Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση οδεύει προς το τέλος, καθώς μετά τους επαναληπτικούς αγώνες των ημιτελικών ακολουθεί ο τελικός της τρίτης Ιουνίου, που θα διεξαχθεί στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, πρωτεύουσα της Ουαλίας, ένα γήπεδο πραγματικό στολίδι, χωρητικότητας 74.500 θεατών.
Οι έδρες των ομάδων που μετέχουν στο Champions League δεν είναι πάντα εξίσου εντυπωσιακές με το στάδιο που θα φιλοξενήσει τον τελικό, όπως για παράδειγμα αυτό της Μονακό. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί να έχει φτάσει μέχρι τους τέσσερις του θεσμού, το γήπεδό της ωστόσο είναι από τα μικρότερα στη διοργάνωση.
Το sport-fm.gr κάνοντας αναδρομή στη σεζόν, θυμίζει τα γήπεδα με τη μικρότερη χωριτικότητα μεταξύ των 32 ομάδων που πήραν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς ηπείρου της σεζόν 2016-17.
«Jan Breydel»
Γήπεδο: Γιάν Μπρέιντελ
Ομάδα: Κλαμπ Μπριζ
Χώρα: Βέλγιο
Πόλη: Μπρίζ
Χωρητικότητα: 29.945 θεατές
Το στάδιο Γιαν Μπρέιντε φιλοξενεί τους αγώνες της Κλαμπ Μπριζ αλλά και της Σερκλ Μπριζ (δεύτερη κατηγορία). Ανακατασκευάστηκε το 2000 επ’ ευκαιρία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στα γήπεδα του Βελγίου (και της Ολλανδίας) και την ίδια χρονιά μετονομάστηκε παίρνοντας το όνομα που έχει σήμερα, καθώς νωρίτερα αποκαλούταν «Ολίμπιασταντιον».
Ο Γιαν Μπρέιντελ είναι ένα ιστορικό πρόσωπο ιδιαίτερα σημαντικό στο Βέλγιο που ηγήθηκε μίας εξέγερσης εναντίον των Γάλλων στις αρχές του 14ου αιώνα. Μία ιδιαιτερότητα του σταδίου; Το 2015 το φυσικό χορτάρι του αγωνιστικού χώρου αντικαταστάθηκε από υβριδικό, μία σύνθεση φυσικού και τεχνητού.
«Louis II»
Γήπεδο: Λουί ΙΙ
Ομάδα: Μονακό
Χώρα: Πριγκιπάτο του Μονακό
Πόλη: Μονακό
Χωρητικότητα: 18.523 θεατές
Ένα μικρό στάδιο συγκριτικά με το επίπεδο του συλλόγου, το Louiw II ωστόσο μοιάζει με ένα μικρό στολίδι όσον αφορά τη δομή του. Ένα αθλητικό κέντρο που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις κολύμβησης, γυμναστήρια, αίθουσες αθλημάτων όπως το πινγκ πονγκ και το μπάντμιντον αλλά και ένα γήπεδο μπάσκετ, 3.700 θεατών, που χρησιμοποιείται και για βόλεϊ. Ανακαινίστηκε το 1985!
«Οlimp-2»
Γήπεδο: Ολίμπ-2
Ομάδα: Ροστόφ
Χώρα: Ρωσία
Πόλη: Ροστόφ
Χωρητικότητα: 17.023 θεατές
Στάδιο με φυσικό χλοοτάπητα, το «Ολίμπ-2» εγκαινιάστηκε το μακρινό 1930! Από το 2002 μετονομάστηκε από «Ρόστελμας» σε «Ολίμπ-2» ή «Ολίμπικ 21» (στην πραγματικότητα λέγεται Ολίμπο του εικοστού πρώτου αιώνα). Από το χτίσιμό του και μετά υπέστη αρκετές ανακατασκευές. Πρακτικά θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 32 χιλιάδες θεατές, το μέγιστο της χωρητικότητάς του ωστόσο ορίστηκε το 2009 σε λίγο πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες.
«Ludogorets Arena»
Γήπεδο: Λουντογκόρετς Αρένα
Ομάδα: Λουντογκόρετς
Χώρα: Βουλγαρία
Πόλη: Ράζγκραντ
Χωρητικότητα: 12.500 θεατές
Το Ράζγκραντ είναι μία πόλη που βρίσκεται στα Βορειοανατολικά της Βουλγαρίας. Η χωρητικότητα του σταδίου ήταν 8.800 θεατών μέχρι το 2014 όταν ανακαινίστηκε προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενεί αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι το μικρότερο στάδιο στο οποίο έχει διεξαχθεί αγώνας για το Champions League.
Δημήτρης Λιαργκόβας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.