sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το 2020 μέσα από... 20 κλικ!

Ο bwinΣΠΟΡ FM αποχαιρετάει το 2020 μέσω 20 φωτογραφιών από διάφορες σημαντικές αθλητικές στιγμές...

Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά...

Στο καλό 2020, να φύγεις και το νέο έτος να είναι σαφώς καλύτερο. Με υγεία για τον κόσμο, με την πανδημία να... εξαφανίζεται και τον αθλητισμό να επιστρέφει στα γνωστά του στάνταρ. Γιατί η αλήθεια είναι πως σε αυτές τις 366 ημέρες που πέρασαν, η ζωή μας, ο αθλητισμός και η καθημερινότητά μας ήταν τελείως διαφορετική και... ασυνήθιστη.

Παρόλα αυτά και τις... κακουχίες του 2020, μας άφησε με ορισμένες συγκινήσεις όσον αφορά τον αθλητισμό. Υπήρξαν στιγμές χαράς, λύπης, αλλά και εντυπωσιασμού, με τα συναισθήματα να ποικίλουν. Ας αφήσουμε τα λόγια, όμως. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όπως λένε πολλοί, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Πόσω μάλλον 20 εικόνες! Που διατυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα ζήσαμε μέσα από τον αθλητισμό το 2020...

Κόμπε Μπράιντ-Τζιάνα: Το 2020 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν η 26η του Γενάρη όταν μεταδόθηκε από τα αμερικανικά Μέσα πως συνετρίβη το ελικόπτερο που επέβαιναν μεταξύ άλλων ο Κόμπε Μπράιντ και μία από τις δύο κόρες του, η Τζιάνα, χάνοντας τη ζωή τους και σκορπώντας τη θλίψη σε όλο τον κόσμο. (26/01/2020)




Super Bowl: Kansas City Chiefs εναντίον San Francisco 49ers στο γήπεδο Hard Rock του Μαϊάμι. Ο Ντέρικ Νάντι των Kansas City Chiefs πανηγυρίζει την κατάκτηση του Super Bowl σε ένα τρομερό φωτογραφικό στιγμιότυπο. (02/02/2020)




Αρμάντ Ντουπλάντις: Το ρεκόρ (6.15) του Σεργκέι Μπούμκα στο άλμα επί κοντώ αποτελεί παρελθόν, με τον Ντουπλάντις να το σπάει με 6,18 και να περνάει τον πήχη με χαρακτηριστική ευκολία, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία. (15/02/2020)




Τάισον Φιούρι: Ο Τάιοσν Φιούρι διέλυσε τον Ντοντέι Γουάιλντερ στον πολυαναμενόμενο αγώνα τους στις αρχές του 2020 και όπως δήλωσε ο ίδιος "ο βασιλιάς επέστρεψε στον θρόνο του". Ο Βρετανός πυγμάχος ήταν κυρίαρχος, έριξε κάτω στον τρίτο και πέμπτο γύρο τον αντίπαλό του, με το τιμ του Αμερικανού να πετά… λευκή πετσέτα στον έβδομο γύρο. (22/02/2020).




Τομ Μπρέιντι: Ο παίκτης σύμβολο στην ιστορία των Πάτριοτς, Τομ Μπρέιντι, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα για λογαριασμό των Τάμπα Μπέι Μπάκανιρς. Οι οπαδοί των Πάτριοτς μπορούμε κάλιστα να πούμε πως έπεσαν σε... κατάθλιψη, με τον Μπρέιντι να παίρνει μια ιστορική απόφαση στο american football. (22/03/2020)




Λόιντ Μπέμπινγκτον: Ο αθλητής του τριαθλου, Λόιντ Μπέμπινγκτον, προσπαθεί να γυμναστεί σε μια πισίνα στον κήπο του σπιτιού στο Νιουκάστλ ώστε να κρατηθεί σε μια υποτυπώδη καλή κατάσταση, αφού τα πάντα είχαν σταματήσει λόγω του κορωνοϊού. (26/04/2020)




Επιστροφή στην... κανονικότητα: Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε το πρώτο γκολ μετά την... καραντίνα, ανοίγοντας το σκορ στο Signal Iduna Park για την Ντόρτμουντ στο 29ο λεπτό κόντρα στην Σάλκε και δίνοντας το σύνθημα για την επανέναρξη. (16/05/2020)




Λίβερπουλ: Η Λίβερπουλ κερδίζει την Κρίσταλ Πάλας με 4-0, η Μάντσεστερ Σίτι χάνει με 2-1 από την Τσέλσι και οι κόκκινοι επιστρέφουν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια! (25/06/2020)




Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 8-2: Η ημέρα που ο κόσμος του ποδοσφαίρου έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Σε μια αψεγάδιαστη ποδοσφαιρική παράσταση, η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε την Μπαρτσελόνα με 8-2 για τα προημιτελικά του Champions League. (14/08/2020)




Μιλγουόκι Μπακ-Black Lives Matter: Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν αγωνίστηκαν στον αγώνα με τους Ορλάντο Μάτζικ για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικά πυρά. Μία κίνηση συμβολική και δίχως προηγούμενο, από την παρέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δείχνοντας την αντίθεσή τους στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία. (27/08/2020)




