Δελτία Τύπου

Eπτά καταπληκτικοί αγώνες ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη!

Το ηλιοβασίλεμα έδωσε το έναυσμα για επτά καταπληκτικούς αγώνες ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη Η Sony, με την καμπάνια της για την ψηφιακή απεικόνιση, κυνηγά τον ήλιο γύρω από τη Γη, διοργανώνοντας επτά ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε επτά εκπληκτικές τοποθεσίες.

Το ηλιοβασίλεμα έδωσε το έναυσμα για επτά καταπληκτικούς αγώνες ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη
Η Sony, με την καμπάνια της για την ψηφιακή απεικόνιση, κυνηγά τον ήλιο γύρω από τη Γη, διοργανώνοντας επτά ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε επτά εκπληκτικές τοποθεσίες.

Καθώς το ηλιοβασίλεμα κινιόταν σταδιακά στην επιφάνεια του πλανήτη, μια σειρά επτά ποδοσφαιρικών αγώνων ξεκίνησε σε επτά από τις πλέον φαντασμαγορικές τοποθεσίες της Γης. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία, ενώ ο τελικός πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, η οποία το 2010 θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο κύπελλο της FIFA (FIFA World CupTM).

Κάθε μια από τις επτά τοποθεσίες επιλέχθηκε για το μοναδικό της τοπίο και περιβάλλον, και παίζοντας το ρόλο του φωτογραφικού καμβά, αποτέλεσε το ιδανικό φόντο για να αναδειχθούν οι σκηνές δράσεις ενός ‘όμορφου παιχνιδιού’. Συγκεκριμένα, οι τοποθεσίες ήταν το ακρωτήριο Tintagel του Ηνωμένου Βασίλειου, η αρένα Antequera της Ισπανίας, οι καταρράκτες Iguazu της Αργεντινής, η Βενετία της Ιταλίας, το Zermatt στις Ελβετικές Άλπεις, η έρημος Pinnacle της Αυστραλίας και το καταφύγιο θηραμάτων Aquila της Νοτίου Αφρικής.

Η καμπάνια «Twilight Football» της Sony είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην ομορφιά και το πάθος του ποδοσφαίρου και θα αναδείξει τις δυνατότητες του αισθητήρα Exmor RTM CMOS, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot® και τις βιντεοκάμερες Handycam® τελευταίας γενιάς να συλλαμβάνουν απίστευτα ρεαλιστικές φωτογραφίες και βίντεο με εκπληκτικές λεπτομέρειες ακόμη και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.

Η Sony φρόντισε, ώστε όλοι όσοι παρακολούθησαν το γεγονός, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να αισθάνονται όσο γίνεται πιο κοντά στη δράση, με μια μεγάλη γκάμα ψηφιακού περιεχομένου και φαντασμαγορικού οπτικού υλικού που θα είναι διαθέσιμο στους bloggers, σε δικτυακούς τόπους και τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτά περιλαμβάνεται και η ζωντανή μετάδοση πληροφορίας από τα δρώμενα στο Twitter μέσω δικτυακών βιντεο-ημερολόγιων, blogs, φωτογραφίες από τις ομάδες που συμμετείχαν και τους παρευρισκομένους και συνεντεύξεις από τους νικητές.

Οι παίκτες και οι φωτογράφοι

Οι παίκτες που έλαβαν μέρος σε κάθε αγώνα και οι φωτογράφοι που απαθανάτισαν τη δράση επιλέχθηκαν μέσα από διαγωνισμούς από το UEFA.com, δικτυακούς τόπους και τόπους κοινωνικής δικτύωσης παγκόσμιας εμβέλειας όπως τα Flickr, Twitter και YouTubeTM. Η Sony, υπερήφανος χορηγός του UEFA Champions League, συνεργάστηκε με την UEFA για να συγκροτήσει μια ομάδα παικτών που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε ένα φαντασμαγορικό παιχνίδι με φόντο τα πανέμορφα κανάλια της Βενετίας.

