sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το έντονο παρελθόν του Τσιτσιπά με τον Μάρεϊ: Τα toilet breaks και το… ταξίδι στο διάστημα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Άντι Μάρει θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, επαναφέροντας τις μνήμες από το επεισοδιακό παιχνίδι που έδωσαν στο US Open το 2021.

Μια μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει σήμερα, στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Άντι Μάρεϊ (πρώτο σερβίς μετά τις 19:30, μετάδοση από Novasports1). Οι δύο μεγάλοι τενίστες θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στην καριέρα τους, μετρώντας ως τώρα από μία νίκη.

Ο Βρετανός κάτοχος τριών Grand Slam θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του 24χρονου και να προχωρήσει στην αγαπημένη του επιφάνεια, έχοντας τη στήριξη των συμπατριωτών του στις εξέδρες. Από την άλλη, ο Έλληνας τενίστας θέλει να τον... πετάξει έξω από το «σπίτι» του και να πανηγυρίσει μια ακόμα μεγάλη νίκη στο γρασίδι.

Παρότι σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο, η εντός courts σχέση τους ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο πριν δύο χρόνια.



Το toilet break και η «απώλεια σεβασμού»


Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 2021, στο US Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τεράστια επικράτηση στα πέντε σετ 2-6, 7-6 (9-7), 3-6, 6-3, 6-4 απέναντι στον σπουδαίο Βρετανό πρωταθλητή. Ο τελευταίος όχι μόνο δεν έχασε με κάτω τα χέρια, αλλά είχε ένα μεγάλο ξέσπασμα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, κατηγορώντας τον Έλληνα τενίστα ότι έκλεψε.

Ο λόγος που εξαγριώθηκε ήταν τα toilet break (που για καιρό απασχολούσαν τους αντιπάλους του Τσιτσιπά). Ο κάτοχος τριών Grand Slam κατηγόρησε τον Έλληνα πρωταθλητή, για οκτάλεπτο «διάλειμμα» που έκανε πριν το πέμπτο καθοριστικό σετ.

Μάλιστα, ακούστηκε να φωνάζει προς το box του «είναι κλέψιμο» και εξέφρασε τα παράπονά του και στον διαιτητή, αλλά και τον υπεύθυνο του αγώνα. «Δεν έχω χρειαστεί ποτέ τόση ώρα στην τουαλέτα», ακούστηκε να λέει.



«Δεν είναι πρόβλημα ότι έφυγε από το κορτ, αλλά το πόση ώρα έλειψε. Δεν έχει νόημα και το ξέρει. Είναι ενοχλητικό γιατί φαίνεται σαν να το λέω από πίκρα επειδή έχασα, αλλά υπόσχομαι πως θα έλεγα το ίδιο και αν κέρδιζα», ανέφερε ο Μάρεϊ μετά το ματς και πρόσθεσε:

«Είναι απογοητευτικό γιατί επηρέασε το αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι θα κέρδιζα οπωσδήποτε, αλλά επηρέασε το τι συνέβη».



Στη συνέχεια αναφέρθηκε με ακόμα πιο σκληρά λόγια στον αντίπαλό του. «Δεν είναι καλό για το άθλημα, δεν είναι καλό για την τηλεοπτική μετάδοση, δεν είναι καλό για τους φανς. Κάθε φορά γινόταν πριν το σερβίς μου. Στο τέταρτο σετ, όταν ήμουν στο 0-30 επέλεξε να αλλάξει ρακέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνέβη. Νομίζω ότι είναι καλός, είναι υπέροχος παίκτες. Είναι υπέροχος για το παιχνίδι. Αλλά δεν έχω χρόνο για τέτοια, έχω χάσει τον σεβασμό μου».

Η απάντηση του Τσιτσιπά


Από τη μεριά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε υποστηρίξει πως δεν έκανε κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. «Είναι ξεκάθαρο ότι πήρα μαζί μου τα ρούχα μου, όταν έφυγα από το κορτ. Τόσο χρόνο χρειάζομαι για να αλλάξω ρούχα και να επιστρέψω στο κορτ», ενώ για το αν καταλαβαίνει τον εκνευρισμό του αντιπάλου του, απάντησε: «Δεν έσπασα κανέναν κανόνα. Δεν ξέρω πως αισθάνεται όταν παίζω. Δεν είναι αυτό η προτεραιότητά μου».

Το tweet που έβαλε… νέα φωτιά


Το beef μεταφέρθηκε στα social media από τον Σκωτσέζο. Ο 36χρονος συνέχισε να δείχνει τον εκνευρισμό του με ένα tweet, σε μια προσπάθεια δηκτικού χιούμορ.

«Δεδομένο: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται για την τουαλέτα τον διπλάσιο χρόνο από αυτόν που χρειάζεται ο Τζεφ (σ.σ. Μπέζος) για να πετάξει στο διάστημα. Ενδιαφέρον».



Ακολούθησε… χαμός στα social media, με τους χρήστες να διχάζονται, χωρίς ωστόσο ο Τσιτσιπάς να πάρει θέση.

Το τέλος της κόντρας


Η συνάντηση τους στο Wimbledon έφερε ξανά στην επιφάνεια την κόντρα τους, ωστόσο φαίνεται πως ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο του λονδρέζικου Grand Slam, υπενθυμίζοντας πως ήταν συμπαίκτες στο Laver Cup.

«Το θέμα με τον Μάρει έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό. Παίξαμε στο Laver Cup μαζί, στην ίδια ομάδα. Το έχω ξεχάσει, το έχει ξεχάσει», ανέφερε για το… παρελθόν τους στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Ντομινίκ Τιμ και πρόσθεσε:

«Τον σέβομαι, έχει κάνει σπουδαία πράγματα στο τένις. Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Αυτό το κορτ είναι σαν το… σαλόνι του.
Πριν λίγα χρόνια τον είδα να παίρνει τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon. Ανατριχιάζω όταν το σκέφτομαι. Καταλαβαίνω τι πέρασε και κάθε φορά που το βλέπω, ανατριχιάζω σε όλο μου το σώμα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x