sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Θα τους «κοιμίσει» ο Πόποβιτς;

Ο μέγας επικριτής – ως υβριστής – του στυλ των Ουόριορς μπορεί να κρίνει και την προσπάθειά τους να φτάσουν στο 73-9!

Του Βάιου Τσούτσικα

Το συνηθίζουν οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους στο ΝΒΑ να σηκώνουν το πόδι από το γκάζι λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου. Να πάρουν ανάσα όσοι κουβάλησαν στις πλάτες τους το κάρο, να φρεσκαριστεί η ομάδα ενόψει της έναρξης των πλέι οφ. Συνήθεια που γίνεται πιο έντονη μεταξύ των εξασφαλισμένων: όσοι δεν απειλούνται με πτώση στην κατάταξη αντιμετωπίζουν τα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου σαν φιλικά προετοιμασίας. Σαν να υπάρχουν μόνο για να διατηρείται ψηλά ο ρυθμός των παικτών…

Έλα, όμως, που φέτος το πράγμα είναι πολύ ιδιαίτερο. Και γίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι πρωταθλητές και πιο εξασφαλισμένοι απ’ όλους Ουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ κυνηγούν (;) και το μεγάλο ρεκόρ των μονοψήφιων ηττών. Αυτό το 73-9 που ούτε οι Μπουλς του Τζόρνταν κατάφεραν να κάνουν. Το ερωτηματικό εντός της παρενθέσεως δεν χρησιμοποιείται τυχαία. Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η κουβέντα για το πόσο ο Στηβ Κερ κλείνει τα αυτιά σε όσα λένε οι λάτρεις των ρεκόρ και υλοποιεί τον αγωνιστικό του σχεδιασμό αδιαφορώντας για την ευκαιρία που έχει η ομάδα του να γράψει αυτή την ιστορική επίδοση.

Ίσως, πάλι, και να είναι απλά μια προσπάθεια περιορισμού των αποπροσανατολιστικών σκέψεων αυτή η κουβέντα. Ίσως ο ίδιος ο κόουτς της ομάδας του Όκλαντ να τη συντηρεί προκειμένου να διώξει όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος από τις πλάτες των παικτών του. Ακόμα και να θέλει να πετύχει το ρεκόρ, όμως, ο κόουτς των Ουόριορς κανείς δεν του εγγυάται την επιτυχία.

Με μια πρώτη ματιά ο δρόμος που περνά από τα τελευταία 16 ματς της κανονικής περιόδου είναι κάτι παραπάνω από βατός. Οι Ουόριορς θα δώσουν 10 ματς στο σπίτι τους και μόλις 6 μακριά από αυτό. Και μάλιστα με το πιο μακρινό εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσουν να είναι εντός της Δυτικής Περιφέρειας (Μέμφις) περίπου 2.885 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική τους έδρα. Οι πρωταθλητές θα παίξουν και στη Γιούτα (986,79 χιλιόμετρα) και στη Μινεσότα (2.463, 57 χιλιόμετρα) που μοιάζουν σχετικά εύκολες αποστολές αλλά… Τρία από τα ταξίδια τους θα γίνουν στο Τέξας, μία φορά θα παίξουν στην έδρα των Μάβερικς και δύο σε αυτή των Σπερς! Με το Σαν Αντόνιο, δε, του άκρως επικριτικού ως υβριστικού για το αγωνιστικό στυλ των Ουόριορς Γκρεγκ Πόποβιτς αλλά και το Ντάλας έχουν κι από ένα εντός έδρας παιχνίδι! Κι αν στο Σαν Αντόνιο ακόμα φέτος δεν έχουν παίξει – στη μοναδική φετινή τους κόντρα διέλυσαν τους Σπερς εντός έδρας – στο Ντάλας έκαναν τη μία από τις 6 μέχρι στιγμής ήττες τους.

Φυσικά και πρέπει να κοιτάξεις και ανάποδα το ζήτημα. Να τσεκάρεις, δηλαδή, ποια θα είναι η στάση του «Ποπ» στα τρία μαζεμένα ματς με τους Ουόριορς. Θα τους χτυπήσει με λύσσα για να τους χαλάσει το ρεκόρ; Θα τους αντιμετωπίσει όπως κάθε άλλο αντίπαλό του στη Λίγκα προκειμένου να τους εκπλήξει στα πλέι οφ; Θα τους αφήσει να κάνουν… βόλτα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας για να τους υπνωτίσει; Ο Θεός και ο Πόποβιτς γνωρίζουν…

Αυτό που εμείς ξέρουμε και μπορούμε να υπολογίσουμε είναι όσα υπαγορεύονται από το καλεντάρι. Οι Ουόριορς έχουν μέχρι στιγμής 31 νίκες σε 31 ματς στην έδρα τους και θα δώσουν άλλα 10 ματς στο σπίτι τους ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Θα παίξουν με Νικς, Κλίπερς, Μάβερικς, Σίξερς, Ουίζαρντς, Σέλτικς, Μπλέιζερς, Γουλβς, Σπερς και Γκρίζλις. Για τα εκτός έδρας – όπου οι Ουόριορς έχουν ρεκόρ 29-6 – το μόνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα μισά από 6 που μένουν θα τα δώσουν κολλητά (Ντάλας 18/3, Σαν Αντόνιο 19/3, Μινεσότα 21/3) ενώ τα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια τους στην κανονική διάρκεια θα τα δώσουν εκτός έδρας (9/4 Μέμφις, 10/4 Σαν Αντόνιο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x