sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Και όμως, ο Σιδηρόπουλος δεν ήταν ο πρώτος Έλληνας διαιτητής που εξόργισε την Άρσεναλ (video)

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έβγαλε ακόμα και τον Αρσέν Βενγκέρ από τα ρούχα του. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που η Άρσεναλ τα βάζει με Έλληνα διαιτητή. Το sportfm.gr θυμάται...

Για πολλούς και προφανείς λόγους, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, είναι στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, μετά την διαιτησία του στο παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου.

Μπορεί ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στο sportfm.gr να εξέφρασε την άποψη ότι ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα και η βοηθοί του ήταν άψογοι, αλλά μάλλον αυτή δεν είναι άποψη που ασπάζονται στο Λονδίνο και φυσικά ο Αρσέν Βενγκέρ που... στόλισε για τα καλά τον Έλληνα διαιτητή.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κανονιέρηδες» αντιδρούν σε μια ελληνική διαιτησία. Οι ελληνικές «σφυρίκτρες» μάλλον θα μείνουν αξέχαστες για τους Λονδρέζους, αφού εκτός από τον Σιδηρόπουλο, έχει υπάρξει ακόμα ένας Έλληνας διαιτητής, που για χρόνια ήταν κόκκινο πανί για την Άρσεναλ.

Πρόκειται για τον Λέλο Βαμβακόπουλο, ο οποίος είχε οριστεί από την UEFA να διευθύνει τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1971-1972, ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον σπουδαίο Άγιαξ εκείνης της εποχής, που μια χρονιά νωρίτερα είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό «Άγιο Δισκοπότηρο» κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ.

inner
Ο Λέλος Βαμβακόπουλος

Στο ματς με το οποίο ο «Αίαντας» είχε επικρατήσει με 2-1, ο Έλληνας διαιτητής τότε είχε εφεύρει πέναλτι υπέρ των Ολλανδών, «σπρώχνοντας» την παρέα του Κρόιφ.



Εκείνη τη χρονιά, ο Άγιαξ έφτασε μέχρι και τον τελικό, κατακτώντας και πάλι το τρόπαιο, επικρατώντας της Ίντερ στον τελικό του Ρότερνταμ με 2-0, με δύο γκολ του Γιόχαν Κρόιφ.

Πάντως, είναι μια διαιτησία που για πολλά χρόνια την συζητούσαν στο Νησί και δεν μπορούσαν να ξεχάσουν εύκολα. Πλέον, υπάρχει και μια δεύτερη ελληνική για να θυμούνται.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x