Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι μόνο ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, κατά πολλούς ο κορυφαίος στον κόσμο. Είναι και μία ξεχωριστή προσωπικότητα, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανησυχίες. Πολλοί, βέβαια, δεν τις γνωρίζουν, αφού τα media κρίνουν πως είναι πιο εμπορική η σκανδαλοθηρική προσέγγιση της καθημερινότητάς του.
Κι ας είναι ένας από τους πιο προσιτούς σούπερ σταρ στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος, αποδεχόμενος με ευγένεια κάθε παράκληση για μία φωτογραφία. Ακόμη και μέσα στο γήπεδο, όπως συνέβη και στο Euro 2016…
Ελάχιστοι έχουν μάθει, για παράδειγμα, την απίστευτη αδυναμία που έχει στον μικρό γιο του και το γεγονός ότι σχεδόν όλες τις ελεύθερες ώρες του τις αφιερώνει σε εκείνον. Κι όταν ο ίδιος δεν μπορεί να είναι δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ, αφήνει μαζί του –σαν φύλακα άγγελο- τη γιαγιά Ντολόρες. Ούτε νταντάδες, ούτε φίλες, ούτε γκουβερνάντες…
Ακόμη πιο λίγοι έχουν μάθει για τη φιλανθρωπική του δράση, που είναι μεγάλη και συνεχής. Κι αυτό γιατί φροντίζει να την κρατάει πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκείνοι που βοηθάει, όμως, ξέρουν. Και τον ευγνωμονούν…
Ένα πράγμα πάντως δεν θέλει με τίποτα να κρύψει: την επιθυμία του για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς ρατσισμό, χωρίς ανισότητες.
Μία δήλωση που έκανε έπειτα από την κατάκτηση του Euro 2016 πέρασε στα ψιλά, αλλά δείχνει και την ποιότητα που έχει ως άνθρωπος: «Αυτό το τρόπαιο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Πορτογάλους, σε όλους τους πρόσφυγες, αλλά και σε όλους όσοι πίστεψαν σε εμάς. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και πολύ υπερήφανος».
Η αφιέρωση του Κριστιάνο στους πρόσφυγες, την ώρα που το κύμα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας φουσκώνει στην Ευρώπη, δεν είναι τυχαία.
Το δράμα τους και οι αθώες ψυχές που χάνονται στα νερά της Μεσογείου κατά την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να φτάσουν στην Ευρώπη με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής τον έχουν συγκλονίσει. Θέλησε λοιπόν να περάσει ένα μήνυμα ανεκτικότητας προς όλους την ώρα της υπέρτατης ευτυχίας για όλους τους Πορτογάλους και για εκείνον προσωπικά.
Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να σκέφτεται διαφορετικά. Από τους 22 συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, οι 11 είναι παιδιά μεταναστών.
Ο χρυσός σκόρερ της Πορτογαλίας στον τελικό, ο Έντερ, γεννήθηκε στη Γουινέα Μπισάου της Αφρικής. Το ίδιο και ο Ντανίλο. Στην ομάδα που πήρε το Euro υπάρχουν παίκτες που γεννήθηκαν ή έλκουν την καταγωγή τους και από το Πράσινο Ακρωτήρι (Νάνι, Ελισέου, Ρενάτο Σάντσες), την Αγκόλα (Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο), τη Γαλλία (Ράφαελ Γκερέιρο, Άντονι Λόπες, Αντριάν Σίλβα), τη Βραζιλία (Πέπε)…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.