F1

Ποινή τριών θέσεων για Χάμιλτον στο Ζάντβορντ

Σαν να μην του έφτανε η 12η θέση του Λιούις Χάμιλτον στην pole positon στο Ζάντβορντ, ο Βρετανός τιμωρήθηκε και με ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες του Gran Prix.

Ποινή τριών θέσεων στον Λιούις Χάμιλτον στην pole position του Grand Prix του Ζέντβορντ από τους αγωνοδίκες, κάτι που τον φέρνει στη 15η θέση εκκίνησης την Κυριακή μετά τη 12η που κατέκτησε αρχικά στον αγώνα.

Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (Q2) των δοκιμών κατάταξης στην ολλανδική πόλη, ο Χάμιλτον κινούταν αργά στη δεξιά στροφή 9, αλλά έμεινε στην εξωτερική πλευρά της για να μην εμποδίσει τον Σέρχιο Πέρες που ερχόταν με τη Red Bull. Παρά το γεγονός πως ο Βρετανός είχε βγει από την ιδανική γραμμή, ο Μεξικανός αναγκάστηκε να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι στην έξοδο της στροφής για να αποφύγει τη Mercedes.

Ο Χάμιλτον είπε στον μηχανικό του πως «ήμουν ξεκάθαρα έξω από τον δρόμο του», αλλά οι αγωνοδίκες είχαν διαφορετική γνώμη. Έτσι, παρότι αναγνώρισαν ότι ο Χάμιλτον βγήκε από την αγωνιστική γραμμή, του επέβαλαν ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα και συνεπώς ο 39χρονος θα ξεκινήσει από τη 15η θέση.

Πέραν του Χάμιλτον, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν και τον αποκλεισμό του Άλεξ Άλμπον από τις δοκιμές κατάταξης, οπότε ο Αγγλο-Ταϊλανδός θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση. Ο λόγος του αποκλεισμού είναι ότι το δάπεδο της Williams δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του τεχνικού ελέγχου, αφού ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 1.600 χιλιοστών.

Έτσι, οι οδηγοί πίσω από τον Αλμπον κέρδισαν όλοι από μία θέση: Ο Λανς Στρολ θα είναι τρίτος, ο Πιέρ Γκασλί ένατος κι ο Κάρλος Σάινθ δέκατος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x