sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μάγκας στα ντέρμπι με άμυνα για σεμινάριο ο Ουζουνίδης

Αήττητος σε όλα τα ντέρμπι στη Λεωφόρο είναι φέτος ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει δεχθεί γκολ από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με την άμυνα να είναι το μεγάλο όπλο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Διαβάστε τα δεδομένα.

Λένε πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, κάτι που δεν συμβαίνει πάντως με την άμυνα του Παναθηναϊκού σε όλα τα φετινά ντέρμπι που έχουν δώσει οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και συνέχισε να τρέχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ κόντρα στους τέσσερις «μεγάλους» στην έδρα του.

Διότι, εκτός του ότι παραμένει αήττητος στα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, μιας και δεν έχει δεχθεί γκολ φέτος εντός έδρας από κανέναν από τους τέσσερις «μεγάλους» στα τρία ματς πρωταθλήματος και το ένα του Κυπέλλου με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τιμόνι.

Εκείνο λοιπόν που έχει κάνει... μάγκα στα ντέρμπι τον Έλληνα τεχνικό, είναι η άμυνα του. Ο Παναθηναϊκός, όχι απλά δεν δέχεται γκολ, αλλά καταφέρνει και κρατάει τους αντιπάλους του μακριά από την εστία του.

Για παράδειγμα, στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, που οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0, στο πρώτο παιχνίδι του Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο «Δικέφαλος» είχε μόλις πέντε τελικές, καμία από αυτές στην εστία του Βλαχοδήμου. Αντίστοιχη εικόνα ήταν και αυτή στο κατά τα άλλα, κακό βάση θεάματος, ματς της Λεωφόρου κόντρα στην ΑΕΚ. Σε εκείνο το παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν δημιουργήσει ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ η «Ένωση» είχε μόλις μία τελική στην εστία, σε πέντε συνολικά προσπάθειες.

Η άμυνα για... σεμινάριο του Ουζουνίδη, είχε αποκορύφωμα στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, αχρήστευσε τα επιθετικά όπλα του αντιπάλου, αναγκάζοντας τους «ερυθρόλευκους» σε μία μόλις τελική και αυτή εκτός εστίας σε όλο το ματς.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε δώδεκα ματς στη Λεωφόρο με προπονητή τον Ουζουνίδη, κάτι που αποτελεί εντυπωσιακό στατιστικό.

Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του ήταν πριν από τρεις μήνες, έχοντας δεχθεί γκολ στη Λεωφόρο τελευταία φορά στις 19 Ιανουαρίου, στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Παναθηναϊκός με Ουζουνίδη στη Λεωφόρο

4/12/2016: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0
9/1/2017: Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0
12/1/2017: Παναθηναϊκός - Κισσαμικός 3-0 (Κύπελλο Ελλάδος)
15/1/2017: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
19/1/2017: Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1
29/1/2017: Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 0-0
8/2/2017: Παναθηναϊκός - Αστέρας 4-0 (Κύπελλο Ελλάδος)
12/2/2017: Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0
4/3/2017: Παναθηναϊκός - Βέροια 5-0
19/3/2017: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0
6/4/2017: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0
12/4/2017: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (Κύπελλο Ελλάδος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x