sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι να μας... πει και ο Ολυμπιακός (video)

Το να αποκλειστείς από το Champions League με 10 βαθμούς, κάτι που έχει «πονέσει» τον Ολυμπιακό, είναι οδυνηρό, αλλά τι να πει και η Νάπολι, που έμεινε έξω με 12, όταν η Ζενίτ περνάει με τους μισούς…

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει - και καλά κάνει - την πρόκριση στους «16» του Champions League και περιμένει με ανυπομονησία την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (16/12). Για τέταρτη φορά στην ιστορία του, περνάει στα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά υπήρξαν χρονιές που έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Μια από αυτές, ήταν η σεζόν 2004-05, όταν ηττήθηκε 3-1 στην αυλαία από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και έχασε την πρόκριση στην ισοβαθμία με τους «κόκκινους», έχοντας συγκεντρώσει 10 βαθμούς. Το συγκεκριμένο «δεκάρι» δεν ήταν καλό για τους «ερυθρόλευκους» και μέχρι χθες (11/12) ήταν η… κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό στην ισοβαθμία.



Εκτός από τον Ολυμπιακό και από τότε που άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης σε 3-1-0, άλλες τέσσερις ομάδες στο παρελθόν αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία με 10 πόντους και συγκεκριμένα: η Τσέλσι και η Κλουζ τη σεζόν 2012-13, η Αϊντχόφεν το 2003-04 και η Ντιναμό Κιέβου τη σεζόν 1999-00.

Πλέον, το ρεκόρ, για το οποίο σίγουρα δεν θα… καυχιέται, ανήκει στη Νάπολι (εξ ου και ο τίτλος του κειμένου). Οι «παρτενοπέι», όντας στον έκτο όμιλο-φωτιά της διοργάνωσης, ισοβάθμησαν στην κορυφή με τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Άρσεναλ στους 12(!) βαθμούς, αλλά έμειναν εκτός συνέχειας λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.


NVsA 2-0, CL2013 από futbolsapiens

Την ώρα που η Νάπολι έμενε με 12 βαθμούς εκτός συνέχειας του Champions League, υπήρξε και ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη συγκομιδή βαθμών πρόκρισης. Το έκανε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» με μόλις 6 (!) βαθμούς στον έβδομο όμιλο.



Το μικρότερο νούμερο μέχρι τώρα ήταν το επτά και έχει… καταγραφεί εννιά φορές. Την πρόκριση στην επόμενη φάση με επτά βαθμούς έχουν πανηγυρίσει η Γαλατασαράι (μόλις χθες), η Βέρντερ Βρέμης και η Ρέιντζερς τη σεζόν 2005-06, η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Γιουβέντους το 2002-03, η Λίβερπουλ και η Ρόμα τη σεζόν 2001-02, η Ντιναμό Κιέβου το 1999-00 και η Λέγκια Βαρσοβίας τη σεζόν 1995-96.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x