sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το δέκα το καλό…

Η Μπάγερν Μονάχου γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τις 1.000 νίκες στη Bundesliga, αλλά δεν είναι η μοναδική ομάδα που θα θυμάται τη 10η αγωνιστική. Το sportfm.gr έχει τις λεπτομέρειες...

Ιστορική από πολλές απόψεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 10η αγωνιστική της Bundesliga. Δεν είναι μόνο η Μπάγερν Μονάχου που γιόρτασε τις 1.000 νίκες στο πρωτάθλημα, αφού πολλές ομάδες, αλλά και πρόσωπα μπαίνουν στο βιβλίο της ιστορίας του πρωταθλήματος.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η Μπάγερν Μονάχου έψαχνε εξιλαστήριο θύμα μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο Champions League. Η Κολωνία προσφερόταν για σκορ και θέαμα και οι Βαυαροί έφτασαν στο εμφατικό 4-0, κάνοντας το δέκα στα δέκα, αλλά και φτάνοντας τις 1.000 νίκες. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η επιστροφή του Άριεν Ρόμπεν, μετά από 56 λόγω τραυματισμού, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει και το πρώτο γκολ της ομάδας του.

inner

Κεντρικό πρόσωπο της αγωνιστικής ήταν ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Ντόρτμουντ διάγει την καλύτερη φάση της καριέρας του και φαίνεται από τα… νούμερα. Με το δεύτερο χατ-τρικ μέσα σε τέσσερις ημέρες (είχε προηγηθεί αυτό με την Γκαμπάλα για το Europa League) στη νίκη 5-1 επί της Άουγκσμπουργκ, έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Έγινε, έτσι, ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπορούσια, που φτάνει σε αυτό το νούμερο μετά από 10 ματς.

Η Λεβερκούζεν, επίσης σε διάστημα λίγων ημερών, «έπαιξε» με τα νεύρα των φιλάθλων της. Κόντρα στη Στουτγάρδη βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3, αλλά με μια εντυπωσιακή ανατροπή έφτασε στη νίκη 4-3. Είχε προηγηθεί άλλη μια ανατροπή στο παιχνίδι του Champions League με τη Ρόμα, καθώς τότε από το 2-4, έφτασε στην ισοφάριση 4-4. Η Μπάγερ «τρέχει» αήττητο πέντε αγωνιστικών, ενώ αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν που σημειώνονται περισσότερα από πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο. Και τα επτά μπήκαν στο δεύτερο 45άλεπτο.

inner

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Η Γκλάντμπαχ ξεκίνησε τη σεζόν με πέντε σερί ήττες, αλλά πλέον η ιστορία γράφεται διαφορετικά. Μετά το 3-1 επί της Σάλκε έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον ο Αντρέ Σούμπερτ, που ανέλαβε ως υπηρεσιακός από την έκτη αγωνιστική, κυνηγάει να ισοφαρίσει ένα σπουδαίο ρεκόρ. Ο μοναδικός με περισσότερες νίκες (έξι) στο ξεκίνημα της θητείας του είναι ο Βίλι Έντενμαν, ο οποίος το πέτυχε στη Στουτγάρδη το 1986.

Η Βόλφσμπουργκ πέρασε δύσκολα από την έδρα της νεοφώτιστης Ντάρμσταντ με 1-0 και αυτό ήταν το πρώτο φετινό διπλό, μετά από τέσσερις αποτυχημένες εξόδους. Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά φέτος για τους «λύκους», που πετυχαίνουν δύο συνεχόμενες νίκες.

inner

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Άιντραχτ, που δεν είχε κερδίσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα της Φρανκφούρτης πέρασε από το Ανόβερο, επικρατώντας 2-1 της ομώνυμης ομάδας, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1987. Τέλος στο σερί πέντε συνεχόμενων ηττών έβαλε και η Βέρντερ Βρέμης, που νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη Μάιντς.

Η Χέρτα συνεχίζει το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, αφού με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ίνγκολσταντ, έφτασε τις πέντε την φετινή σεζόν και τους 17 βαθμούς. Η συγκεκριμένη βαθμολογική συγκομιδή σε δέκα αγωνιστικές αποτελεί ισοφάριση της επίδοσης του 1998-99, το τέλος της οποίας βρήκε την ομάδα του Βερολίνου να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

inner

Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι σε κανένα από τα οχτώ παιχνίδια δεν υπήρξε ισοπαλία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Επίσης, στα 80 παιχνίδια συνολικά που έχουν γίνει σε 10 αγωνιστικές, έχουν σημειωθεί μόλις 16 ισοπαλίες, που αποτελεί την δεύτερη επίδοση στην ιστορία της Bundesliga, μετά από αυτή της σεζόν 1975-75.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x