sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πρώτα πιστόλια της Αγγλίας

Ποιος άραγε θα μπορούσε να βγει πρώτος σκόρερ με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο νησί και τρεις παίκτες να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας;

Μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το πιο ανταγωνιστικό και το πιο θεαματικό κατά κοινή ομολογία. Κάθε αγώνας είναι μία ξεχωριστή πρόκληση για όλες τις ομάδες και όσοι παρακολουθούν για χρόνια το αγγλικό πρωτάθλημα γνωρίζουν πως τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Και ποιος θα μπορούσε να είναι βέβαιος όταν πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα η Λέστερ(!), ενώ φέτος παλεύει για την παραμονή της; Επιπροσθέτως αν καταλήγουμε πως οι προβλέψεις για την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος είναι αν μη τι άλλο…fun bet, υπάρχει κανείς άραγε που θα μπορούσε να κάνει λόγο για το ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ με αυτούς τους υποψήφιους;

-Χάρι Κέιν: Πετυχαίνοντας χατ-τρικ ενάντια στη Στόουκ ο Άγγλος στράικερ «μετακόμισε» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ήταν η δεύτερη φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια που έβαλε τρία γκολ και έφτασε τα 22 σε 27 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε πως την περυσινή σεζόν βγήκε πρώτος σκόρερ στο νησί με μόλις οχτώ παραπάνω γκολ από όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Συμπερασματικά άμα συνεχίσει σε αυτόν το ρυθμό, θέτει τον εαυτό του βασικό υποψήφιο για το χρυσό παπούτσι της Premier League.

Ρομέλου Λουκάκου: Τι κι αν η Έβερτον βρίσκεται στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα; Ο Βέλγος έχει βρει δίχτυα 17 φορές ενώ μένει ακόμα ένα για να ισοφαρίσει την περυσινή του επίδοση και έπειτα να την ξεπεράσει στα δώδεκα εναπομείναντα παιχνίδια. Με αυτές του τις επιδόσεις έχει αναγκάσει πολλές ομάδες να ρωτήσουν τα «ζαχαρωτά» αν ο παίκτης πωλείται.

Αλέξις Σάντσες: Ο Χιλιανός άσος έχει πάρει από το χέρι την Άρσεναλ και με την αρωγή του Οζίλ,σκοράρει κατά ριπάς. Έχει φτάσει και αυτός τα 17 γκολ, ενώ ακόμη έχει «μοιράσει» και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας παίκτης βαρόμετρο για τη φετινή Άρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ. Μάλιστα ο Σάντσες δεν είναι καθαρό σέντερ φορ, καθώς αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης με περίσσια ευκολία.

Ντιέγκο Κόστα: Ο εκρηκτικός Ισπανός είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στο νησί και μαζί με τους Πέδρο και Αζάρ, σέρνουν το χορό της Τσέλσι και την οδηγούν στην κατάκτηση του τίτλου. Συνολικά έχει σκοράρει 16 γκολ και βρίσκεται ένα μακρυά από την τριπλέτα των πρώτων σκόρερ. Η χρησιμότητά του διαφαίνεται από το γεγονός πως σε οχτώ περιπτώσεις έχει ανοίξει εκείνος το σκορ, δείχνοντας έτσι το δρόμο στους «μπλε», προς τους τρεις βαθμούς της νίκης .

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Δε θα γινόταν να υπάρχει λίστα πέραν από αυτή του supermarket, που δε θα περιλάμβανε το όνομά του. Στην πρώτη του χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει κάνει τους φίλους της Μαν.Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσουν 15 φορές στο πρωτάθλημα και 26 συνολικά. Επιβεβαίωσε εν ολίγοις πως το προχωρημένο της ηλικίας του μόνο εμπόδιο δεν είναι ικανό να του σταθεί. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει ένα όπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια του και δε τον απασχολεί αν θα βγει ή όχι πρώτος σκόρερ στο νησί. Ισχύει το ίδιο και για τον Ζλαταν όμως;

Οι υπόλοιποι:

-Ντεφόε (Σάντερλαντ) : 14γκολ/5 από πέναλτι/9 πρώτα γκολ

-Ντέλε Άλι (Τότεναμ) : 12γκολ/6 πρώτα γκολ

-Αγκουέρο (Μαν.Σίτι) : 11γκολ/3 από πέναλτι/6 πρώτα γκολ

-Μανέ (Λίβερπουλ) : 11 γκολ/5 πρώτα γκολ

Επιμέλεια: Νίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x