Δελτία Τύπου

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο Λίβερπουλ

Οκτώ σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία.

Οκτώ σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Νίκο Χαραλαμπόπουλο, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ, να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, να εξερευνήσουν την πόλη των Μπιτλς και του ποδοσφαίρου και να πάρουν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Τζον Όουενς, υπεύθυνο για την εποπτεία των ακαδημιών και των εγκαταστάσεων στο Αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η παρέα από το ΚΑΡ ξεκίνησε με αρχικό προορισμό την Θεσσαλονίκη όπου και συναντήθηκε με 4 παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και μεγάλες φυσιογνωμίες του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή. Τον πρόεδρο των παλαιμάχων του Δικεφάλου, τον Φιλώτα Πέλλιο, τον οδοστρωτήρα της δεκαετίας του εβδομήντα για τον ΠΑΟΚ, τον Παναγιώτη Κερμανίδη, τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Άρη και έναν από τους καλύτερους μέσους του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ντίνο Κούη και τον Μάκη Σεντελίδη, επί σειρά ετών στυλοβάτη της άμυνας του Ηρακλή, συμπαίκτη του Βασίλη Χατζηπαναγή, συνεργάτη του Αλκέτα Παναγούλια στην Εθνική ομάδα, καθηγητή ποδοσφαίρου στο Πανεπιστήμιο και νυν συνεργάτη του ελληνοκαναδού επενδυτή που προσπαθεί να καταφέρει τον Γηραιό εκει όπου ανήκει, στην αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια συνέντευξη που δημιούργησε συναισθήματα νοσταλγίας για τις ένδοξες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα από τα λόγια ανθρώπων που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα της δεκαετίας του 70’ και του 80’. Στιγμές και εικόνες που συγκίνησαν για το πόσο διαφορετικό και αγνό υπήρξε το ποδόσφαιρο τότε σε σχέση με σήμερα.

Στην συνέχεια η ομάδα του ΚΑΡ έφτασε στο Λίβερπουλ όπου είδε πολλά και διάφορα... Από το κέντρο του Λίβερπουλ, το εκπληκτικό του εμπορικό κέντρο, το μουσείο των Μπιτλς και το Cavern Club από όπου ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα τα Σκαθάρια, την παραδοσιακή Παμπ “Ye Hole In Ye Wall”, τον επιβλητικό ουρανοξύστη με την υπέροχη θέα της πόλης, το πασίγνωστο Albert Dock, και φυσικά την έδρα της Λίβερπουλ, το θρυλικό Άνφιλντ. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Τα highlights του ταξιδιού...τα περιγράφουν οι ίδιοι οι σπουδαστές.

"Το Άνφιλντ, το μουσείο με την ιστορία της Λίβερπουλ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, το ματς Λίβερπουλ - Μπέρνλι, η ατμόσφαιρα του γηπέδου, ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός, η συνέντευξη με τον Τζον Όουενς που έβαλε τις βάσεις για τη λειτουργία της ακαδημίας της Λίβερπουλ ήταν τρομερά οφέλη για τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα των σπουδαστών του ΚΑΡ" τόνισαν.

Αν κάτι έλειψε από το ταξίδι του ΚΑΡ στο Λίβερπουλ , σύμφωνα με τους σπουδαστές, αυτό ήταν σίγουρα οι παραπάνω μέρες για συνεντεύξεις και ίσως για μια ακόμα μεγαλύτερη εξερεύνηση της πόλης. Φυσικά, η απουσία του Τζέραρντ από τον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι, άφησε και αυτή το στίγμα της.

inner
Με τους παλαίμαχους άσσους του ελληνικού ποδοσφαίρουΠαναγιώτη Κερμανίδη, Ντίνο Κούη, Μάκη Σεντελίδη, και Φιλώτα Πέλλιo

inner
Σημαντική στιγμή του ταξιδιού ήταν η συνενετυξη των σπουδαστών με τον πρώην διευθυντή της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Τζον Όουενς

inner
Με τον θρύλο της Λίβερπουλ, τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των Reds, Ίαν Κάλαχαν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x