Οι νικήτριες ομάδες επιλέχθηκαν από χιλιάδες αιτήσεις συμμετοχής, για διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, τα οποία οι κριτές επέλεξαν, ως πιο κατάλληλα, αφού αντανακλούν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της κάθε τοποθεσίας. Στην απόφαση μεγάλο ρόλο είχε το στυλ, η αγωνιστικότητα, ο ρυθμός, το πείσμα και το θέαμα. Οι επιλογές εξασφάλιζαν ότι κάθε παιχνίδι του Twilight Football θα είχε το δικό του χαρακτήρα, και θα προσέφερε ένα εκπληκτικό θέαμα που θα δικαίωνε και το ανεπανάληπτο φυσικό σκηνικό.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τον μεγάλο τελικό του Twilight Football, στον οποίο η επίσημη ομάδα Twilight Football αντιμετώπισε μια ομάδα από το ‘streetfootballworld’. Το streetfootballworld είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να προτείνουν λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών, καταδεικνύοντας τη δύναμη του ποδοσφαίρου σαν εργαλείου για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ατόμων ή κοινοτήτων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση κοινωνικά ή και οικονομικά. Η ομάδα του streetfootballworld συγκροτήθηκε από τρία γκρουπ που δουλεύουν με νέους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Κέιπ Τάουν, και οι δύο αντίπαλες ομάδες είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν το επιθετικό τους ένστικτο με στόχο το γκολ, ενώ κάποιοι από τους μεγαλύτερους οδηγούς σαφάρι παρακολούθησαν τον αγώνα.

«Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», λέει ο James Kennedy, Communications Director της Sony Europe. «Δεν πρόκειται μόνο για την οπτική πανδαισία που προσφέρει το παιχνίδι, αλλά και για την συναισθηματική αντίδραση που προκαλεί στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι για να τιμήσουμε την δύναμη της ενότητας που εμπνέει το ποδόσφαιρο, δίνοντας στους φίλους του ποδοσφαίρου και της φωτογραφίας μια ευκαιρία ζωής: να επισκεφθούν μερικές από τις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες του σύγχρονου κόσμου μας».

«Η διοργάνωση του Twilight Football είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα project που έχουμε αναλάβει, και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να έχουμε σαν αποτέλεσμα μερικές πραγματικά συγκλονιστικές εικόνες. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα κάνει ευρύτερα γνωστά τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Exmor RTM CMOS και μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τι χάνει μέχρι σήμερα όταν κάνει λήψεις κατά τη διάρκεια του πιο ατμοσφαιρικού φωτισμού που έχει να μας προσφέρει η φύση!».

Η τεχνολογία

Στο Twilight Football οι φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα γκάμα προϊόντων της Sony, τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρα Exmor CMOS. Αυτά τα μοντέλα έχουν άριστες επιδόσεις στην εγγραφή και των παραμικρών λεπτομερειών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με δύο νέες ξεχωριστές λειτουργίες οι οποίες μειώνουν τον ψηφιακό θόρυβο της εικόνας όταν οι συνθήκες της λήψης είναι δύσκολες. Η λειτουργία Anti Motion Blur παρουσίασε τις δυνατότητές της στην διοργάνωση “Twilight Football”, χρησιμοποιώντας έξι καρέ σε συνδυασμό για να επιτύχει λεπτομερείς, σύνθετες εικόνες με λιγότερη θολούρα στο θέμα. Η λειτουργία με την εύστοχη ονομασία Handheld Twilight επίσης εγγράφει έξι καρέ σε μια λήψη-ριπής με υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια τα συνδυάζει σε μία βελτιστοποιημένη εικόνα με δραματικά μειωμένα τα επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Η σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών “α” της Sony προσφέρει δυνατά χαρακτηριστικά σε entry-level μηχανές DSLR, ιδανικές για όσους θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τις φωτογραφικές τους ανησυχίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Twilight Football, επισκεφθείτε την διεύθυνση www.sony.gr/twilightfootball

Για είστε ανά πάσα στιγμή ενήμεροι για ότι συμβαίνει στα παιχνίδια του Twilight Football και στις σχετικές δράσεις, κατεβάστε την εφαρμογή Twilight Football widget από την διεύθυνση www.sonytwilightwidget.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x