sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το εφιαλτικό ντεμπούτο του Μέσι

Ο Μέσι αποτελεί πλέον τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών με την Εθνική Αργεντινής. Το ντεμπούτο, όμως, με την «Αλμπισελέστε» δεν ήταν και το πλέον ονειρεμένο…

Πέρασαν 11 χρόνια ακριβώς από τότε που ο 29χρονος σήμερα, Λιονέλ Μέσι, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής.

Στο φιλικό προετοιμασίας που έδινε η «Αλμπισελέστε» εναντίον της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη, ο 18χρονος τότε Μέσι φορώντας τον αριθμό της ηλικίας του στη φανέλα, πέρασε στη θέση του Λισάντρο Λόπες, στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.

inner

Στο αμέσως προηγούμενο λεπτό, ο Γκάμπριελ Χάιντσε είχε κάνει το 2-1 για την Αργεντινή, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Το άλλο γκολ των Λατινοαμερικάνων είχε πετύχει ο Μάξι Ροντρίγκες στο 19’, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Μαγυάρους ο οικείος στους Έλληνες φιλάθλους (και εκείνη την περίοδο παίκτης του Παναθηναϊκού) Σάντορ Τόργκελε στο 29’.

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο «Φέρεντς Πούσκας Στάντιουμ», ο πιτσιρικάς τότε μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα, πήρε την μπάλα στα πόδια του και προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, Βίλμος Βαντσάκ. Ο Ούγγρος μη αποδεχόμενος το… καψώνι του νεαρού, αλλά και φοβούμενος για το τρίτο γκολ που ενδεχομένως να δεχόταν η ομάδα του, τράβηξε τη φανέλα του Αργεντινού. Ο Μέσι αντέδρασε… ερασιτεχνικά χτυπώντας τον αντίπαλο αμυντικό στο πρόσωπο και ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκους Μερκ, δεν δίστασε στο 65’ να δείξει αμέσως την κόκκινη κάρτα αποβάλλοντας το ανερχόμενο αστέρι των φιλοξενούμενων.

inner

Αυτή σίγουρα δεν ήταν η κατάληξη που θα περίμενε ο Μέσι σε ένα γεγονός που ονειρευόταν από παιδί. Nα αποβληθεί, δηλαδή, χωρίς να προλάβει καλά καλά να αγωνιστεί στην παρθενική του συμμετοχή με τα εθνικά χρώματα.

Παρ’ όλα αυτά, το εν λόγω ατυχές συμβάν δεν πτόησε τον νυν αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, ο οποίος έκτοτε πραγματοποίησε άλλες 112 συμμετοχές και εσχάτως προσπέρασε στον πίνακα των σκόρερ και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα μετρώντας 55 γκολ με την «Αλμπισελέστε».

Ο Μέσι έχει γίνει πρόσφατα αντικείμενο σκληρής κριτικής, εξαιτίας των τεσσάρων χαμένων τελικών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (Κόπα Αμέρικα 2007, 2015, 2016 και Μουντιάλ 2014), η οποία εντάθηκε μετά το φετινό καλοκαίρι και το χαμένο τελικό του επετειακού παναμερικανικού Κυπέλλου. Ο ίδιος εν βρασμώ ψυχής αποφάσισε να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, απόφαση την οποία ανακάλεσε, κατόπιν και σχετικών συνομιλιών που είχε με τον προπονητή των Αργεντινών, Εδγάρδο Μπάουσα.

Εντούτοις, δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τη συμβολή που είχε στην υπερδεκαετή παρουσία του παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής της πατρίδας του όλα αυτά τα χρόνια.

Επομένως, μπορούμε άνετα να πούμε ότι το «στίγμα» που του άφησε η κόκκινη κάρτα στο φιλικό εκείνο της 17ης Αυγούστου του 2005, έχει… εξαλειφθεί πλέον εν έτει 2016.

Για ιστορικούς, ωστόσο, λόγους, παρατίθεται το ακόλουθο βίντεο με την αποβολή του Λιονέλ Μέσι:



Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x