sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Της Ελλάδος τα παιδιά

Οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Γιάννης Πετράκης εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τους και τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά

Δύο από τις ομάδες που εμπιστεύονται το ελληνικό στοιχείο που έχουν στο ρόστερ τους είναι ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ Γιάννενα, που στην τρέχουσα αγωνιστική είχαν και άκρως επιτυχημένα αποτελέσματα.

Είναι ενδεικτικό πως ο Πανιώνιος στον αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό, άρχισε το ματς με δέκα Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα, ενώ ο Γιάννης Πετράκης κόντρα στον Ολυμπιακό παρέταξε επτά γηγενείς ποδοσφαιριστές. Θυμίζουμε πως και στον πρώτο γύρο στο «Καραϊσκάκη», ο ΠΑΣ είχε παραταχθεί στην ισοπαλία 2-2 που απέσπασε στην έδρα των «ερυθρολεύκων» με οκτώ Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Βέβαια ο Πανιώνιος, με δεδομένο πως έχει τον περιορισμό και ουσιαστικά μόνο τον Μπουμάλ και τον Ιμπαγάσα στις τάξεις του, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Από τις ομάδες που είναι κάπως πιο ισορροπημένη η κατάσταση, ο ΠΑΣ Γιάννενα, είναι η μόνη ομάδα που τα γκολ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι περισσότερα από των ξένων.

Συγκεκριμένα από τα 38 τέρματα που έχει σημειώσει ο ΠΑΣ Γιάννενα, τα 21 προέρχονται από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στα οκτώ γκολ έφτασε ο Μανιάς, που είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, τέσσερα έχει ο Τζημόπουλος, από τρία ο Κοροβέσης με τον Τσουκαλά, δύο έχει σημειώσει ο Μιχαήλ και ένα ο Γιάκος.

Αντίθετα από τους ξένους παίκτες του, ο ΠΑΣ έχει πάρει έξι γκολ από Ίλιτς και Τσάβες, τέσσερα έχει ο Ακόστα, ενώ ένα έχει σημειώσει ο Άντι Λίλα. Με αριθμούς το 55.2% των τερμάτων για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» προέρχεται από Έλληνες. Ο ΟΦΗ μόνο από τις ομάδες που αποχώρησαν είχε μοιρασμένα γκολ ανάμεσα σε ξένους και Έλληνες ποδοσφαιριστές (από 11).

Συγκεκριμένα στον ΠΑΣ Γιάννενα, τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές, είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές και τα πιο πολλά λεπτά συμμετοχής, ενώ και οι νεότεροι που πλαισιώνουν έναν κορμό επτά παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία, παίζουν κομβικό ρόλο στην πορεία της ομάδας των Ιωαννίνων.

Η λίστα με τους δώδεκα πρώτους σε παρουσίες βασικής ενδεκάδας, μαζί με τα λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΣ:
1. Μάρκος Βελλίδης 28 ματς (όλα βασικός) 2644
2. Σταύρος Τσουκαλάς 27 ματς (26 βασικός) 2477
3. Αλέξης Μιχαήλ 26 ματς (όλα βασικός) 2465
4. Θεμιστοκλής Τζημόπουλος 26 ματς (όλα βασικός) 2306
5. Αντραζ Στρούνα 26 ματς (όλα βασικός) 2197
6. Κρίστιαν Τσάβες 25 ματς (όλα βασικός) 2158
7. Μπράνα Ίλιτς 27 ματς (25 βασικός) 2088
8. Νόε Ακόστα 25 ματς (20 βασικός) 1800
9. Μιχάλης Μανιάς 25 ματς (15 βασικός) 1494
10. Νίκος Κοροβέσης 20 ματς (15 βασικός) 1462
11. Θοδωρής Μπέριος 18 ματς (14 βασικός) 1398
12. Χάρης Χαρίσης 19 ματς (11 βασικός) 1216

• Ο Λίλα που έχει αποχωρήσει από την ομάδα έχει δύο λεπτά συμμετοχής, παραπάνω από τον Χαρίση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x