sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το άγγιγμα του… «Κάλμα»!

Ο κόσμος δεν σταμάτησε να βρίσκεται στο πλευρό του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βοήθησε στα μεταγραφικά. Το «άγγιγμα» του Γιάννη Καλμαζίδη όμως ήταν αυτό που έσωσε μια χαμένη παρτίδα για τον Παναθηναϊκό

Όταν κάτι ξεκινάει στραβά -όπως η φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στη Volleyleague- ένα θαύμα μοιάζει ιδανική λύση για να… ισιώσει. Οι «πράσινοι» όμως δεν χρειάστηκαν την βοήθεια της μοίρας για να τα καταφέρουν, αλλά να αφήσουν την τύχη τους στα χέρια του Γιάννη Καλμαζίδη.

Στην αγωνιστική του καριέρα τα χέρια του τον ανέδειξαν σε έναν απ’ τους πολύτιμους πασαδόρους των ελληνικών γηπέδων. Φέτος όμως αποδείχτηκε πως έχει το… άγγιγμα του Μίδα, μεταμορφώνοντας τον Παναθηναϊκό από εύκολο θύμα της Volleyleague σε ομάδα-θαύμα.

Και αν ο στόχος της παραμονής είναι λίγος για μια ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ απ’ τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, η δύσκολη συγκυρία που περνούν από πέρυσι οι «πράσινοι» τον έκανε να μοιάζει μονόδρομος. Με τον «Κάλμα» στα ηνία όμως, όλα άρχισαν να μοιάζουν εύκολα.

«Μου αρέσουν τα δύσκολα» είχε δηλώσει ο Γιάννης Καλμαζίδης στην πρώτη του παρουσία μπροστά στους παίκτες του «τριφυλλιού» στις 10 Δεκεμβρίου. Και επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Με την διακοπή των Χριστουγέννων να δίνει την ευκαιρία για ανασυγκρότηση, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός και με έντονη επιρροή την… τρέλας του.

Όπως δήλωσε άλλωστε μετά το ματς με την Παναχαϊκή, στο οποίο ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την σωτηρία του δύο αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι άουτ: «πριν λίγους μήνες που ανέλαβα δεν υπήρχε ένας άνθρωπος που να μην έλεγε ότι είμαι τρελός. Είμαι ίσως λίγο τρελός, αλλά δικαιώθηκα».

Αυτή είναι ανατροπή!
Μια μέρα μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Λάιο, ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε τα ηνία της ομάδας που μέχρι τότε μετρούσε εννιά διαδοχικές ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα κατακτήσει μόλις έξι σετ και έναν βαθμό.

Τα… περίεργα παιχνίδια της τύχης τον έφεραν στο πρώτο του ματς με τους «πράσινους» κόντρα στον Ολυμπιακό, την ομάδα με την οποία έχει κατακτήσει έξι τίτλους στην προπονητική του καριέρα. Το ντεμπούτο του έγινε με ήττα στο κλειστό του Ρέντη, όμως δύο αγωνιστικές αργότερα, στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου κόντρα στην Παναχαϊκή, ξεκίνησε η τρελή πορεία σωτηρίας της ομάδας.

Σε έξι αγωνιστικές ο φόβος και η ανασφάλεια που είχε δηλώσει πως παρατήρησε στους παίκτες του στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» έγιναν καπνός και η αποφασιστικότητα για την παραμονή πήρε τη θέση τους.

Με οκτώ νίκες στα έντεκα ματς του δεύτερου γύρου ο Παναθηναϊκός δεν γλίτωσε τα πλέι άουτ, όμως αποδείχτηκε πως η ψυχή του ήταν μεγαλύτερη απ’ τα προβλήματα που αντιμετώπισε.

Όλα αυτά βέβαια, με τη συμβολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τη μεταγραφή «δώρο» του Ντάνιελ Γκάλιτς –η οποία ήταν και η μοναδική προσθήκη των «πράσινων» αφού του είχε επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών λόγω της υπόθεσης με τον Στάθη Ντονά- αλλά και την παρουσία του κόσμου που δεν τον εγκατέλειψε σε μια απ’ τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια της Volleyleague:
1η αγωνιστική
Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός 3-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Παμβοχαϊκός 0-3

3η αγωνιστική
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0

4η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-1

5η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3

6η αγωνιστική
Λαμία – Παναθηναϊκός 3-0

7η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου 1-3

8η αγωνιστική
Νίκη Αιγινίου – Παναθηναϊκός 3-2

9η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Κηφισιά 0-3

10η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0

11η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Άρης 0-3

12η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή 3-1

13η αγωνιστική
Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός 1-3

14η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2

15η αγωνιστική
Παναθηναϊκός –ΠΑΟΚ 3-2

16η αγωνιστική
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παναθηναϊκός 0-3

17η αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Λαμία 3-0

18η αγωνιστική
Φοίνικας Σϋρου – Παναθηναϊκός 3-0

19η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Νίκη Αιγινίου 3-0

20η αγωνιστική
Κηφισιά – Παναθηναϊκός 3-0

21η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-3

22η αγωνιστική
Άρης – Παναθηναϊκός 0-3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x