sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλλοι εννέα… Χασάν Μάρτιν του Eurocup!

Ο Ολυμπιακός επέλεξε για την φροντ λάιν του έναν από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Eurocup και το sportfm.gr παρουσιάζει άλλους εννέα, που θα μπορούσαν να παίξουν του χρόνου στην Ευρωλίγκα.

Το Eurocup, ως δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση σε ενδιαφέρον, δυναμική ομάδων και ταλέντο, προσφέρει πολλάκις την ευκαιρία σε ομάδες της Ευρωλίγκας να επενδύουν σε λαβράκια. Όπως και το Basketball Champions League, που χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει επίπεδο και έχει αρκετούς παίκτες που κεντρίζουν με την απόδοσή τους.

Ο Ολυμπιακός, επέλεξε για τη θέση «5» τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είναι στην κορυφαία δεκάδα παικτών που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο άλμα. Πως όχι άλλωστε, όταν ο 24χρονος ύψους 2.01μ. παίκτης της Μπουντούτσνοστ, είχε φέτος 13,6 πόντους (67,5% δίποντα), 8 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα και 1,7 κοψίματα μέσο όρο, σε 26’:43΄΄συμμετοχής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του τον παρακολουθούσαν δύο-τρεις μήνες και του δίνουν την ευκαιρία.

Με δεδομένο το «ψαλίδι» που θα υπάρξει στα μπάτζετ αρκετών ομάδων λόγων της πανδημίας του κορωνοϊού, όλο και περισσότεροι παίκτες με πιο χαμηλές απολαβές που θέλουν τώρα να φτιάξουν το όνομά τους, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους συλλόγους της Ευρωλίγκας. Το sportfm.gr, έψαξε εννέα ακόμα περιπτώσεις σε όλες τις θέσεις και για όλα τα… γούστα, που θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν και δεν αποκλείεται από την νέα σεζόν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο.

1. Κίλιαν Χέιζ (Ουλμ)

Ίσως το μεγαλύτερο αστέρι της διοργάνωσης βάσει ηλικίας, που ενδεχομένως να βγει αυτόματα εκτός λίστας, αν οι προβλέψεις για επιλογή του πολύ ψηλά στο ντραφτ του ΝΒΑ επιβεβαιωθούν. Ο 19χρονος Γάλλος κόμπο γκαρντ της γερμανικής Ουλμ, έχει ύψος 1.96, είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πρότζεκτ πάνω στο οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει πολλά. Το ταλέντο του, είχε φανεί από τις μικρές εθνικές ομάδες των «τρικολόρ», ενώ φέτος είχε 12,8 πόντους, 6,2 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ, 1,5 κλεψίματα και 3,3 λάθη μέσο όρο, σε 26’:46’’ ανά παιχνίδι.



2. Τζόναθαν Χάμιλτον (Νταρουσάφακα)

Από τα καλύτερα σέντερ της διοργάνωσης, με καλές παρουσίες και στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο 26χρονος ύψους 2.13μ. παίκτης από το Τρίνιταντ και Τομπάγκο, είναι ο ορισμός του αθλητικού ψηλού-οδοστρωτήρα. Η Νταρουσάφακα του έδωσε την πρώτη ευκαιρία στην Ευρώπη και αυτός την αξιοποίησε με 11,3 πόντους (61,5% δίποντα), 8,1 ριμπάουντ και 1,4 κοψίματα μέσο όρο σε 28’:16’’. Έχει κάποια θέματα ωριμότητας στις αποφάσεις του στο παιχνίδι, αλλά και κατανόησης της τακτικής, όμως είναι πολύ καλή περίπτωση παίκτη.



3. Άαρον Χάρισον (Γαλατάσαραϊ)

Αναμφίβολα ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του Eurocpu ο 26χρονος Αμερικανός ύψους 1.98 γκαρντ της Γαλατάσαραϊ, που έχει παίξει στο ΝΒΑ με Χόρνετς και Μάβερικς, ίσως απασχολήσει αρκετές ομάδες που ψάχνονται για αυτή τη θέση. Προέρχεται από εκπληκτική σεζόν με 15,9 πόντους (47,5% δίποντα, 37,9% τρίποντα), ενώ μοιράζει 2,8 ασίστ και μαζεύει 3 ριμπάουντ μέσο όρο. Όλα αυτά σε 31 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, στην δεύτερη σεζόν του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την «Τσιμ Μπομ».



