sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χάρι Κέιν: «Πολεμιστής» που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο!

Έσπασε το φράγμα των 200 γκολ σε μόλις 350 εμφανίσεις ο Χάρι Κέιν, που βλέπει τους πίνακες να γράφουν συνεχώς το όνομά του και αφήνει έτη φωτός πίσω άλλους ποδοσφαιριστές της γενιάς του.

Όσο πιο πολύ επιθυμείς κάτι, tόσο πιο εύκολο γίνεται να το αποκτήσεις και ο Χάρι Κέιν ήξερε πως μόνο μέσω της σκληρής δουλειάς καταφέρνει κανείς τους στόχους του. Τα 200 γκολ ήταν πάντα διακαής πόθος για τον 26χρονο που κάθε φορά που τον ρωτούσαν σε συνεντεύξεις απαντούσε σεμνά πως θα το πετύχει κάποια στιγμή.

Ο επιθετικός της Τότεναμ χρειάστηκε μόλις 350 ματς για να αφήσει πίσω του στη λίστα των «200ρηδων» άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Σέρχιο Αγκουέρο ακόμη και ο Τιερί Ανρί.



Βάζει τα γυαλιά στους επικριτές του

Ο «πολεμιστής» όπως σημασιολογικά αποδίδεται το επώνυμό του «Κέιν» με ρίζες πίσω στους πολιτισμούς της Ιαπωνίας και της Χαβάης, δεν είχε και την καλύτερη φήμη στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Πάντα κάποιο -είτε συμπαίκτης, είτε εν γένει του χώρου, ακόμη και φίλαθλοι- θα έβρισκε κάτι να του επιρρίψει ευθύνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως θεωρείται παγκοσμίως ως ο παίκτης που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη ένδειξη ασέβειας. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν το σταμάτησε. Ήδη από το 2013 που φόρεσε και επίσημα τη φανέλα της Τότεναμ παλεύει να παλεύει να αναδειχθεί και, γιατί όχι, να βάλει τα γυαλιά σε όλους τους επικριτές του.

Μάλιστα, ο Ζοσέ Μουρίνιο πάντα δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του. Άλλωστε, από την ημέρα που πάτησε γήπεδο με τα «σπιρούνια», ξεκινώντας δειλά-δειλά, από τις 500χιλίαδες €, έφθασε στην κορυφαία στιγμή της χρηματιστηριακής αξίας του το 2018 αγγίζοντας τα 150εκ.€.

Βασικός στην ενδεκάδα της αγγλικής ομάδας μπήκε ενεργά τη χρονιά 2014/15 και πέτυχε σε 34 εμφανίσεις τα 21 γκολ. Αυτό το επίτευγμά του, του χάρισε τότε και τον τίτλο του «PFA Νέου Παίκτη της Χρονιάς».

Αν το δει κανείς από την καθαρά στατιστική πλευρά, ο Κέιν έχει καταφέρει να ξεχωρίζει με τις επιδόσεις του, κάτι που του δίνει κίνητρο για να πετύχει έτι περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.

Ποδοσφαιριστές της γενιάς 1993
Χάρι Κέιν
Πολ Πογκμπά
Γιάν Όμπλακ
Πάολο Ντιμπάλα
Ρομέλου Λουκάκου

Ο Χάρι Κέιν παράλληλα, έχει αναδειχθεί όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στη διάρκεια της καριέρας του, όχι μόνο στην Premier League, αλλά και σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

15/16 Premier League 25 γκολ
16/17 Premier League 29 γκολ
17/18 FIFA World Cup 2018 6 γκολ
18/19 European Qualifiers 12 γκολ


Tα στατιστικά της πορείας του μιλούν από μόνα τους, αφού, για τη φετινή χρονιά με τη φανέλα της Τότεναμ έχει παίξει σε 32 ματς σε πρωτάθλημα και Champions League και μετρά 21 γκολ και 2 ασίστ σε 2.860 λεπτά.

Το γεγονός ότι είναι ο Νο1 παίκτης αυτή τη στιγμή στην Τότεναμ αποδεικνύεται και από το ότι είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος επιθετικός της με το μισθό του να φθάνει τα 11,6 εκ.€ ετησίως.

Αξιοθαύμαστη είναι η κατάταξη του στη λίστα με τους Άγγλους διεθνείς καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση όλων των παικτών πίσω από το Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ, διεθνώς είναι ο δεύτερος πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής για τα τωρινά δεδομένα πίσω από τον Κιλιάν Μπαπέ.

Ο «πολεμιστής» φαίνεται πως έχει πολλά ακόμη να δώσει και το χθεσινό επίτευγμα ήταν μια ακόμη δόση ώθησης για την πορεία της καριέρας του. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης «τα τρία Τ της επιτυχίας είναι τα εξής: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη». Ο 26χρονος ίσως να διαθέτει και τα τρία, όμως, τελικά το μέλλον αποφασίζει και για τον ίδιο αυτή τη στιγμή φαντάζει μακρύ.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x