sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το τρίτο και τελευταίο σκουντέτο της Ρόμα

Πριν από 19 χρόνια η Ρόμα κατέκτησε το τρίτο και τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία της, επικρατώντας της Πάρμα στην τελευταία αγωνιστική της Serie A με σκορ 3-1.

Μπορεί τη σεζόν 2001/2002 η Ρόμα να έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χάνοντας το στο πόντο από την Γιουβέντους, ωστόσο μία χρονιά πριν, είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της Ιταλίας κατακτώντας το σκουντέτο μετά από 18 χρόνια.

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, στις 17 Ιουνίου του 2001, η Ρόμα υποδέχτηκε στο «Ολίμπικο» την Πάρμα και χρειαζόταν τη νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρισκόταν η Γιουβέντους με μόλις δύο βαθμούς διαφορά.

Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή και μετέτρεψε τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής σε πάρτι τίτλου, επικρατώντας της Πάρμα με σκορ 3-1. Με τα γκολ των «τζιαλορόσι» να τα σημειώνουν ο Τότι στο 19?, ο Μοντέλα στο 39’ και ο Μπατιστούτα στο 78’, ενώ ο Μάρκο ντι Βάιο μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα για τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα, η χαρά των φίλων της Ρόμα ήταν τόσο έκδηλη βλέποντας την ομάδα τους να απέχει μόλις πέντε λεπτά από τον τίτλο του πρωταθλητή, που δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και «όρμησαν» στον αγωνιστικό χώρο πριν καν ολοκληρωθεί ο αγώνας, με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή διακοπή. Τελικά μετά από 20 λεπτά διακοπής, οι δύο ομάδες επανήλθαν για να παίξουν τα τελευταία πέντε λεπτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση του αγώνα. Με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει εκ νέου χιλιάδες φίλους των γηπεδούχων στο αγωνιστικό χώρο, για να πανηγυρίσουν με τους πρωταγωνιστές το τρίτο πρωτάθλημα της Ρόμα.

Ρόμα (Φάμπιο Καπέλο): Αντονιόλι, Ζάγκο, Καφού, Σάμουελ, Ζεμπινά, Καντελά, Έμερσον, Τομάζι, Μπατιστούτα, Μοντέλα, Τότι

Πάρμα (Ρέντσο Ουλιβιέρι): Μπουφόν, Παόλο Καναβάρο, Φαλσίνι, Σαρτόρ, Τιράμ, Φάμπιο Καναβάρο, Σενσίνι, Αλμέιδα, Φουζέρ, Μάρκο ντι Βάιο, Μιλόσεβιτς



Επιμέλεια: Χρήστος Πρεβεζιάνος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x