sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Αυτοί είναι οι... Πανιώνιοι της Ευρώπης (pics)

Ο Πανιώνιος έχει απόψε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στο -4 και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις ευρωπαϊκές ομάδες που κάνουν αντίστοιχη πορεία χωρίς να έχουν πρωτάθλημα στο παλμαρέ τους.

Ο Πανιώνιος έχει στρέψει –δικαιολογημένα- τα βλέμματα επάνω του, καθώς βρίσκεται μόνος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League, όντας επτά βαθμούς πίσω απ’ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο.

Με νίκη απόψε απέναντι στην ΑΕΚ, οι «κυανέρυθροι» θα βρίσκονται στο -4 απ' τους πρωταθλητές Ελλάδας και οι συζητήσεις για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας θα πάρουν… φωτιά. Με αφορμή λοιπόν το «θαύμα» των Νεοσμυρνιωτών, σας παρουσιάζουμε τις ομάδες οι οποίες, χωρίς να έχουν κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα της χώρας τους στο παρελθόν, κλείνουν… στόματα στις χώρες τους.

inner

Λειψία: 2η στην Bundesliga, 7 βαθμούς απ’ την πρώτη θέση

Απομένουν: 11 αγωνιστικές

Η… γνωστή ιστορία της ομάδας της Λειψίας, η οποία στην πρώτη της σεζόν στο πρωτάθλημα των «μεγάλων» της Γερμανίας δείχνει να παίρνει… χαλαρά το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου, καθώς καταλαμβάνει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω απ’ τη Μπάγερν. Ιδρυθείσα το 2009, αποτέλεσε το «σκαλοπάτι» της Red Bull στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου (μετά την Σάλτσμπουργκ).

inner


Μπασακσεχίρ: 2η στην Τουρκία, 4 βαθμούς απ’ την κορυφή


Απομένουν: 11 αγωνιστικές

Η ομάδα του –γνωστού απ’ την θητεία του σε Λεβαδειακό και Ατρόμητο- Στέφανο Ναπολεόνι έχει αφήσει την Τουρκία με το στόμα… ανοιχτό με τα κατορθώματά της. Βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω απ’ την Μπεσίκτας, έχει «εκτοπίσει» τις Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι τις οποίες έχει αφήσει στο -8 και -9 αντίστοιχα και… δεν σταματά να ονειρεύεται! Ιδρύθηκε το 1990 και το μόνο της επίτευγμα έως τώρα είναι η συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου το 2011 όπου ηττήθηκε στα πέναλτι απ’ την Μπεσίκτας.

inner

Βιτορούλ Κονστάνσια: 1η στην Ρουμανία, 4 βαθμούς απ’ τον δεύτερο

Απομένουν: 10 αγωνιστικές play-off

Η ομάδα που ίδρυσε ο μεγάλος Γκιόργκι Χάτζι το 2009 φαίνεται πως είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει! Στην πέμπτη της χρονιά στην πρώτη κατηγορία η ομάδα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή έχει αφήσει τέσσερις βαθμούς πίσω της την πρωταθλήτρια Στεάουα και μπαίνει στα play-off ως φαβορί για τον πρώτο της τίτλο στην οκτάχρονη ιστορία της.

inner

Ριέκα: 1η στην Κροατία, 6 βαθμούς απ’ τον δεύτερο

Απομένουν: 12 αγωνιστικές

Η μόνιμη… δεύτερη του πρωταθλήματος Κροατίας, αφού από το 2013 έως το 2016 τερμάτιζε στην δεύτερη θέση της λίγκας, φαίνεται πως φέτος βρήκε τι έκανε λάθος τόσα χρόνια. Έχοντας αφήσει έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι «άσπροι της Ριέκα» οδεύουν προς το πρώτο τους πρωτάθλημα στα 70 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου.

inner

Λέκια Γκντανσκ: 1η στην Πολωνία, 1 βαθμό απ’ τον δεύτερο

Απομένουν: 6 αγωνιστικές + 7 αγωνιστικές play-off

Όταν σε 72 χρόνια ιστορίας το μεγαλύτερο σου επίτευγμα είναι η 3η θέση στο πρωτάθλημα του… 1956, τότε σίγουρα το να είσαι 1ος μετά από 24 αγωνιστικές είναι κάτι σπουδαίο. Η ομάδα από το Γκντανσκ έχει ξεφύγει στο +1 από την δεύτερη Γιαγκελόνια (επίσης έκπληξη) και δείχνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την μέτρια –για τα δεδομένα τους- σεζόν των Λεχ Πόζναν και Λέγκια Βαρσοβίας ( στο -2 και στο -4 αντίστοιχα).

inner

Καμπάλα: 1η στο Αζερμπαϊτζάν, 1 βαθμό απ’ τον δεύτερο

Απομένουν: 9 αγωνιστικές

Η… γνωστή και μη εξαιρετέα Καμπάλα, την οποία μάθαμε από τις αναμετρήσεις με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για το Europa League, οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν. Έχοντας ιδρυθεί μόλις το 2005, έχει εξελιχθεί σε μία απ’ τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, όμως δεν έχει φτάσει πιο ψηλά απ’ την 3η θέση. Φέτος όμως, δείχνει έτοιμη για «μάχη μέχρι τελικής πτώσεως» με αντίπαλο τη δεύτερη Καραμπάγκ.

inner

Κουκέσι: 1η στην Αλβανία, ισόβαθμη με τον δεύτερο

Απομένουν: 12 αγωνιστικές

Έχοντας ιδρυθεί το 1930, η Κουκέσι έχει φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος τρεις – συνεχόμενες – φορές (2013,2014,2015) και έχει κατακτήσει ένα κύπελλο (2016), όμως δεν έχει γευτεί ποτέ την χαρά της κατάκτησης του τίτλου της Αλβανικής Superliga. Φέτος δείχνει έτοιμη να το πράξει, αλλά θα χρειαστεί να αποδείξει πως έχει την αντοχή, καθώς ισοβαθμεί στην κορυφή με την -επί έξι συνεχόμενα χρόνια- πρωταθλήτρια Σκεντέρμπεου.

inner

Μπάλζαν: 1η στη Μάλτα, 1 βαθμό απ’ τον δεύτερο

Απομένουν: 9 αγωνιστικές

Προερχόμενη από ένα χωριό της κεντρικής Μάλτας, η Μπαλζάν έχει να επιδείξει σε 80 χρόνια ιστορίας την… 3η θέση της προηγούμενης περιόδου. Με 9 αγωνιστικές να απομένουν και με την σαφώς πιο έμπειρη Χιμπέρνιανς να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω της, η Μπαλζάν καλείται να κάνει την μεγάλη υπέρβαση.

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x