sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρείς περιζήτητοι και προσεχώς… πολύ πλουσιότεροι παίκτες στο NBA

Τα play-off μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα, ωστόσο ακόμα και μετά την ανάδειξη του πρωταθλητή, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο με την offseason του 2020 να ακολουθεί.

Στο ΝΒΑ όλο και περισσότερες ομάδες γυρνούν στις προπονήσεις με στόχο να είναι έτοιμες για το φινάλε της σεζόν. Τα play-off μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα, ωστόσο ακόμα και μετά την ανάδειξη του πρωταθλητή, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο με την offseason του 2020 να ακολουθεί.

Αν ο Άντονι Ντέιβις πει όχι στα 28.7 εκατομμύρια δολάρια των Λέικερς για την επόμενη σεζόν, τότε θα είναι ο νούμερο ένα στόχος για κάθε ομάδα. Εκτός του 27χρονου σούπερ σταρ, η φετινή free agency θα έχει και ορισμένες περιπτώσεις παικτών που αν και πρωταγωνιστούν στα παρκέ, τα συμβόλαια τους παραμένουν πιο ταπεινά.

Μέχρι τώρα τους χαρακτηρίζαμε ως «value for money», ωστόσο ήρθε η ώρα για τρεις από αυτούς να πάρουν τη γενναία αύξηση που κέρδισαν με τις επιδόσεις τους.

3. Φρεντ Βαν Βλιτ, PG/SG (9.000.000$)



Πόντοι: 17.6 Ασσιστ: 6.6 Ριμπάουντ: 3.8 Κλεψίματα: 1.9

Ο 26χρνος γκαρντ είναι φέτος το νούμερο δύο πίσω από τον Σιακάμ στο Τορόντο. Αγωνίστηκε ως βασικός και στα 48 παιχνίδια του, είναι καλός οργανωτικά και τελευταία έχει βελτιωθεί και εκτελεστηκά, καθώς σουτάρει με 38.8% από το τρίποντο. Παρά το ύψος του (1.83) είναι και εξαιρετικός αμυντικός. Η όψη του στο παρκέ μπορεί να μην προϊδεάζει για κάτι τέτοιο, όμως το defensive win share (0.147) του είναι το 12ο καλύτερο στη λίγκα. Το περσυνό ξέσπασμα του στα playoff ήταν καθοριστικό για το πρωτάθλημα των Ράπτορς και η φετινή του συνέπια δείχνει ότι ο Βαν Βλιτ έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μπορεί να τον αναγάγει ως τον ιδανικό συμπρωταγωνιστή. Το Δεκέμβρη ο Μπόμπι Μαρκς του ESPN, είχε υποστηρίξει πως υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται να τον αποκτήσουν προσφέροντας του πάνω από 25εκ. $ το χρόνο. Οι πρωταθλητές θέλουν σίγουρα να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους, όμως τα οικονομικά δεδομένα θα είναι σίγουρα διαφορετικά.

2. Μοντρέζλ Χάρελ, PF/C (6.000.000$)



Πόντοι: 18.6 Ασσιστ: 1.7 Ριμπάνουντ: 7.1 Τάπες: 1.1

Το 2017 ήταν μέλος των ανταλλαγμάτων που πρόσφεραν οι Ρόκετς στους Κλίπερς για να αποκτήσουν τον Κρις Πολ. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να προβλέψουν το πόσο ραγδαία θα ήταν η πρόοδος του. Ο Χάρελ είναι πλέον 26 ετών και έρχεται από τον πάγκο των Κλίπερς για να κάνει τη διαφορά. Είναι εξαιρετικά αθλητικός και παίζει με πολύ ένταση στο παιχνίδι του. Είναι 2.01 με άνοιγμα χεριών 2.24 (!) κάτι που του δίνει την δυνατότητα να αμύνεται αποτελεσματικά τόσο στη ρακέτα όσο και στην περιφέρεια.

Μεταξύ των υπόλοιπων παικτών του ΝΒΑ που έρχονται από τον πάγκο, ο Χάρελ είναι πρώτος στο δείκτη αποτελεσματικότητας (20.11), τρίτος σε πόντους και πέμπτος σε ριμπάουντ. Οι ιθύνοντες των Κλίπερς έχουν εκφράσει επίσημα την πρόθεση τους να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους, ωστόσο αν ανταμειφθεί με βάση την πραγματική του αξία κάτι τέτοιο θα μοιάζει δύσκολο.

1. Μπράντον Ίνγκραμ, SF (7.265.485$)



Πόντοι: 24.3 Ασσιστ: 4.3 Ριμπάουντ: 6.3 Κλεψίματα: 1.0

Ο τελευταίος χρόνος του ρούκι συμβολαίου του έφτασε στο τέλος του. Το 2016 ήταν στο νούμερο δύο του ντραφτ και τέσσερα χρόνια μετά αγωνίστηκε στο All-Star game του Σικάγο. Το ποτένσιαλ του είναι μοναδικό. Ο 23χρονος φόργουορντ είναι 2.05, βλέπει και τρέχει το γήπεδο σαν γκαρντ ενώ ταυτόχρονα έχει ένα τρομακτικό άνοιγμα χεριών (2.20). Τα σωματικά του προσόντα συνοδεύονται και από αστείρευτο ταλέντο. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα χέρια και σουτάρει με συνέπεια αφού σε 56 αγώνες έχει 38.7% στα τρίποντα, 50.9% στα δίποντα και 85.8% στις βολές.

Ο Ίνγκραμ ήταν η πολυτιμότερη θυσία που έκαναν οι Λέικερς στέλνοντας τον στη Νέα Ορλεάνη για τα μάτια του Άντονι Ντέιβις. Στην free agency θα τον προσεγγίσουν ομάδες που θέλουν να αλλάξουν επίπεδο και μελλοντικά στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πέλικανς είναι αποφασισμένοι να ματσάρουν όποια προσφορά του γίνει και δεν αποκλείεται να του προσφέρουν και μαξ συμβόλαιο. Αν κάτι τέτοιο γίνει πράξη τότε το νέο συμβόλαιο του Ίνγκραμ θα είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το τρέχον.

Στην off-season πολλοί είναι οι αστέρες που θα αναζητήσουν νέα μπασκετική στέγη. Άλλοι, πιθανότατα θα υπογράψουν συμβόλαια μικρότερης αξίας (όπως ο Γκαλινάρι). Αρκετοί θα έχουν αυξημένες αποδοχές (όπως ο Ντέιβις). Όμως η τριάδα των Βαν Βλιτ, Χάρελ και Ίνγκραμ θα δει τους κόπους της να ανταμείβονται και τις απολαβές της να πολλαπλασιάζονται.

Επιμέλεια: Πάνος Σταμούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x