Δελτία Τύπου

Θρύλοι του παγκοσμίου μπιλιάρδου στην Αθήνα

Στην Αμφιθέα από 24 έως 28 Απριλίου το ραντεβού του παγκοσμίου μπιλιάρδου, στο Open Different 9 Ball Tournament.

Το πρώτο τουρνουά μπιλιάρδου Open Different 9 Ball, το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην χώρα μας είναι γεγονός και φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου στον κόσμο.

Ο 32χρονος Νίκος Οικονομόπουλος, ο Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης του μπιλιάρδου, 6ος στην παγκόσμια κατάταξη του 9μπαλου, κάλεσε και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, παίκτες θρύλοι του αθλήματος, που θ’ αγωνισθούν στο «αγωνιστικό του σπίτι», στην Αμφιθέα, στο Different (Λεωφ. Αμφιθέας 101, στο Παλ. Φάληρο), την έδρα του Αθλητικού Ομίλου Μπιλιάρδου Αμφιθέας.

Οι τρεις κορυφαίοι παίκτες του 9μπαλου και ο ένας του σνούκερ που θα αγωνισθούν στο Different 9 Ball Tournament 2014 είναι:

• ο Ραλφ Σούκε (Ralph Souguet), Γερμανός, 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής
• ο Νιλς Φεγιέν (Niels Feijen), Ολλανδός, 1 φορά παγκόσμιος πρωταθλητής και 4 πρωταθλητής Ευρώπης,
• ο Καρλ Μπόγες (Karl Boyes), Άγγλος, 1 φορά παγκόσμιος πρωταθλητής
• ο Σέιν Βαν Μπόενινγκ (Shane van Boening), Αμερικανός, νικητής σε 5 U.S. Open και Νο 1 στις ΗΠΑ,
• ο Τόνι Ντράγκο (Tony Drago), από την Μάλτα, ένας θρύλος του σνούκερ, με περιορισμένες εμφανίσεις στο 9άμπαλο.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 180! Αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, ένας εντυπωσιακός αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο προηγούμενος ήταν 110. Στην Αμφιθέα θα βρεθούν 20 παίκτες από την Κύπρο, 10 από τη Σερβία και την Κροατία, 2 από την Αγγλία, ενώ το παρόν θα δώσει και το σύνολο του ελληνικού μπιλιάρδου, ανάμεσά τους φυσικά και οι δικοί μας Νίκος Οικονομόπουλος, Άλεξ (Αλέξανδρος) Καζάκης, Γιάννης Βασάλος, Νίκος Μαλάη (Nick Malaj) και πολλοί - πολλοί άλλοι.

Το τουρνουά έχει χωριστεί σε 8 κατηγορίες 32 αθλητών και από την κάθε μια θα προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι που θα φτάνουν στα 9 νικηφόρα παιχνίδια. Στην φάση των 32 και μέχρι το τέλος του τουρνουά οι παίχτες για να προκριθούν πρέπει να κερδίσουν 11 παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x