Converse, Gap, Emporio Armani, Hallmark, Dell, Nike και Starbucks. Από την ίδρυσή της, την άνοιξη του 2006, έως σήμερα, η οργάνωση (RED) έχει συγκεντρώσει και χορηγήσει στο Global Fund 140 εκ. Δολάρια ΗΠΑ. Το 100% αυτών των χρημάτων χρησιμοποιείται για επιχορηγήσεις προγραμμάτων κατά του AIDS στην Αφρική από το Global Fund, χωρίς να αφαιρείται κανένα ποσό για λειτουργικές δαπάνες. Τα χρήματα που συγκεντρώνει η οργάνωση (RED) χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων στη Σουαζιλάνδη, στη Ρουάντα, στη Γκάνα και στο Λεσότο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.joinred.com/

Σχετικά με το Global Fund

Το Global Fund αποτελεί μια μοναδική διεθνή συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με αποκλειστικό στόχο την προσέλκυση και εκταμίευση επιπρόσθετων πόρων για την πρόληψη της διάδοσης και τη νοσηλεία των κρουσμάτων του ιού HIV/AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας. Αυτή η συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, δημόσιων φορέων, του ιδιωτικού τομέα και των πληγέντων κοινωνιών αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση για τις διεθνείς χρηματοδοτήσεις για την υγεία. Το Global Fund συνεργάζεται στενά με άλλες διμερείς και πολυμερείς οργανώσεις για να συμπληρώσει τις υφιστάμενες προσπάθειες που αφορούν αυτές τις τρεις ασθένειες. Από τη δημιουργία του, το 2002, έως σήμερα, το Global Fund έχει γίνει ο κύριος χρηματοδότης προγραμμάτων κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 18,4 εκ. Δολ. ΗΠΑ για περισσότερα από 600 προγράμματα σε 144 χώρες. Μέχρι σήμερα, τα προγράμματα που υποστηρίζονται από το Global Fund έχουν σώσει 4,5 εκατομμύρια ζωές, παρέχοντας περίθαλψη σε 2,3 εκατομμύρια ατόμων προσβεβλημένων από AIDS, 5,4 εκατομμύρια ατόμων προσβεβλημένων από φυματίωση, ενώ επίσης έχουν εξασφαλίσει τη διανομή 88 εκατομμυρίων δικτυωτών καλυμμάτων κλινών εμποτισμένων με εντομοκτόνες ουσίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x