sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Την «σκότωσε» γιατί την αγαπούσε!

Ο Πάουλο Φονσέκα «κάρφωσε» την πρώην (Μπράγκα), αποκλείοντάς την από τους «32» του Europa League και οδήγησε την νυν (Σαχτάρ Ντόνετσκ) στο απόλυτο και στο… πάνθεον!

Οι υπόνοιες σχετικά με την παρουσία του Πάουλο Φονσέκα στον πάγκο της Σαχτάρ πριν το παιχνίδι με την Μπράγκα, ήταν αρκετές, κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός βρισκόταν μέχρι πέρυσι στον πάγκο της πορτογαλικής ομάδας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Και προέρχονταν κυρίως από την πλευρά της Γάνδης, η οποία διεκδικούσε μαζί με τους Πορτογάλους την πρόκριση στους «32» του Europa League, πίσω από την ουκρανική ομάδα.

Η ομάδα του Ντόνετσκ δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, έχοντας εξασφαλίσει όχι μόνο το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά και την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο, ωστόσο, μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Έπαιξε για την ιστορία της και έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-2, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Μπράγκα, αφού η βελγική ομάδα νίκησε 1-0 στον δικό της αγώνα με την Κόνιασπορ.

Η Σαχτάρ μπαίνει ως ισχυρή στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (12/12), όντας η έβδομη ομάδα, που έκανε το απόλυτο νικών (έξι) στη φάση των ομίλων, από τη σεζόν 2009-10, όταν και η διοργάνωση πήρε την μορφή που έχει σήμερα, δηλαδή με 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Πριν τους Ουκρανούς, άλλες έξι ομάδες είχαν κάνει το απόλυτο. Την αρχή έκανε η Σάλτσμπουργκ την πρώτη σεζόν σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Λάτσιο και Λέφσκι Σόφιας και το επανέλαβε τη σεζόν 2013-14 με αντιπάλους τις Έσμπιεργκ, Έλφσμποργκ και Σταντάρ Λιέγης. Το 2010-11 η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης πέτυχε έξι νίκες απέναντι σε Άντερλεχτ, ΑΕΚ και Χάιντουκ Σπλιτ και μια χρονιά αργότερα, η Άντερλεχτ έκανε το 6Χ3 σε όμιλο με Λοκομοτίβ Μόσχας, ΑΕΚ και Στουρμ Γκρατς.

Την σεζόν 2013-14 ήταν η σειρά της Τότεναμ να κάνει το απόλυτο νικών σε όμιλο με Ανζί, Σερίφ Τιρασπόλ και Τρόμσο, ενώ το 2014-15 η Ντιναμό Μόσχας είχε έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Αϊντχόφεν, Εστορίλ και Παναθηναϊκό. Τελευταία ομάδα που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα πριν τη Σαχτάρ ήταν την περυσινή σεζόν η Νάπολι, που αγωνίστηκε σε όμιλο με Μίντιλαντ, Κλαμπ Μπριζ και Λέγκια Βαρσοβίας.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x