4. Σαμ Ντέκερ (Λοκομοτίβ Κουμπάν)

Το καλοκαίρι η ρωσική ομάδα έκανε μεταγραφή… Ευρωλίγκας στο πρόσωπο του 26χρονου σμολ φόργουορντ. Μετά από τέσσερις σεζόν και 203 ματς στο ΝΒΑ (Ρόκετς, Κλίπερς, Καβαλίερς, Γουίζαρντς), πέτυχε διάνα με την απόκτησή του Αμερικανού, ο οποίος είναι εξαιρετικός σκόρερ με 13,1 πόντους μέσο όρο (50% εντός πεδιάς) σε 27’:02’’ συμμετοχής, αλλά και ριμπάουντερ (5,3 ανά ματς). Αμυντικά έχει θέματα παρά το ύψος του (2.02μ.), όμως για ομάδες που ψάχνουν καλό σουτέρ, είναι μία πολύ καλή λύση.



5. Άλεξ Πόιθρες (Γαλατάσαραϊ)

Στην πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη στα 26 του, ανταποκρίθηκε πολύ καλά με την Γαλατάσαραϊ, πιστοποιώντας πως η παρουσία στο ΝΒΑ με Χοκς, Σίξερς και Πέισερς δεν ήταν τυχαία. Είναι δυναμικός με ύψος 2.06μ. πάουερ φόργουορντ, αλλά μπορεί να παίξει και στο «5», καθώς είναι μυώδης και δυνατός. Είχε μέσο όρο φέτος 13,6 πόντους (33,3% τρίποντο), 7,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1 κόψιμο, παίζοντας κάτι λιγότερο από 28 λεπτά ανά παιχνίδι. Το όνομά του, υπάρχει, μεταξύ άλλων στη λίστα του Ολυμπιακού.



6. Λάνγκστον Χολ (Προμηθέας Πάτρας)

Από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά οι έλληνες φίλαθλοι, καθώς αγωνίζεται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Οδεύει προς τα 29 του χρόνια και αν δεν κάνει τώρα το βήμα για την Ευρωλίγκα, ίσως να μην το κάνει ποτέ. Ο ύψους 1.92 ηγέτης του Προμηθέα Πάτρας, είχε 11,4 πόντους με 55% δίποντο και 40% τρίποντο, ενώ μοιράζει 5,7 ασίστ και μαζεύει 2,3 ριμπάουντ μέσο όρο, παίζοντας 25’:27’’ ανά παιχνίδι. Φέτος «ψήθηκε» αγωνιστικά ακόμα περισσότερο απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους και κρίσιμους αγώνες, και ανταποκρίθηκε πολύ καλά.



7. Άλεξ Χάμιλτον (Μακάμπι Ρισόν)

Ίσως από τις πιο «ψαγμένες» περιπτώσεις που μπορεί να απασχολήσουν αρκετές ομάδες που ψάχνουν πιο φθηνούς αλλά ανερχόμενους παίκτες, είναι ο 26χρονος ύψους 1.93μ. Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι Ρισόν. Με 15,8 πόντους μέσο όρο (54,3% δίποντα, 33,3% τρίποντα), 5,3 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2,2 κλεψίματα και 1,1 κοψίματα, συνδυάζει επιθετικές αρετές με αμυντική αποτελεσματικότητα, είναι μακρύς, πολύ αθλητικός και έχει περιθώρια για παραπάνω πράγματα σε μία πιο καλή ομάδα.



8. Τζάστιν Κομπς (Μπουντούτσνοστ)

Λόγω ηλικίας δε μπήκε παραπάνω στη λίστα, καθώς είναι ήδη 29 και ίσως να έχει αργήσει να κάνει το επόμενο βήμα. Έχει ύψος 1.91μ. και έκανε εξαιρετική χρονιά στην ομάδα του Μαυροβουνίου, έχοντας 15,4 πόντους, 7,3 ασίστ και ένα κλέψιμο μέσο όρο. Γκαρντ που συνδυάζει σκοράρισμα και δημιουργία με τρομερή ευχέρεια δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ιδιαίτερα για ομάδα που ψάχνει για περιφερειακό πίσω από τον βασικό της.



9.Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (Ολύμπια Λιουμπλιάνας)

Αξιοπρόσεκτος γκαρντ, είναι και ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ της Ολύμπια Λιουμπλιάνας, ο οποίος είναι 26 χρόνων και έχει ύψος 1.91μ. Πέρυσι αγωνίστηκε με την Ζενίτ στο Eurocup, αλλά δεν έμεινε για την Ευρωλίγκα έπειτα από απόφαση του πρώην προπονητή της, Ζοάν Πλάθα. Έκανε καλή σεζόν στη Σλοβενία με 15,2 πόντους, 4,2 ασίσστ και 1,8 κλεψίματα ανά παιχνίδι και ίσως έχει θέλει με δευτερεύοντα ρόλο στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x