Γυναικεία ομάδα της Λιόν: Έγραψε ιστορία και αποτελεί ίσως την πιο επιτυχημένη γυναικεία ομάδα στο ποδόσφαιρο. Κατέκτησε το 5ο διαδοχικό της Champions League, επικρατώντας με 3-1 στον τελικό της Βόλφσμπουργκ. (30/08/2020)




Nαόμι Οσάκα: Είχε προετοιμάσει επτά διαφορετικές μάσκες, σε περίπτωση που έφτανε μέχρι τον τελικό του US Open, με τα ονόματα αφροαμερικανών που ήταν θύματα αστυνομικής βίας. Μια συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού μετά τον θάνατου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, ενώ τα άλλα έξι ονόματα ήταν Μπρεόνα Τέιλορ, Ελάιτζα ΜακΚλέιν, Αχμάουντ Αρμπέρι, Τράιβον Μάρτιν, Φιλάνδο Καστίλ και Ταμίρ Ράις. Η Ναόμι Οσάκα, όχι μόνο κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό φορώντας 7 διαφορετικές μάσκες αλλά και να κατακτήσει τον τίτλο. (13/09/2020)




4η αγωνιστική στην Premier League: Η Τότεναμ διασύρει με το εμφατικό 6-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" σε μια μοναδική παράσταση στην επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο. Λίγη ώρα αργότερα, η Άστον Βίλα μας... σοκάρει αφού "ταπεινώνει" με 7-2 την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ σε μια αγωνιστική που θα μείνει στην ιστορία. (04/10/2020)




London Marathon: Ο ξακουστός Μαραθώνιος του Λονδίνου διέφερε πολύ σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν καθόλου θεατές, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι δρόμοι παρέλυαν και γέμιζαν κόσμο. Χαρακτηριστικό πως κανείς δεν έδωσε το παρών για να παρακολουθήσει τον Μαραθώνιο εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ διοργανώθηκε σε ειδική διαδρομή γύρω από το St James Park. Οι διοργανωτές είχαν την ιδέα να βάλουν ορισμένα... ομοιώματα στη διαδρομή και τον φωτογραφικό φακό να πιάνει ένα τρομερό κλικ με αυτά του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Βασίλισας Ελισάβετ.




Ράφα Ναδάλ: Επικράτησε με 3-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο πρώτος με 13 Ρολάν Γκαρός, τα οποία έχει έχει κατακτήσει σε ισάριθμους τελικούς! Παράλληλα, έπιασε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με 20 κατακτήσεις Γκραν Σλαμ! (11 Οκτωβρίου του 2020)




Λιούις Χάμιλτον: Ο Βρετανός πιλότος κερδίζει με τρομερό τρόπο το Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης και εξασφαλίζει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Παράλληλα, ο 35χρονος γράφει ιστορία καθώς κατακτά το 7ο πρωτάθλημά του και πιάνει στην κορυφή τον Μίκαελ Σουμάχερ. "Αυτό είναι για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται αυτό που μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Μπορείτε κι εσείς", δήλωσε αμέσως μετά ο εμφανώς συγκινημένος Λιούις Χάμιλτον. (15/11/2020)




Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ο κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ο... μάγος Ντιεγκίτο, το χέρι του Θεού, έφυγε από τη ζωή. Στα 60 του χρόνια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή λόγω επιπλοκών στην καρδιά του και βύθισε στο πένθος όλο τον πλανήτη! (25/11/2020)




Ρομέν Γκροζάν: Ο Γκροζάν φεύγει από την πίστα και χτυπάει με μεγάλη ταχύτητα στον τοίχο. Το μονοθέσιό του κόβεται στα δύο και κυριολεκτικά διαλύεται, ενώ πιάνει αμέσως φωτιά! Άπαντες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, όταν μετά από 34 δευτερόλεπτα ο Γκροζάν βγαίνει μέσα από τις φλόγες. Ευτυχώς γλιτώνει με ορισμένα εγκαύματα στα χέρια. (30/11/2020)




Πάολο Ρόσι: Ακόμη ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, ίσως ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία της Ιταλίας. Πρώτος σκόρερ της Σκουάντρα Ατζούρα στο Μουντιάλ του 1982, ο Ρόσι έφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια. (10/12/2020)




Πιτ Ράιτ: Πάντα εκκεντρικός με τις εμφανίσεις του, ο Πιτ Ράιτ έγραψε ιστορία και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Darts (ή... βελάκια όπως λέμε στα ελληνικά). Μπορεί στην Ελλάδα τα Darts να μην είναι διαδεδομένα, ωστόσο στην Βρετανία είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, με το μαλλί του Πιτ Ράιτ να ταιριάζει... γάντι με το πράσινο βελάκι και τον φωτογραφικό φακό να πιάνει ένα φοβερό στιγμιότυπο! Απλά προς ενημέρωσή σας, ως νικητής ο Σκωτσέζος έβαλε στους λογαριασμούς του 500 χιλ. λίρες! (15/12/2020)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x