sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρίτη και φαρμακερή για την Κέρκυρα

Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να παραμείνει έστω και δύσκολα στη μεγάλη κατηγορία. Στην τρίτη σερί παρουσία της όμως, η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να το επαναλάβει και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα

Οι «Φαίακες» τη σεζόν 2010-11 κατέλαβαν την 12η θέση. Την επόμενη την 13η. Φέτος τα πράγματα δεν ήρθαν το ίδιο ευνοϊκά και –από την 28η αγωνιστική κιόλας- και παρά το γεγονός πως υποβιβάζονται μόνο δύο ομάδες, η Κέρκυρα έπεσε κατηγορία.

Τα πράγματα φάνηκαν από την αρχή πως θα ήταν δύσκολα για τους νησιώτες που χρειάστηκε να φτάσει η 5η αγωνιστική για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Μερικά θετικά αποτελέσματα μέσα στο Φθινόπωρο αποδείχθηκαν παροδικά και πολύ γρήγορα η Κέρκυρα βρέθηκε ξανά να παλεύει από τον… πάτο της βαθμολογίας.

Η αλλαγή προπονητή, με τον Γιάννη Παπακώστα να κάθεται στον πάγκο τον οποίο αρχικά «ζέσταινε» ο Άκης Μάντζιος, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τελικά η 28η αγωνιστική και η εντός έδρας ήττα από το Λεβαδειακό υπέγραψε τον υποβιβασμό της ομάδας.

Έναν υποβιβασμό που βάσει αριθμών μοιάζει λογική εξέλιξη. Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα με τη χειρότερη επίθεση (μόλις 15 γκολ) και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (38 τέρματα παθητικό). Παράλληλα, οι «Φαίακες» πλήρωσαν τη φρικτή εντός έδρας παρουσία τους, αφού κατάφεραν να σημειώσουν 3 νίκες σε 15 ματς, ενώ πολύ άσχημα τα πήγαν και μακριά από το γήπεδό τους, όπου πανηγύρισαν μόνο μια επιτυχία. Μόνο ο δίχως εκτός έδρας νίκη Άρης είχε να επιδείξει μικρότερη συγκομιδή.

Στο παρελθόν η ομάδα είχε υποβιβαστεί άλλες δύο φορές από τη μεγάλη κατηγορία. Η πρώτη τη σεζόν 2004-05 κα η δεύτερη το 2006-07. Φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να «τριτώσει» το κακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x