Δελτία Τύπου

Αγώνα τίτλου και «επιβίωσης» δίνει ο Μιχάλης Αρναούτης

Ο Έλληνας επαγγελματίας πυγμάχος αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης στο Grand Ballroom, στη Νέα Υόρκη, τον Τιμ Κόλεμαν για την ζώνη USBA στα ελαφριά ελαφρά βάρη.

Ο Έλληνας επαγγελματίας πυγμάχος αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης στο Grand Ballroom, στη Νέα Υόρκη, τον Τιμ Κόλεμαν για την ζώνη USBA στα ελαφριά ελαφρά βάρη.

Ο Αρναούτης «διψάει» να κατακτήσει ξανά τον τίτλο που τον έφερε στην ελίτ της παγκόσμιας πυγμαχίας το καλοκαίρι του 2004 και στη συνέχεια να διεκδικήσει εκ νέου τον παγκόσμιο τίτλο, που όπως λέει και ο ίδιος, το θέλει περισσότερο από ποτέ. Ο αγώνας που διοργανώνεται από το Star Boxing σε συνεργασία με το Larry Flynt’s Hustler Club θα γίνει στο Grand Ballroom, στο Manhattan Center της Νέας Υόρκης και αναμένεται ότι η ελληνική ομογένεια θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό του Έλληνα μαχητή για να τον ωθήσει στη νίκη. Ο Αρναούτης δήλωσε ότι νιώθει αναγεννημένος «και πεινασμένος να κερδίσω πίσω τον τίτλο μου. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι και πάλι στη Νέα Υόρκη, όπου και έχω δώσει ορισμένους από τους πιο καλύτερους αγώνες μου. Θέλω να κερδίσω έναν παγκόσμιο τίτλο περισσότερο από ποτέ αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσω το εμπόδιο του Κόλεμαν».

Ο 25χρονος Αμερικανός έχει το παρατσούκλι «πίτμπουλ» και μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει 16 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Οι σημαντικότερες αναμετρήσεις προέρχονται από τους προπονητικούς αγώνες που έχει δώσει με πυγμάχους όπως ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο Ρίκι Χάτον και ο Ζαμπ Τζούντα. Εν τούτοις, είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε αγώνα δώδεκα γύρων, γεγονός που μπορεί και να κρίνει την αναμέτρηση. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της ζωής μου μέχρι στιγμής και είτε θα με ανυψώσει, είτε θα με καταβαραθρώσει. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτόν τον άνδρα να με νικήσει», δήλωσε ο Κόλεμαν. Ο Αρναούτης έχει αγωνιστεί 27 φορές μέχρι στιγμής και έχει 22 νίκες, 3 ήττες και 2 ισοπαλίες. Έχει κατακτήσει δύο ζώνες και έχει διεκδικήσει μία φορά τον παγκόσμιο τίτλο. Η διοργάνωση ξεκινάει στις τρεις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Άπερκατ: Το πυγμαχικό μυθιστόρημα

Η καριέρα και η ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας, Μιχάλη Αρναούτη, εκτυλίσσονται μέσα σε 267 σελίδες ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος, σε ένα βιβλίο «φόρο τιμής» στο άθλημα. Το Απερκατ κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τον εκδοτικό οίκο «Intro Books» και περιγράφει τη ζωή και τους αγώνες του μποξέρ Μιχάλη Αρναούτη, του 'Mighty Mike', που ξεκίνησε από το ταπεινό Ζεφύρι για να φτάσει ως τον παγκόσμιο τίτλο στις Η.Π.Α.: πώς ο νεαρός Έλληνας κατάφερε να σταθεί στο ύψος των αμερικάνικων ρινγκ διαγράφοντας τη δική του πορεία στην πυγμαχία.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Οικονόμου αφηγείται την ιστορία του αποτυπώνοντας ζωντανά την πυγμαχική ατμόσφαιρα. Ενδιάμεσα, τα κατορθώματα των Μάικ Τάισον, Λένοξ Λιούις, Μοχάμεντ Άλι, Ρούμπιν Κάρτερ, Μαρσέλ Σερντάν κι άλλων μεγάλων μποξέρ στήνουν κάτι παραπάνω από μια απλή βιογραφία του Έλληνα πυγμάχου. Το Άπερκατ είναι ένας φόρος τιμής στο ίδιο το άθλημα.

Το διήγημα ξεκινά από τα παιδικά, σκληρά χρόνια του Μιχάλη, το ξεκίνημα της πυγμαχίας στην ΑΕΚ και φτάνει μέχρι τον αγώνα για παγκόσμιο τίτλο στις Η.Π.Α., το 2004. Μέσα στις σελίδες του, ο αναγνώστης ταξιδεύει από τις σκληρές γειτονιές του Ζεφυρίου στα αμερικανικά γκέτο, και από συγκρούσεις στο δρόμο για την επιβίωση, σε αυτές των ρινγκ για την κατάκτηση της κορυφής.

Σύντομο βιογραφικό του Μιχάλη Αρναούτη

Ο Μιχάλης Αρναούτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Τα πρώτα του βήματα στην πυγμαχία τα έκανε στην Α.Ε.Κ., ενώ η ερασιτεχνική του καριέρα ήταν γεμάτη διακρίσεις. Το 2001 ταξίδεψε στις Η.Π.Α. για να αγωνιστεί επαγγελματικά και το 2004 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο WBO-NABO. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και ζει μόνιμα στο Νιου Τζέρσεϊ.
O Αναστάσιος Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρχισυντάκτης στον ενημερωτικό δικτυακό τόπο kathimerini.gr και παράλληλα σπουδάζει Φιλοσοφία και Λογοτεχία στο Open Univeristy της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x