Δελτία Τύπου

Το Κ.Α.Ρ. στο Education Festival

Για τον τομέα της αθλητικής δημοσιογραφίας ενημερώθηκαν όσοι βρέθηκαν στο Education Festival, που διοργάνωσε το Skywalker, καθώς το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ έδωσε το «παρών».

Το πρώτο Education Festival by Skywalker ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι ιθύνοντες της γνωστής ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας υλοποίησαν μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία σκοπό είχε να ενημερώσει πληρέστατα τους νέους ανθρώπους, και όχι μόνο, στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής το «παρών» έδωσαν δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, οι οποίες διαφώτισαν τους επίδοξους φοιτητές και σπουδαστές στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού, ανάλογα με τις φιλοδοξίες του κάθε υποψήφιου.

Εκεί, φυσικά, βρέθηκε και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, πλαισιωμένο από ανθρώπους της αθλητικής δημοσιογραφίας, οι οποίοι έδωσαν τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές σε φιλόδοξους και μελλοντικούς ρεπόρτερ.

Νέοι και νέες ενημερώθηκαν σχετικά για τα μαθήματα που γίνονται από καταξιωμένους καθηγητές στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, για τις εγκαταστάσεις της σχολής, για τα εφόδια που θα αποκομίσουν και για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που θα έχουν.

Η εκπαιδευτική διαδικασία του ΚΑΡ χωρίζεται σε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, το οποίο υποστηρίζεται από τα μέσα του Ομίλου ΣΚΑΪ, τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6 και τις ιστοσελίδες www.sportfm.gr και www.skai.gr.

Επίσης, τα έτη σπουδών του ΚΑΡ χωρίζονται σε δύο είδη: το διετές, για αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και σε μονοετές, για αποφοίτους Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμη, όποιος δεν μπορεί, για διάφορους λόγους, να συμμετέχει σε μια συμβατική διδασκαλία, δεν χρειάζεται να ανησυχεί, καθώς υπάρχει το e-learning του ΚΑΡ, όπου, μέσω μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας, ο σπουδαστής έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα live μέσα από εικονικές αίθουσες.

Στο Συνεδριακό Κέντρο, επίσης, πραγματοποιήθηκαν διάφορα workshops (εργαστήρια) και ομιλίες όσον αφορά την εκπαίδευση του ανθρώπου, από μικρή ηλικία, ακόμα, έως και τη στιγμή που θα επιλέξει να κάνει τη δουλειά των ονείρων του.

Μιλήσαμε με την υπεύθυνη του Skywalker, Μάγδα Ζουπάντη, η οποία μας ενημέρωσε σχετικά με αυτό το εγχείρημα που έγινε για πρώτη φορά: «Στόχος του φεστιβάλ ήταν να μαζέψει όσα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούσε, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις δυνατές επιλογές, όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης.

Η είσοδος ήταν δωρεάν, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα. Έγιναν διάφορα workshops με πολλές θεματολογίες πάνω στην εκπαίδευση, όπως π.χ. χαρισματικά παιδιά: πώς θα μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε ή πώς το gaming μπορεί να συμβάλλει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έγιναν, ακόμα, διάφορες ομιλίες στο χώρο με τα πάνελ, όπως π.χ. πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σχολείο που να είναι πιο αποτελεσματικό, ποια είναι η κατάσταση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες και τι μπορεί να βελτιωθεί. Πραγματοποιήθηκε και μια έρευνα από το Skywalker, σχετικά με το κομμάτι του e-learning, αν το προτιμούν όλο και περισσότεροι πλέον, λόγω του χαμηλού κόστους ή αν προτιμούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να είναι τα παιδιά πιο κοντά με τον καθηγητή.

Ήταν η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Είναι η δράση του skywalker στο πλαίσιο κι άλλων δράσεων που κάνει, όσον αφορά την εκπαίδευση, με αφορμή και το καινούριο site που έχει βγει, το Skywalker Education
».

Τέλος, η κ. Ζουπάντη μας ανημέρωσε σχετικά με το επόμενο πρότζεκτ του Skywalker, το οποίο θα αφορά τον τομέα της εργασίας και της επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ξανά στον ίδιο χώρο το Job Festival, που σκοπό έχει να φέρει κοντά τους ανέργους με εταιρίες που έχουν κενές θέσεις εργασίας.

«Το job festival θα διεξαχθεί 24 με 25 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Αφορά το κομμάτι της εργασίας καθαρά. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο περισσότερες εταιρίες γίνεται, οι οποίες θα έχουν κενές θέσεις εργασίας, ώστε να έρθουν σε επαφή με υποψήφιους που αναζητούν δουλειά. Η είσοδος πάλι θα είναι ελεύθερη. Θα υπάρχουν εκθέτες-εταιρίες και θα χωρίζεται ξανά σε τρία κομμάτια: το εκθεσιακό, τα workshops - εργαστήρια που θα γίνονται ανά μία ώρα - και το συνεδριακό, που αφορά ομιλίες, πάνελ, έρευνες και βιωματικά παιχνίδια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο www.skywalker.gr και στο www.jobfestival.gr».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x