sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έξι ταινίες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που αξίζει να δεις

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν και το sport-fm.gr σας προτείνει τις ταινίες που σε βάζουν στο κλίμα.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν σήμερα, με την τελετή έναρξης που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00.

Παρότι δεν μπορούν να συγκριθούν σε δημοφιλία με την αντίστοιχη διοργάνωση του καλοκαιριού, πρόκειται για αγώνες που έχουν συνδυαστεί με κάποιες από τις καλύτερες αθλητικές ταινίες -και με κάποιες όχι τόσο καλές.

Το sport-fm.gr θυμάται και προτείνει τις έξι ταινίες που σε βάζουν στο κλίμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

I, Tonya (2017)


Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες αντιπαλότητας που ξέφυγε πολύ από τα όρια αποτελεί αυτή της Τόνια Χάρντινγκ με την Νάνσι Κέριγκαν. Η αμερικανική ταινία «I, Tonya» είναι βασισμένη στη ζωή της πρώτης, αλλά δεν είναι μια κλασική βιογραφική ταινία. Πρόκειται για ένα είδος mockumentary, με συνεντεύξεις όσων εμπλέκονται στην ιστορία, που αφήνουν το περιθώριο να επιλέξει ο θεατής αν ακούει πραγματικά γεγονότα, μια εκδοχή της πραγματικότητας ή ένα παραμύθι.

Συνοπτικά, η ιστορία αφορά την πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, όμως τα πράγματα περιπλέκονται όταν επιστρέφει στη ζωή της ο πρώην σύντροφός της.

Τη Χάρντινγκ υποδύεται η Μάργκοτ Ρόμπιτ, η οποία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού στην 20ή απονομή των βραβείων της Ακαδημίας για τον συγκεκριμένο ρόλο. Με το αγαλματάκι του καλύτερου Β' γυναικείου ρόλου έφυγε από την τελετή η Άλισον Τζάνεϊ, η οποία υποδύθηκε τη μητέρα της, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια και για Όσκαρ καλύτερου μοντάζ.


Cool Runnings (1993)


Γνωστή και με τον μέτρια μεταφρασμένο τίτλο «Πάμε χιόνι;», πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες που αφορούν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για μια κλασική αμερικανική κωμωδία, που θέλει να επιβεβαιώσει πως με ομαδική δουλειά και αποφασιστικότητα όλα μπορούν να συμβούν.

Ο πρωταγωνιστής, Ντέρις Μπάνοκ, (Λίον Ρόμπινσον) είναι ένας Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο οποίος μετά από μια ατυχία αποκλείεται από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διάθεσή του να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον οδήγησε να συνεργαστεί με μια ομάδα ανθρώπων για να ιδρύσουν την πρώτη ομάδα αγωνιστικού ελκήθρου της Τζαμάικας.

Ο παράδοξος συνδυασμός μια χώρας που θυμίζει όσο τίποτα καλοκαίρι και του χιονιού των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων έφερε ένα ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.


Eddie the Eagle (2015)


Μια ακόμα ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στα όνειρά του.

Πρόκειται για έναν ακόμα αθλητή με ισχυρή θέληση να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αξιαγάπητος Εντι Έντουαρντς (Τάρον Έγκερτον) έψαχνε το άθλημα που θα τον στείλει σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και το βρήκε στο σκι. Για να το καταφέρει, όμως, έπρεπε να συνεργαστεί με έναν εκκεντρικό προπονητή, τον Μπρόνσον Πέρι (Χιού Τζάκμαν).

Μαζί αντιμετώπισαν την αντιπάθεια της βρετανικής ομάδας και απόλαυσαν τη λατρεία του κόσμου.


Miracle (2004)


Το θαύμα της ομάδας ice hockey των ΗΠΑ απέναντι στην κάτοχο τεσσάρων χρυσών μεταλλίων, Σοβιετική Ένωση, στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1980 είναι στο επίκεντρο μιας ακόμα ταινίας που στόχο έχει να εμπνεύσει.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία ελπίδα απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους κι εμείς ακολουθούμε τη διαδρομή που ακολούθησε ο προπονητής, Χερμπ Μπρουκς (Κερτ Ράσελ) για να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που έφτασε στην κορυφή.


Downhill Racer (1969)


Το κλασικό αθλητικό δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1963 σκιαγραφεί τη ζωή του Ντέιβιντ Σαπελέτ (Ρόμπερντ Ρέτφορντ), από την είσοδό του στην εθνική ομάδα σκι των ΗΠΑ, ως τον θρίαμβο.

Η εμμονή του με την ολυμπιακή καταξίωση βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς και όλα τα βήματα που χρειάστηκε να κάνει για να τα καταφέρει.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες ταινίες του Ρόμπερτ Ρέτφορντ, στην οποία ξεχωρίζουν τα μαγευτικά χιονισμένα τοπία της Αυστρίας και της Ελβετίας, καθώς και οι εντυπωσιακές εικόνες από αγώνες σκι.


Blades of glory (2007)


Δυο αντίπαλοι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ αποβάλλονται από τις διοργανώσεις ανδρών και βρίσκουν έναν τρόπο να επιστρέψουν στο άθλημα ως ζευγάρι. Αυτή είναι η κωμωδία που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ξεπατινάζ», με πρωταγωνιστές τους Γουίλ Φέρελ και Τζον Χέντερ.

Η πλοκή δεν αφορά 100% τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματά τους και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x